Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 



Lista celor mai toxice E-uri alimentare. gândul îți oferă “traducerea” etichetei

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

03022011

Message 

Lista celor mai toxice E-uri alimentare. gândul îți oferă “traducerea” etichetei




Galben de chinolină - E 104 este des întâlnit în sucuri de grapefruit roșu. Acesta trebuie consumat cu moderație, mai ales de copii, deoarece este responsabil de apariția ADHD -ului. Și persoanele astmatice trebuie să evite galbenul de chinolină .

 Dioxidul de sulf - E 220 este întâlnit în bere și vin. Potrivit medicului Mencinicopschi, acest aditiv alimentar provoacă dureri de cap, apariția senzației de amețeală și afecțiuni intestinale.

 Aspartamul - E 951 este un îndulcitor tot mai des folosit în industria alimentară, deoarece acesta oferă alimentelor un gust aparte, însă poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli canceroase. Nelipsit din guma de mestecat, produsele zaharoase sau băuturi răcoritoare, aspartamul duce la scăderea imunității, la apariția bolilor pulmonare, infecții intestinale și urinare.

 Glutamatul de sodiu - E 621 este aditivul alimentar responsabil de gustul irezistibil al hamburgerilor, pizzei, pastelor bolognese sau carbonara, hotdogul și al shaormei. Acest E este nelipsit din preparatele de tip fast-food. Modul în care aditivul E 621 acționează la nivelul organismului este foarte periculos, atrag atenția specialiștii în nutriție. Astfel, acest aditiv alimentar nu acționează numai la nivelul gustului, ci și al creierului uman. Rolul glutamatului este acela de a da creierului impresia că acel aliment este foarte gustos. Deși are capacitatea de a face mâncarea irezistibilă, acest aditiv este toxic, apreciază specialiștii în nutriție. Creșterea calității gustative a alimentelor perturbă un mecanism extrem de complex, dar vital pentru ființa umană - acela al echilibrului dintre sațietate și foame.Iar dacă ingerăm cantități mari de alimente care conțin glutamat, putem suferi de amețeli, dureri de cap și senzații de greață, avertizează Mencinicopschi.

 Poliricinoleat de pologlicerol - E 476 este des întâlnit în dulciurile pe bază de cacao sau ciocolată. Acesta nu trebuie consumat abuziv, deoarece duce la apariția alergiilor, la dereglări hormonale, tulburări nervoase și la creșterea nivelului de colesterol.

 Bromatul de potasiu - E 924 - des întâlnit în produsele de panificație, trebuie consumat cu moderație, deoarece consumul excesiv poate duce la apariția senzației de greață, vărsături, diaree sau la apariția diverselor dureri, odată ce este ingerat.

 Sulfatul de sodiu - E 514 - afectează vezica biliară, lactatul de calciu - E 327 prezintă printre efecte adverse stări de hipercalcemie și insuficiență renală.

 Nitritul și nitratul de sodiu, E250 și E251, împiedică dezvoltarea bacilului botulinic și dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. "Pot duce însă la formarea nitrozaminelor care sunt cancerigene. În multe zone din România nitrații sunt prezenți și în apa de băut și pot avea consecințe grave asupra sănătății. În cazul sugarilor, urmările sunt tragice, pentru că aceștia blochează hemoglobina și copiii mici pot să moară prin asfixiere celulară", mai spune Mencinicopschi.

Doar 20 de aditivi alimentari, din 315, sunt siguri

E160, E 162, E 300, E100 - sunt numai câțiva dintre aditivii alimentari considerați siguri sau inofensivi. Aceste E-uri "bune" sunt substanțe naturale extrase din fructe sau legume și se găsesc în alimente sub formă de vitamine, coloranți, lecitină. "Din cei peste 315 aditivi alimentari utilizați în prezent, mai puțin de 20 sunt E-uri «bune»", afirmă prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare...
Restul citi aici :
Sursa gandul.info/magazin

Link sters
Admin
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 832
Varsta : 42
Puncte : 30051
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum