Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Garzile in spital

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

17092012

Message 

Garzile in spital
In dezbatere publica
Activitatea medicilor, desfasurata in sistem de 12 ore cu 24 de ore libere

Daca legea actuala prevede ca medicii incadrati in structurile de primire urgente isi desfasoara activitatea in doua ture, odata ce actul normativ va fi adoptat, acestia isi vor desfasura activitatea in doua ture in sistem de 12 ore cu 24 de ore libere. In plus, daca numarul medicilor este insuficient pentru ca activitatea sa fie organizata conform legii, activitatea se va desfasura in doua ture de cate 7 ore.

Odata cu intrarea noii legi in vigoare, conducerea fiecarei unitati sanitare stabileste integrarea clinica, prin cumul de functii cu jumatate de norma a medicilor si farmacistilor, in limita posturilor normate si a necesarului de servicii medicale si universitare si se avizeaza de Ministerul Sanatatii.

In prezent, "medicii si farmacistii pot desfasura activitate prin integrare clinica in spitale, institute si centre medicale clinice, centre de diagnostic si tratament, laboratoare si cabinete medicale, farmacii publice sau de spital, unitati de cercetare stiintifica medicala sau farmaceutica, unitati de productie de medicamente, agreate de institutiile de invatamant superior cu profil medico-farmaceutic uman".

Liniile de garda: minimum 10 ore, maximum 24 de ore

De asemenea, proiectul de lege regelementeaza si aspecte legate de garzile pe care medicii din spitale le efectueaza. Mai precis, liniile de garda au o durata de minimum 10 ore in zilele lucratoare si in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale. Maximul stabilit de lege este de 24 ore.

La fel ca in legea actuala, "liniile de garda nu includ in numarul liniilor de garda determinat in functie de numarul de paturi", durata efectiva a liniilor de garda fiind propusa de medicul sef al structurii de primire urgenta, avizata de directorul medical si aprobata de managerul spitalului. Tot medicul sef este responsabil de a comunica Ministerului Sanatatii modul de organizare al programului zilnic, dar si modul de organizare al garzilor din unitatea sanitara si durata pe care acestea o au.

Pe de alta parte, reglementarile actuale arata ca pentru spitalele care au aprobate structuri de primire urgente - unitati de primire urgente sau compartimente de primire urgente - se pot organiza linii de garda pentru medicina de urgenta intre ora de terminare a programului medicilor incadrati in aceste locuri de munca si ora de incepere a programului din ziua urmatoare.
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]
avatar
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 942
Puncte : 28979
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Garzile in spital :: Commentaires

Aucun commentaire.

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum