Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Tablitele de la Tartaria cele mai vechi scrieri din lume

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

02122011

Message 

Tablitele de la Tartaria cele mai vechi scrieri din lume
Spațiul pe care s-au descoperit de curând scrieri mai vechi decât cele sumeriene (care datează de 5.000 de ani) și anume cele de pe Tăblițele de la Tărtăria (care datează de 8.000 de ani). Vorbim despre una dintre civilizațiile importante ale Pământului, cea geto-dacică și nu în ultimul rând vorbim despre prima țară creștinizată.
Conform credinței religioase, la geto-daci cultul morților cuprindea ritualuri specifice, asemănătoare celorlalte civilizații antice. Astfel, înmormântările celor bogați se făceau după ce decedatul se ținea la vedere timp de trei zile, perioadă în care era jelit, după care urma un prânz funerar. Apoi, acesta era incinerat sau îngropat în pământ, iar peste mormânt se spărgeau vase folosite de el în viață. Lângă mormânt se găseau gropile pentru ofrandă, în care i se puneau pâine și oasele animalelor sacrificate pentru prânzul funerar, așezate în vase de lut ars. Incinerarea era făcută cu un ritual purificator de esență spirituală, iar aceasta se făcea în antichitate pe ruguri, în aer liber, iar mai târziu în cuptoare speciale. Geto-dacii credeau și ei într-o existență de după moarte, fapt pentru care lângă rămășițele pământești ale celui decedat se așezau obiectele necesare vieții ca alimente, podoabe, obiecte de uz casnic, monede și arme.


Mărturisirea și lumina
Cultul morților la creștinii ortodocși începe prin acordarea unei atenții deosebite față de trupul lipsit de viață al celui ce a purtat spiritul în viața pământească. Creștinii cred că trupul lipsit de viață va reînvia la Judecata de Apoi, când el se va reuni cu spiritul, refăcând persoana care se va înfățișa în fața lui Hristos pentru a fi trimisă în Rai sau Iad.
Când omul este în pragul morții, se aduce un preot spre a-l mărturisi și a-l împărtăși cu Trupul și Sângele lui Hristos, garanția vieții veșnice. Din punct de vedere al credinței creștin-ortodoxe, spovedania și împărtășirea în pragul morții sunt necesare pentru că mărturisirea păcatelor ar aduce celui aflat pe moarte iertarea acestora și împăcarea cu Dumnezeu și cu semenii pe care i-a nedreptățit sau cu care a fost certat. Apoi i se pune în mână o lumânare aprinsă sau aceasta este ținută de cei apropiați muribundului, pentru ca lumina să alunge întunericul din drumul pe care-l va străbate spiritul său după moarte. Pe de altă parte, lumânarea reprezintă pe Iisus și Evanghelia Sa, căci El a spus: "Eu sunt lumina lumii, cel ce-mi urmează mie, nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții". (Ioan 8-12).
http://www*jurnalul.ro/paranormal/cultul-mortilor-la-geto-daci-317526.htm
avatar
Tudor

Numarul mesajelor : 81
Varsta : 37
Localizare : Timisoara
Puncte : 24853
Data de inscriere : 10/03/2011

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum