Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par John

»  Hernie discale apres la chirurgie
Mer Avr 04, 2018 9:19 pm par John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Otrava din vaccinuri

Aller en bas

06122010

Message 

Otrava din vaccinuri
Mercurul din vaccinuri

a. Generalități

b. Acțiunea Thiomersalului:

- Acțiune alergică

– Sindromul de hiperactivitate (ADHD)

– Autism

– Studii care atestă legătura dintre mercur și autism

– Renunțarea la vaccinuri cu Thiomersal, dar nu de tot…

2.) Aluminiul din vaccinuri, numit “micul secret murdar” al imunologilorTextul articolului:

Datorită substanțelor pe care le conțin, vaccinurile intoxică organismul, cu urmări grave în timp. Dacă vaccinurile nu ar fi fost considerate de-a lungul timpului, prin renumele pe care l-au căpătat, o adevărată “vacă sfântă”, bună de muls, nu ar fi fost posibilă folosirea îndelungată a unor substanțe neurotoxice folosite drept conservanți precum mercurul, fără ca să fie necesar. De ce? Doar fiindcă așa a fost dintotdeauna și poate fiindcă nimeni nu a pus la îndoială “siguranța“ unor preparate cu un trecut istoric atât de cunoscut. (“Lob der Krankheit”, Bert Ehgartner, 2008, p. 175).

1.) Mercurul din vaccinuri

a.) Generalități

Mercurul s-a folosit pentru prima dată de către medicul Girolamo Fracastoro din Verona – colegul medicului german Paracelsius – în terapia sifilisului. Tratamentul era cumplit, pacienții aveau dureri foarte mari, fără ca să poată fi însă salvați de această boală venerică. Majoritatea mureau de sifilis sau rămâneau cu sechele nervoase ( tremor accentuat, etc). Însuși Fracastoro, în anul 1546, atrage atenția asupra pericolului mercurului, dar fără rezultat. Până în sec XX, când se descoperă antibioticele, mercurul rămâne ca tratament de bază în tratarea sifilisului.

Folosirea mercurului în componența vaccinurilor devine un obicei începând cu sec XX : în anul 1930 Compania Farmaceutică Eli Lilly din SUA folosește pentru prima dată Thiomersal pentru fabricarea vaccinului antidifteric. Un procent de 49,6 % din această substanță conține mercur organic, neurotoxic. Pe vremea aceea vaccinurile nu erau individualizate, ci erau ținute în recipient mai mari, de unde medicul folosea cât era necesar, după care se stocau în continuare în frigider. De aceea era nevoie de un conservant. Ori mercurul, datorită toxicității lui apăra vaccinul de bacterii și mucegaiuri. S-a luat această măsură fiindcă în anul 1928, imediat după vaccinare, au murit 11 copii. Deși a fost clar pentru cei de la compania Eli Lilly că și noul conservant va putea fi periculos pentru organism, au continuat să creadă că o doză mai mica de mercur nu ar putea fi toxică pentru sistemul nervos. Această eroare a dus la folosirea timp de zeci de ani a mercurului drept conservant pentru majoritatea vaccinurilor. Doar vaccinurile care conțin virusuri vii precum vaccinul antipoliomielitic și antirujeolic nu au mercur, deoarece acesta ar distruge virusurile. (ibidem, p. 176-178).

În tot acest timp s-au auzit multe voci care atenționează asupra pericolului pe care îl reprezintă mercurul din vaccinuri, fiind o adevărată otravă pentru nervi. Doar la mijlocul anilor ’90, Direcțiile de Sănătate din SUA, în urma unor studii legate de efectul mercurului asupra organismului, constată că Thiomersalul reprezintă o reală problemă pentru sănătate. Deoarece numărul vaccinurilor s-a triplat între anii 1980-2000, a crescut mult și doza mercurului folosit la prepararea lor, depășind cu mult doza maximă acceptată de către OMS ( Organizația Mondială a Sănătății) și de EPA ( Environmental Protection Agency) din SUA. Un bebeluș de 5 kg nu poate primi o doză mai mare de 34 micrograme de mercur, conform EPA și 159 micrograme conform OMS-ului ( mult mai “îngăduitor”). Un sugar care primește toate vaccinurile prescrise în primele 14 săptămâni de viață, adună în organism o cantitate de 187,5 micrograme de mercur. Ori această intoxicare a organismului are loc tocmai în perioada când se dezvoltă sistemul nervos al copilului, de altfel foarte sensibil în această fază. Pericolul cel mai mare s-a constatat la copiii născuți înainte de termen, cu o greutate mai mică decât normal. O lucrare arată că este de ajuns vaccinul antihepatitc B care, administrat unui sugar mic, depășește de 10 ori doza de mercur acceptată de către EPA. (Stajich GV et al.”Iatrogenic exposure to mercury after hepatitis B vaccination in preterm children”, J. Pediatr 2000; 136: 679-81.) Oficialitățile din SUA nici atunci nu au tras concluzia corectă că ar trebui exclus mercurul din toate vaccinurile pentru sugari. În vara anului 1991, atrag atenția producătorilor de vaccinuri ca de acum încolo să nu mai introducă Thiomersal în noile vaccinuri, cele din stoc fiind folosite însă în continuare! Acelaș lucru l-au făcut din pură comoditate și cei din Uniunea Europeană… În consecință, doar din anul 2001, au început să apară pe piață vaccinuri pentru sugari, fără să conțină Thiomersal. Cel mai greu s-a realizat acest lucru cu vaccinurile contra gripei. Dar chiar și azi se mai pot produc vaccinuri cu Thiomersal, în special cele care au un termen de folosință mai îndelungat. Conform recomandărilor exprese ale OMS-ului, se mai fabrică vaccinuri care conțin Thiomersal.(ibidem, p. 179, Lob der K.)


b.) Acțiunea Thiomersalului:


Acțiune alergică: toate vaccinurile care conțin Thiomersal provoacă reacții alergice. Cel mai alergizant vaccin folosit recent care a “sensibilizat aproape întreaga Austrie” ( Wolfgang Maurer, Wien), a fost cel contra Boreliozei provocat de înțepătura de căpușă.


Sindromul de hiperactivitate (ADHD)

Oameni de știință fac legătura și între Thiomersal și Sindromul ADHD. Cazurile apărute depășesc cu mult pe cele de autism. Aproximativ 5% dintre copiii născuți/an suferă de acest sindrom, numit în Germania și “Zappelphilipps” iar 1-2 copii dintr-o clasă au acest sindrom. Situația e și mai gravă în SUA unde 9% dintre copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 15 ani suferă de ADHD. “ ( Froehlich TE et al. “prevalence, recognition and treatment of Attention – Deficit/Hyperactivity Disorder in a national sample of US children “, Arch Pediatr Adolesc Med 2007; 161(9):857-864.) 1/3 din acești copii ( 2, 4 milioane) necesită medicamente iar alți 1/3 iau medicamente “la nevoie”. Psihologii tratează acești copii prin intermediul unor “terapii comportamentale”. Medicamentul cel mai folosit este Ritalin care la adulți este folosit ca antidepresiv. La copii reglează secreția crescută dopaminergică din creier, îi liniștește și le crește posibilitatea de a se concentra mai bine și de a fi atenți la lecții. Dar ce efect pot avea pe termen lung aceste medicamente, nu este cunoscut iar o vindecare a sindromului nu va fi posibilă.

Autism

S-a observat o legătură între dozele crescute de mercur la sugari și creșterea accelerată a cazurilor de tulburări neurologice, în special autism. Când în anul 1943, psihiatrul Leon Kanner de la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore, descrie primele cazuri de autism la copii, Thiomersalul era folosit deja de un deceniu ca și conservant la fabricarea vaccinurilor. (ibidem, p. 180-181), însă nu era încă studiată toxicitatea lui nervoasă. Acesta este motivul pentru care Leon Kanner credea că autismul este provocat în special de proteinele animale din vaccinuri. Ulterior se va demonstra că nu doar aceste proteine străine poartă “vina” ci și substanțele toxice precum mercurul și aluminiul din vaccinuri sunt în stare să provoace autismul la copii. E adevărat că la toți copiii cu autism există, ca și la cei cu alergii sau cu boli autoimune, un substrat genetic, o predispoziție înnăscută spre aceste boli. De mult însă nu se mai caută cauza autismului la o “genă defectă”. Este nevoie de un “factor extern” ( trigger) care să provoace boala. Este posibil ca acest “trigger” să fie Thiomersalul. Ca urmare trebuie studiată reacția particulară la vaccinuri a acestor copii ( începând de la naștere!) care au o predispoziție genetică, ori noi căutăm doar gena, și asta prea târziu, când deja s-a instalat boala. Studii arată că “explozia“ cazurilor de autism din SUA a avut loc între anii 1987- 1992, când au fost introduse noi vaccinuri la sugari, cu un conținut în mercur de 3 ori mai mare.” ( Newschaffer Cj et al. National autism prevalence trends from United States special education data “, Pediatrics 2005;115: 277- 282). Ca urmare ar trebui studiată această reacție particular

Studii care atestă legătura dintre mercur și autism

Au apărut tot mai multe studii legate de efectul toxic al mercurului asupra sistemului nervos al copilului. Oamenii de știință au cerut părinților “smocul de păr” al bebelușilor pentru a efectua studii toxicologice. ( ibidem, p. 183). Ce s-a constatat a fost pentru început un paradox pentru toti: în părul copiilor sănătoși cantitatea de mercur era de 8 ori mai mare decât la cei cu autism! ( Homes AS et al. “Reduced levels of mercury in first baby haircuts of autistic children “, International Journal of Toxicology 2003;22: 277-285). Cu cât autismul era mai grav, cu atât cantitatea de mercur din păr era mai mică. Acest lucru demonstrează faptul că acești copii cu autism nu pot elimina mercurul din organism, nici prin urină și nici prin păr. În schimb acesta se acumulează în organism. O serie de studii arată că toți copiii cu autism au o concentrație mult mai mare de metale grele în organism decât cei sănătoși. ( Nataf R. et al. “Porphyrinuria in childhood autistic disorder : Implications for environmental toxicity”,Toxicology and Applied Pharmacology 2006;214:99-108). Administrând copiilor cu autism medicamente care elimină metalele grele, mercurul era depistat imediat. Nivelul merucurului eliminat prin urină era de 3 ori mai mare ( până la 6 ori) la copiii cu autism față de copiii sănătoși luați în studiu. Acesta provine probabil din Thiomersalul conținut în vaccinuri. ( Bradstreet J et al. “A case – control study of mercury burden in children with autistic spectrum disorders “, Journal of American Physicians and Surgeons 2003 2003; 8: 76-79).

Martha Herbert, medic specialist în neurologie infantilă la Universitatea Harvard a căutat o explicație. Studiind creierele acestor copii bolnavi de autism, a constatat că greutatea lor este mult mai mare decât normal. Cauza poate fi un exces de metale grele care la rândul lor provoacă inflamații și infecții cerebrale. (ibidem, p. 184).

Se poate vorbi de o adevărată epidemie cu autism în SUA. Chiar și CDC (Centrul de control al bolilor din SUA) a făcut o statistică : dacă în anii ’70 se înregistra 1-2 cazuri la 10 000 de copii, la începutul noului mileniu, 1 copil din 166 suferă de autism. Băieții sunt mai frecvent afectați: unul din 60, pe când fetițele mai rar: una din 250. Deși oficialitățile recunosc gravitatea situației, ei consideră în continuare că nu se știe exact cauza și că doar mercurul din vaccinuri nu ar putea fi responsabil de acest lucru, deoarece omul ingeră acest metal din diferite alimente ( spre exemplu pește) într-o cantitate mult mai mare decât există în vaccinuri. Dar se trece cu vederea că este o diferență foarte mare între mercurul conținut în alimente și cel din vaccinuri. Thomas Burbacher, profesor la Facultatea de la Washington, Seattle, specializat în Medicina Muncii și a Mediului, a făcut cercetări pe maimuțe, studiind efectul mercurului alimentar și a celui din vaccinuri asupra sistemului nervos. În vaccinuri mercurul din Thiomersal se află sub formă de etil-mercur iar în alimente sub formă de metil-mercur. Acest aspect foarte important nu a fost deloc studiat zeci de ani, deoarece se considera că mercurul din vaccinuri este rapid eliminat din organism. Unde s-a greșit? Eliminarea din sânge nu înseamnă și eliminarea din organism. Metalele grele dispar din sânge dar ele se pot depune în organe! Profesorul Thomas Burbacher a contstat următorul lucru : etil-mercurul din vaccinuri nu se mai găsea în sânge deja după 8,5 zile de la vaccin, în schimb metil-mercurul din alimente dispărea din sânge mai târziu, doar după 21,5 zile. S-ar zice că într-adevăr mercurul din vaccin se elimină mai repede decât cel din alimente. Dar calea de eliminare a mercurului în cele două situatii, era diferită: mercurul din alimente ( metil-mercur ) se elimină preponderant prin scaun și bilă și se regăsește în creier doar într-un procent de 10%, ca mercur anorganic ( mai puțin toxic). Mercurul din vaccinuri ( etil-mercur) se elimină astfel: o parte prin urină si o altă parte trece din sânge în creier, transformat în mercur metalic, într-un procent de 71% ( foarte toxic!) A observat de asemenea că eliminarea mercurului metalic din creier se face de câteva ori mai încet decât din sânge. Acesta este și motivul pentru care mercurul toxic se stochează în creier. ( Burbacher TM et al. “Comparision of blood and brain mercury levels in infant monkeys exposed to methylmercury or vaccines containing thiomersal”, Environmental Health Perspectives, published online 21. April 2005).

Institutul de Medicină din SUA – una dintre cele mai înalte Instanțe Medicale -, a recunoscut o posibilă legătură de ordin “biologic” între mercurul din vaccinuri și tulburările neurologice. ( Institute of Medicine “Immunization Safety Review – Thimerosal – containing vaccines and neuro-developmental disorders “, The National Academy of Sciences 2001) . Dar 3 ani mai târziu experții consideră că nu există o astfel de legătură și că nu mai este nevoie de alte studii. Dr. Thomas Burbacher în schimb consideră că este ciudată o astfel de atitudine, având în vedere că nu se cunoaște aproape deloc efectul toxic al Thiomersalului asupra unui sistem nervos aflat în stadiu de dezvoltare și de maturizare. Este vorba totuși de o substanță toxică care se injectează la milioane de sugari și la ora actuală. El își încheie articolul astfel: ” metil-mercurul nu este substanța de referință corectă prin care se poate studia și cunoaște efectul toxic al mercurului asupra sistemului nervos uman (…).” (ibidem, p. 187).
Sursa bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/12/02/otrava-din-vaccinuri-dr-christa-todea-gross/


Link sters de admin
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 42
Puncte : 32208
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum