Acupuncture et homéopathie
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Lun Aoû 21, 2017 4:01 pm par Perseu

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Narcissisme traitement homéopathique
Ven Aoû 04, 2017 12:01 am par Jescard Michael

» L'action d'acupuncture
Sam Juil 29, 2017 5:11 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan Dumitrescu

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Trousse d'urgence homéopathique
Mer Juil 05, 2017 9:54 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

»  Hernie discale apres la chirurgie
Lun Juil 03, 2017 10:54 am par Dr.Ioan Dumitrescu

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Oana Antonescu sustine medicina complementara si alternativa la nivel european

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

08012011

Message 

Oana Antonescu sustine medicina complementara si alternativa la nivel european
Asta se intampla in noiembrie 2010
La nici 2 luni Institul national de medicina complementara si alternativa este desfiintat .
Aici articolul
Bruxelles – La reuniunea grupului de interes din cadrul Parlamentului European pe medicina complementara si alternativa (MCA), europarlamentarul Oana Antonescu a subliniat ca românii sunt adeptii tratamentelor medicale naturiste si ca Uniunea Europeana trebuie sa sprijine în continuare comercializarea acestor produse, mai ales daca avem în vedere avantajele lor în materie de costuri pentru pacient, în contextul crizei economice actuale.

Europarlamentarul român, membru al Comisiei de Sanatate din cadrul Parlamentului European, a sustinut ca la nivelul României segmentul tratamentului de tip homeopat, precum si numarul de medici care obtin competente în acest domeniu sunt într-o continua crestere.

“Putem vedea o crestere a cererii pentru tratamente si produse MCA. MCA este o varianta de tratament solicitata de mai multe milioane de cetateni europeni. Medicina complementara si alternativa se concentreaza pe întarirea pacientilor, oferindu- le acestora posibilitatea de a alege, de a fi autonomi atunci când vine vorba de felul în care se trateaza. Acest lucru este în deplina concordanta cu Programul UE privind sanatatea pentru perioada 2008-2013, care se concentreaza pe promovarea sanatatii si a politicilor care duc la un mod mai sanatos de viata”, a declarat Oana Antonescu.

Oana Antonescu a prezidat reuniunea grupului MCA si, în urma schimburilor de opinie care au avut loc la aceasta întâlnire între europarlamentarul PDL si reprezentantul Comisiei, concluzia care s-a tras este aceea ca exista posibilitatea unei largiri a cadrului legislativ cu privire la directiva THMP (produse medicinale preparate din plante traditionale). Comisia a mai transmis ca încurajeaza statele membre, Consiliul si Parlamentul European sa înainteze un demers pentru a largi acest cadru legislativ, chiar prin propuneri legislative din proprie initiativa.Comisia este deschisa în vederea unei colaborari în acest domeniu si sustine orice initiativa.

“În contextul actualei crize economice, care afecteaza modelul european al bunastarii sociale, atunci când problemele de finantare forteaza guvernele sa rationalizeze cheltuielile pentru sanatate, avantajele MCA nu pot fi negate. Pentru ca medicina alternativa si complementara sa fie o garantie pentru pacienti, aceasta trebuie sa fie, însa, bine predata si sa fie, totodata, constienta de limitarile sale. Are nevoie, de asemenea, de o structura organizatorica, inclusiv de un cod de etica si de o serie de mecanisme de autoreglementare. Cred ca cercetarea în domeniu MCA trebuie sa fie sustinuta, sa fie împartasite cunostintele existente pâna acum si sa i se acorde o noua importanta în spatiul european”, a încheiat Oana Antonescu. Oana Antonescu, europarlamentar PDL, face parte din Comisia de Mediu,

Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European.
http://www*oanaantonescu.ro/category/stiri/
avatar
Dr.Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2114
Puncte : 34326
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum