Acupuncture et homéopathie
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Hier à 4:01 pm par Perseu

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Narcissisme traitement homéopathique
Ven Aoû 04, 2017 12:01 am par Jescard Michael

» L'action d'acupuncture
Sam Juil 29, 2017 5:11 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan Dumitrescu

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Trousse d'urgence homéopathique
Mer Juil 05, 2017 9:54 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

»  Hernie discale apres la chirurgie
Lun Juil 03, 2017 10:54 am par Dr.Ioan Dumitrescu

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 



Aditivi alimenari

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

07122010

Message 

Aditivi alimenari




Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se înțelege orice substanță care, în mod normal, nu este consumată ca aliment în sine și care nu este ingredient alimentar caracteristic având sau nu o valoare nutritivă și prin a
cărui adăugare intenționată la produsele alimentare în scopuri tehnologice, în decursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament și ambalare a unor asemenea produse alimentare devine o componentă a lor.
In listele internaționale (ca și în cea națională), aditivii sunt clasificați în 25 de categorii și numerotați specific:
coloranți - pentru a schimba sau a da culoare; E100-E182
conservanți- substanțe care prelungesc perioada de păstrare a alimentelor prin protejarea lor împotriva alterării produse de microorganisme; E200-E297
antioxidanți - substanțe care prelungesc perioada de păstrare a alimentelor prin protejare împotriva oxidarii (de exemplu: râncezirea, schimbarea culorii); E300-E390
emulgatori - asigură un amestec omogen între apa și grăsimile alimentare; E400-E496
săruri de topire E400-E496
agenți de îngrosare- substanțe care au capacitatea de a mări vâscozitatea produselor alimentare; E400-E496
agenti de gelifiere- substanțe care permit și care ajută la formarea gelurilor; E400-E496
stabilizatori- substanțe care fac posibilă menținerea proprietăților fizico-chimice ale alimentelor, menținând omogenizarea dispersiilor, culoarea etc.; E400-E496
agenti de gust (aromatizanti) - se împart in trei categorii: a) substante aromate naturale - se obțin prin procese fizice enzimatice sau microbiologice din materii prime de origine vegetală sau animală; b) substanțe identic naturale - sunt identice din punct de vedere al compoziției cu aromele naturale, componentele fiind obținute prin sinteză; c) substanțe artificiale - se obțin prin sinteză, având structura și compoziția diferite de cele naturale; E600-E640
acidifianți - substante care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru; E300-E390
agenți antiaglomeranți - E500-E580
amidon modificat - E1400-E1450
edulcoranți (îndulcitori) - substanțe (altele decat zaharul) care se utilizează pentru a da gust dulce alimentelor; E900-E999
substanțe de afânare - substanțe care contribuie la creșterea volumului
alimentelor fără a modifica valoarea energetică; E400-E496
antispumanți- se folosesc pentru reducerea și prevenirea spumei; E500-E580
agenți de suprafață și albire-E900-E999 / E1500-1520
agenți deîntărire-afermisanți - E500-E580
umectanți - E1200-E1202 / E1400-E1450 / E1500-E1520
enzime E1100-E1105
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 832
Varsta : 41
Puncte : 28931
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Aditivi alimenari :: Commentaires

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:54 pm par vstgx

E100, Curcumina, are o sursă naturală și anume șofranul de India
- E104, Quinolina, are o sursă artificială și anume gudronul sintetic de huilă
- E102, Tartrazina, produs chimic ce are ca sursa colorant Azo
- E107 sau Galben 2G, produs sintetic avand ca sursă atât gudronul sintetic de huilă cât și colorantul Azo
- E110, Galben Floarea Soarelui, produs sintetic având ca sursă atât gudronul sintetic de huilă cât și colorantul Azo.
In familia coloranților roșii, întalnim:
- E120, acidul carminic, obtinut din surse naturale și anume din crusta insectelor gestante
- E122, E123, E124, E127, E128 au surse sintetice fiind obtinuți din gudronul sintetic de huilă și colorantul Azo
In familia coloranților albaștrii:
-E131, E132, E133 au ca sursă naturală gudronul de huilă
Sunt folositi ca și coloranti alimentari naturali: carotenul, xantofila și clorofila.
Coloranții artificiali au o mare putere de colorare, sunt relativ mai ieftini decât cei naturali, ușor de păstrat și de întrebuințat.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:54 pm par vstgx

coloranții alimentari, aceștia pot avea atât surse naturale cât și artificiale.
De exemplu, în familia coloranților galbeni întâlnim:
- E100, Curcumina, are o sursă naturală și anume șofranul de India
- E104, Quinolina, are o sursă artificială și anume gudronul sintetic de huilă
- E102, Tartrazina, produs chimic ce are ca sursa colorant Azo
- E107 sau Galben 2G, produs sintetic avand ca sursă atât gudronul sintetic de huilă cât și colorantul Azo
- E110, Galben Floarea Soarelui, produs sintetic având ca sursă atât gudronul sintetic de huilă cât și colorantul Azo.
In familia coloranților roșii, întalnim:
- E120, acidul carminic, obtinut din surse naturale și anume din crusta insectelor gestante
- E122, E123, E124, E127, E128 au surse sintetice fiind obtinuți din gudronul sintetic de huilă și colorantul Azo
In familia coloranților albaștrii:
-E131, E132, E133 au ca sursă naturală gudronul de huilă

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:55 pm par vstgx

E211 (benzoatul de sodiu) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar și pentru a masca gustul unor alimente de calitate slabă; bauturile racoritoare cu aroma de citrice conțin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pana la 25 mg/250 ml); se mai adaugă în lapte și produse din carne, produse de brutărie și dulciuri; prezent în multe medicamente (Tylenol,Phenergan); se cunoaste ca provoacă urticarie și agravează astmul. Asociația consumatorilor din Piata Comuna Europeana îl considera cancerigen, însa este permis în România; interzis în SUA.
E330 (acid citric) – produce afecțiuni ale cavității bucale (afte) și are actiune cancerigenă.
Se găsește în cele mai multe sucuri care se află în comerț, muștar (sub formă de arome), ciuperci conservate.
E 338 (acid fosforic) - produce tulburări digestive (indigestie, voma, colici abdominale
s.a.); folosit și în preparatele din brânză
E 951 (aspartam) este un îndulcitor des folosit și poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli;cancerigen. Întâlnit în guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi răcoritoare; interzis în SUA. Pe termen lung, prin scăderea imunității, consumul în exces de aspartam expune la gripă, boli de plămâni, infecții urinare și intestinale. Lipsa de calciu apare și ea în timp.
Folosirea aspartamului are și alte efecte nocive asupra sănătății: cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz și memorie, oboseală, palpitații și predispune la îngrășare. In acelasi timp, E 951 joacă un rol important în declanșarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformațiilor și diabetului.
Cafeina – un alcaloid care în cantități mari provoacă palpitații, creșterea presiunii sangvine, vomă, convulsii, diaree, micțiuni frecvente, insomnie, crampe stomacale, tremurături ale mâinilor, spasme musculare, scăderea calcemiei.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:56 pm par vstgx

Ingrediente: apă, concentrat natural de portocale, aspartam, acesulfam K,
acidifiant – acid citric, conservant –benzoat de sodiu, sorbat de potasiu
(E 202), colorant – beta caroten, antioxidant – acid ascorbic.
E 951 (aspartam), E 950 (acetsulfamK), E 330 (acid citric), E 211 (benzoat de sodiu) – cancerigene
Acidul benzoic (E 210) și derivații lui sunt cancerigeni (E 213 benzoat de
calciu – E 218).

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:57 pm par vstgx

Ingrediente: apă, suc de grapefruit minimum 4%, acidifiant acid citric, stabilizatori E 452 polifosfați), E 455, E 1450, îndulcitori ciclamat de sodiu, acetsulfam K și aspartam, conservanți sorbat de potasiu (E 202) și benzoat de sodiu, arome identic naturale, chinină.
E330 (acid citric), E 951 (aspartam), E 950 (acetsulfam-k), E 211 (benzoat de sodiu) – cancerigene
E 952 (ciclamat) este un îndulcitor artificial care poate produce migrene și alte reacții adverse; unele testări au arătat că poate fi cancerigen; este interzis în SUA (din 1970) și Anglia din cauza potențialului cancerigen.
E 455 (difosfați) – în cantități mari pot determina tulburări ale raportului calciu/fosfor în organism
E 452 (polifosfați) – în cantități mari alterează activitatea metabolică a organismului

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:58 pm par vstgx

Ingrediente: apă, dioxid de carbon, colorant caramel, îndulcitori
ciclamat de sodiu, acetsulfam-K și aspartam, acidifianți acid
fosforic, acid citric, arome naturale, conservant benzoat de
sodiu, cafeină.
E 330 (acid citric), E 951 (aspartam), E 950 (acetsulfam-K),
E 952 (ciclamat), E 211 (benzoat de sodiu) – cancerigene
E 338 (acid fosforic) - produce tulburări digestive

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:59 pm par vstgx

Creme Ole, cu gust de vanilie (gata în trei minute, fără fierbere), cât și Praf de budincă cu gust de banane, de la Dr.Oetker
Ingrediente: zahăr pudră, amidon modificat din porumb, aromă de vanilie, gelifiant, carboximetilceluloză, coloranți alimentari galben de quinoleină și
sunset yellow
E 110 (sunset yellow) - intră în componența sucurilor, dropsurilor, înghețatei,
snacks-urilor; în unele băuturi, medicamente, conserve de pește, prafuri de budincă colorându-le în galben "apus de soare"; cancerigen (tumori renale); alte efecte:congestie nazală, alergii, hiperactivitate, dureri abdominale, vomă, indigestie;interzis în Norvegia.
E 466 (carboximetilceluloză) - produce tulburări digestive (indigestie, vomă, colici abdominale s.a.)
E 104 (Quinoline Yellow) – folosit în rujuri, produse pentru păr, parfumuri, o
largă gamă de medicamente ; colorant galben pentru înghețate, dropsuri, prafuri de budincă; provoacă dermatite; interzis în Australia, USA și Norvegia.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 8:59 pm par vstgx

Ingrediente: lapte praf, zahăr, grăsimi vegetale, coloranți (E127, E141, E132, E102) și stabilizatori (E471, E412, E410), acid citric (E330),arome naturale identice, glucoză
E127 (eritrozina) - colorant roșu pentru compoturi și alte alimente;provoacă mutații genetice, provoacă cancer al tiroidei la șobolani(studiu din anul 1990), posibil și la om; întâlnit în băuturi alcoolice,înghețată, prăjituri, bomboane, sucuri răcoritoare; interzis în SUA din 1990 și Norvegia.
E132 (indigotina) este un colorant care se adaugă în tablete și capsule, inghețată, dulciuri, produse de patiserie, biscuiți; poate provoca greață, vomă, hipertensiune arterială, urticarie, probleme de respirație și alte reacții alergice; interzis în Norvegia.
E 412 (guma guar) – poate provoca greață, meteorism și crampe, reduce nivelul colesterolului.
E 102 (tartrazina) - colorant galben care se găsește în dulciuri (budinci, înghețate, dropsuri), băuturi, muștar, supe instant, gemuri, cereale, snacksuri; are acțiune cancerigenă (tumori tiroidiene), poate provoca mutații cromozomiale; determină deficiențe în vitamina B6 și zinc; genează crize de astm bronșic, urticarie și hiperactiviate la copii; interzis în Norvegia,
Austria, Suedia, Elveția, Marea Britanie, Olanda APC România solicita autorităților de resort interzicerea folosirii acestui
compus, cel puțin pentru produsele frecvent consumate de copii, deoarece s-a constatat ca dozele mari de tartrazină determina modificări histologice ireversibile ale ficatului. Ținând cont ca acest compus este frecvent folosit în băuturile răcoritoare pe perioada verii, problemele cauzate de tartrazină pot deveni extrem de grave. Doza maximă admisă pentru consum este de 0,75 mg/kg corp, iar în produsele alimentare 70 mg/kg corp, cu excepția rahatului, unde doza admisă este de 30 mg/kg. Cu alte cuvinte, dacă un producător introduce în băuturi răcoritoare cantitatea maximă de colorant
- 70 mg/kg (echivalent litru) - atunci o persoana de 30 kg care bea doi litri de suc va ingera 140 mg colorant, în timp ce doza maximă admisă pentru o persoană de 30 kg este de 22,5 mg.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:00 pm par vstgx

Ingrediente: carne porc, carne vită, carne pasăre, organe porc, apă proteină vegetală, antioxidanți –izoascorbat de sodiu, lactat de sodiu, sare, zahăr, condimente, conservant (nitrit de sodiu), stabilizatori (polifosfați), colorant (acid carminic)
E 250 (nitrit de sodiu) - produce boli cardio-vasculare; în stomac se poate combina cu alte substanțe ducând la formarea de nitrozamine; interzis în multe țări; utilizat în stabilizarea culorii roșietice a cărnii conservate (fără nitrit, hot dog-ul și pastrama ar arăta gri) și dă o aromă caracteristică. Adăugarea de nitriți în alimente poate duce la formarea de cantități mici de substanțe cu potential cancerigen, în special cel din pastramă. Companiile care procesează carnea adaugă acum, pe langa nitrit, acid ascorbic sau izoascorbic pentru a împiedica formarea de nitrozamine. Industria cărnii justifică utilizarea nitritilor pentru efectul lor inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor producătoare de toxina botulinică. Pentru produsele din carne mai sunt folosiți și E 251 (nitrat de sodiu), E 252 (nitrat de potasiu), E 249.
E 450 (difosfati – disodic, trisodic) - produce tulburări digestive (indigestie, vomă, colici abdominale

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:00 pm par vstgx

Ingrediente pentru Krax cu cașcaval: pelete (făină de grâu, sare, afânător), ulei vegetal, preparat aromatizat cu gust de cașcaval, stimulatori de aromă – monosodiu glutamat, acid inozinic, guanilat disodic, coloranți:
galben sunset (E 110), tartrazină (E 102), annatto, extract de ardei roșu
Pentru Krax cu șuncă alți coloranți: roșu ponceau, indigotină, annatto
E 621(glutamat monosodic) conținut în exces în supele concentrate, considerat de specialiști dintre cele mai cancerigene substanțe; se folosește și pentru conservarea laptelui, brânzeturilor, mezelurilor, ciupercilor, tonului, preparatelor înghețate.
Organizatii de profil din Uniunea Europeană duc o intensă campanie de interzicere a acestei substante. Glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc boala Alzheimer. Are efecte adverse la persoanele astmatice, efecte neurotoxice, poate provocă migrene și crampe; interzis în mâncarea copiilor; folosit și ca substitut pentru sare.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:01 pm par vstgx

Orbit Professional, Strong mint, Gumă de mestecat fără zahăr cu îndulcitori și arome de mentă
Ingrediente: îndulcitori –xilitol, manitol, aspartam, acetsulfam K, bază de
gumă, întăritor 414, stabilizator 422, arome, polifosfat de sodiu, colorant
E 171, emulsificator E 322, agent de glazurare E 903, antioxidant E 320.
E 951 (aspartam) , E 950 (acetsulfam) - cancerigeni
E 414 (acacia) - posibil să producă alergii și ușoare iritații ale
mucoaselor
E 422 (glicerol) – în cantități mari poate produce dureri de cap, greață, hiperglicemie; întâlnit în lichior, fructe uscate, produse slab calorice
E 320 (Butil-hidroxi-anisol BHA) - conservant găsit în cartofi deshidratați, uleiuri vegetale, margarină, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat, arahide; posibil cancerigen (în doze mari a provocat tumori la animalele de laborator), crește nivelul de colesterol; derivat din petrol; în unele țări interzis în mâncarea pentru copii, putând provoca reacții alergice și hiperactivitate; înterzis în Japonia în 1958; expertii recomandă oficial interzicerea în Marea
Britanie; restaurantele McDonald's din SUA au eliminat acest aditiv
din produsele lor încă din 1986
E 421 (manitol) – posibil să provoace alergii; interzis în mâncarea sugarilor putând provoca diaree și disfuncții renale; provoacă greață, vomă; în produse cu conținut redus în calorii.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:01 pm par vstgx

Ingrediente: ulei vegetal, apă carbogazoasă, icre sărate hering,
ceapă, gelifiant-gumă xantan, gumă guar, conservant E 221, E 200,
acidifiant-acid citric (E330), antioxidant E 316
E 316 (propil galat) – poate provoca iritații ale mucoasei gastrice
sau ale pielii; în unele țări este interzis în mâncarea copiilor
E 200 (acid sorbic) – iritant pentru piele
E221 (sulfit de sodiu) – alergii
E 330 (acid citric) – cancerigen, afte bucale

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:02 pm par vstgx

Sugus Jellymania, jeleuri gumate cu arome de fructe. Ingrediente: sirop de glucoză, agent de uleiere (ulei vegetal, ceară Carnauba E 903), arome natural identice, vitamina C, coloranți (roșu-azorubină E 122, galben – tartrazină E 102, albastru – albastru patent E 131.
E 903 – folosit în cosmetică, cerneluri; uneori poate provoca reacții alergice
E 122 (azorubina) colorant roșu, reacții adverse la persoanele astmatice și la cele alergice la aspirină
E 102 (tartrazina) - colorant galben; cancerigenă, poate provoca mutații
cromozomiale; determină deficiențe în vitamina B6 și zinc; genează crize de astm bronșic, urticarie și hiperactiviate la copii;
E 131 (albastru patent) - cancerigen

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:02 pm par vstgx

Ingrediente: pastă de ardei, pastă de tomate, amidon din porumb, oțet, zahăr, potențiator de aromă (glutamat de sodiu), acidifiant (acid citric), agenți de îngroșare (gumă xantan), conservanți (sorbat de potasiu E 202, benzoat de sodiu E 211), aroma naturală, colorant extract de ardei roșu,
antioxidant (acid ascorbic)
E 621 (glutamat de sodiu), E 330 (acid citric), E 211 (benzoat desodiu) - cancerigeni
E220-E228 Sulfiți – conservanți; provoacă alergii; în carne de
hamburgeri, cartofi deshidratați, fructe confiate, prăjituri, bere, vin,
oțet de vin.

Bauturile alcoolice, cum ar fi berea sau vinul, sunt saturate de metabisulfit, care dă limpezime, dar care atacă sistemul digestiv. La bere, în procesul de pasteurizare sunt folosite substanțe chimice care provoacă migrene. Din punct de vedere al aditivilor alimentari, tăriile (vodca, whisky, etc.) nu prezintă pericol, întrucât chiar alcoolul este un bun conservant, dar în lichioruri se adaugă coloranți: E 102 (tartrazina), E 110 (sunset yellow), etc.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Mar Déc 07, 2010 9:04 pm par vstgx

[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Lun Déc 20, 2010 5:19 pm par Stroe

Astia sunt criminali !

NE OMOARA CHIMIC .

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Lun Déc 20, 2010 5:42 pm par Korsakov

Stroe a écrit:Astia sunt criminali !

NE OMOARA CHIMIC .


Buna dimineata . Basketball

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Lun Déc 20, 2010 5:43 pm par Stroe

Korsakov a écrit:
Stroe a écrit:Astia sunt criminali !

NE OMOARA CHIMIC .


Buna dimineata . Basketball

La noi e seara domnule profesor .
Multumesc de urare . Ce mai faceti si dumneavoastra in Rusia sunt E-uri ?

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Lun Déc 20, 2010 5:45 pm par Korsakov

Buna seara Stroe, ce sa fac mai citesc ce scrie pe aici .
Sunt si la noi, dar nu ca la voi .

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Lun Déc 20, 2010 5:48 pm par Stroe

Korsakov a écrit:Buna seara Stroe, ce sa fac mai citesc ce scrie pe aici .
Sunt si la noi, dar nu ca la voi .

La noi ca la nimeni .

Revenir en haut Aller en bas

Message  par Contenu sponsorisé

Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum