Acupuncture et homéopathie
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Narcissisme traitement homéopathique
Ven Aoû 04, 2017 12:01 am par Jescard Michael

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Jeu Aoû 03, 2017 12:57 pm par Rives Hara

» L'action d'acupuncture
Sam Juil 29, 2017 5:11 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan Dumitrescu

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Trousse d'urgence homéopathique
Mer Juil 05, 2017 9:54 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

»  Hernie discale apres la chirurgie
Lun Juil 03, 2017 10:54 am par Dr.Ioan Dumitrescu

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Monitorizarea eficientei tratamentelor acupuncturale si homeopatice in tumorile benigne de san prin termografie cutanata combinata cu reactometrie vegetativa, determinari de markeri tumorali si analiza grafica computerizata

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Monitorizarea eficientei tratamentelor acupuncturale si homeopatice in tumorile benigne de san prin termografie cutanata combinata cu reactometrie vegetativa, determinari de markeri tumorali si analiza grafica computerizata

Message par Dr.Ioan Dumitrescu le Lun Mar 29, 2010 8:19 pm

Aceasta cercetare clinico-paraclinica a avut drept obiectiv principal acela de a stabilii metodologia cea mai utila de diagnostic si tratament neinvaziv si totodata cea mai precisa in stabilirea unui diagnostic diferential intre tumorile maligne si benigne. Aceasta necesitate rezida din faptul ca procedura de tratament difera pentru malign si benign .
• In aceasta cercetare s-au luat in tratament doar tumorile benigne, cele maligne fiind dirijate spre sectiile de oncologie . Metodele clasice de diagnostic : mamografii, dozari hormonale, determinarile de markeri tumorali, etc si-au dovedit utilitatea doar partial fiind insuficiente de a preciza un diagnostic de certitudine . Solutia punctiei bioptice pentru determinarea numarului de receptori endocrini a tesutului glandei mamare este invaziva, prezentand anumite riscuri greu de acceptat de paciente .
• Material si metoda
• Un numar de 94 de paciente au fost luate in studiu, din acestea un numar de 29 de cazuri au fost diagnosticate ca avand cancer de san si trimise spre Institutul Fundeni, pentru curele de chimioterapie, radioterapie sau cura chirurgicala, ramanand in lot doar un numar de 65 cazuri .
• Pacientelor li s-au facut serii de cate 10 sedinte acupuncturale lunare, completandu-se in perioadele de pauza cu medicatia homeopata . Ca si in studiile precedente examenul clinic de masurare a dimensiunilor tumorii au fost completat cu examenul mamografic si examene paraclinice de laborator .

• DIAGNOSTIC TUMORI DE SAN
• Diagnosticul a urmat procedura obisnuita clinica, examene pe aparate, inspectie, palpare, mamografii, examene de laborator, combinata cu examenul clasic din acupunctura : puls, limba, etc ; la aceste investigatii clinico-paraclinice, am utilizat metoda termografiei cutanate combinate cu reactometria neurovegetativa pentru a putea face diferenta intre malign si benign .Prin aceasta metoda se evidentiaza atat statusul metabolic al tumorilor de san, cat si reactivitatea sistemului nervos vegetativ asupra microcirculatiei, direct implicat in reactivitatea generala a sistemului, fata de o perturbare tisulara manifestata in periferie .
• Masuratorile termice cutanate au fost efectuate la ambii sani : cadran central, superior, inferior si axilar
• Sistemul nervos autonom prezinta un rol central in reglarea presiunii arteriale. Integrarea reactiilor vasomotorii are loc in scoarta cerebrala (ariile IV si VI promotorii). Centrii bulbari presori sunt subordonati reglarii hipotalamice. Neuronii vasoconstrictori apartin sistemului simpatic pe cind neuronii vasodilatatori apartin majoritar sistemului parasimpatic.
• Sistemul de Meridiane Acupuncturale poate fi definit ca un sistem distinct de transfer de semnale care poate fi masurat cu ajutorul unor instrumente electonice. Sistemul Acupunctural se suprapune partial si interactioneaza cu alte sisteme, dar nu este o simpla parte a sistemului nervos sau a celui circulator.
• Evidentele experimentale sugereaza (Anderson, S. et all, 1995: Acupuncture from empiricism to science) legaturi functionale intre Acupuncte si Sistemul Nervos Vegetativ la nivel periferic, hipotalamic si a unor arii cerebrale de integrare vegetativa.
• O anomalie in functionarea Sistemului Nervos Vegetativ poate fi detectata prin perturbarea parametrilor electrici ai acupunctului, asa cum a demonstrat-o (1997) Charles Shang de la Universitatea de Medicina din Boston intr-un studiu extins privind “Sistemul de Meridiane si Mecanismele Acupuncturii”.
• Reactometria neurovegetativa este o modalitate de investigatie paraclinica (experimentala deocamdata la noi in tara - din cauza lipsei de dotare si specialisti) care se bazeaza pe inregistrarea si interpretarea computerizata a fenomenelor electrodermale si a celor microcirculatorii de suprafata.
• Metoda de monitorizare...
Mai mult aici :
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]

Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.
avatar
Dr.Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2114
Puncte : 34306
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Re: Monitorizarea eficientei tratamentelor acupuncturale si homeopatice in tumorile benigne de san prin termografie cutanata combinata cu reactometrie vegetativa, determinari de markeri tumorali si analiza grafica computerizata

Message par Dr.Ioan Dumitrescu le Lun Mar 29, 2010 8:20 pm

Cu sunet
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]


Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.
avatar
Dr.Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2114
Puncte : 34306
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum