Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
»  Hernie discale apres la chirurgie
Hier à 5:44 pm par Jescard Michael

» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Urmeazã apocalipsa în Japonia

Aller en bas

17032011

Message 

Urmeazã apocalipsa în Japonia
Kamikadze încã existã în secolul XXI: se sacrificã pentru țara lor

Președinta Institutului de Radioprotecție și de Siguranțã Nuclearã a salutat „eroismul” acestor pompieri ai morții, care își riscã viața pentru a-și salva țara de dezastrul radioactiv.
Misiunea lor: sã pompeze maximum de apã de mare pentru a îneca reactoarele. „Angajații însãrcinați cu aceastã misiune intervin fie în sãlile de comandã ale centralei, fie cât mai aproape de instalații, pentru a încerca sã manevreze vanele de apã”, explicã pentru Le Parisien directorul responsabil cu situațiile de urgențã al Autoritãții de Securitate Nuclearã Francezã, Julien Collet. „Cum pompele de urgențã nu funcționeazã, alimentarea cu apã se face probabil cu cisternele”.
Compania TEPCO, operatoarea centralei de la Fukushima, plãnuiește sã verse apã transportatã cu elicopterele într-un bazin al reactorului 4, pentru a rãci combustibilul nuclearfolosit.
Barele de combustibil radioactiv se gãsesc într-un bazin de rãcire specialã, situat în incinta sarcofagului, deasupra miezului reactorului. Dar ele trebuie sã stea permanent în apã. Or,reactorul a suferit marți o explozie urmatã de un incendiu.
„Dacã bazinele rãmân fãrã apã și combustibilii iradiați nu mai sunt rãciți, atunci se vor produce noi emanații de particule radioactive în atmosferã”, detaliazã Sophia Majnoni de la Greenpeace.
Probabil îmbrãcați în echipamente radiobiologice, lucrãtorii sunt dotați cu butelii de oxigen pentru a putea interveni în interiorul centralei și a nu respira aerul contaminat. „Aceste echipamente împiedicã particulele radioactive sã ajungã la piele și sã praful radioactiv sã fie înghițit”, explicã fizicianul atomist Jean-Marie Brom.
„Dar cum cel puțin unul dintre reactoare are burta deschisã și scuipã particule radioactive, ei nu scapã de radiații”, subliniazã președintele Comisiei Franceze de Cercetãri Independente asupra Radioactivitãții, Roland Desbordes. „La Cernobâl, lichidatorii erau echipați cu șorțuri de plumb care le acoperea tot corpul.”
„Pentru a nu fi expuși un timp prea îndelungat, echipele sunt fãrã îndoialã schimbate periodic în interiorul centralei și li se cere sã acționeze cât mai rapid posibil la fiecare intervenție”, spune Julien Collet.
Riscul sanitar crește în funcție de doza primitã și de timpul petrecut în interiorul centralei. Potrivit Agenției Internaționale de Energie Atomicã, „au fost înregistrate niveluri ale radiației de 400 de milisieverți”. Începând cu o dozã de 100 de milisieverți, lucrãtorii se expun unui risc crescut de a contracta un cancer. „La doze mai mari de 100 de miliseverți, corpul reacționeazã rapid”, subliniazã Julien Collet. „Devii victima stãrilor de vomã, arsurilor și slãbirea organelor.”
Pe de altã parte, comisarul european pentru Energie a catalogat accidentul nuclear din Japonia drept
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]


avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 42
Puncte : 32238
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum