Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Pachetele medicale de servicii gratuite

Aller en bas

25072012

Message 

Pachetele medicale de servicii gratuite
PACHETUL MINIMAL. Se adreseazã tuturor pacienþilor, indiferent dacã au sau nu asigurare. Acoperã urgenþele, precum ºi servicii de prevenire ºi tratament în cazul bolilor cu risc epidemiologic (gripã pandemicã, rabie, HIV, TBC, boli infecþioase).

PACHETUL DE BAZÃ. Se adreseazã tuturor asiguraþilor (e practic asigurarea de acum) ºi va acoperi în principal serviciile în cazul bolilor cu risc vital major, ce presupun costuri mari. Nu vor mai fi decontate servicii pentru boli comune, precum rãceli, dar nici reþete sub 10 lei/lunã, pentru care statul a cheltuit, anul trecut, 1,5 miliarde de lei.
PACHETUL SOCIAL. Se adreseazã asiguraþilor cu venituri foarte mici (nu s-a stabilit încã o limitã) ºi persoanelor asistate social, pentru servicii care nu se regãsesc în pachetul de bazã. "E vorba de acele persoane care nu îºi permit sã dea nici 10-20 de lei pe o reþetã", spune Cãlin Alexandru. Aceste pachet va fi finanþat de la bugetul de stat.

Bolile scumpe au prioritate la tratament
În urma consultãrilor de la Ministerul Sãnãtãþii, s-a ajuns la concluzia cã, acum, pachetul de bazã este atotcuprinzãtor, însã existã o contradicþie între prevederi ºi realitate. "Pacienþii sunt puºi sã-ºi cumpere tratamentul în spital sau beneficiazã de analize doar în primele zile ale lunii. Vom include în acest pachet mai ales bolile cu risc vital ºi costuri mari, cum e cancerul. Vom face o ierarhizare a patologiilor din punct de vedere al riscurilor, astfel încât acoperirea lor sã porneascã de la cele mai costisitoare ºi mai grave ºi sã se termine acolo unde se ajunge la un echilibru financiar", precizeazã Cãlin Alexandru, director în cadrul Ministerului Sãnãtãþii.
În cazul fiecãrei afecþiuni, se vor deconta exact investigaþiile ºi intervenþiile prevãzute în protocoalele terapeutice specifice. "Nu existã o listã pozitivã sau negativã de servicii care vor cuprinse în pachet. Dacã în cazul unei afecþiuni, protocolul prevede o anumitã investigaþie imagisticã, se va face gratuit.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pachete-medicale-pentru-saraci-si-bogati-993228.html

Dr.Ionescu Sterian
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 942
Puncte : 33629
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum