Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Inaptitudine medicala temporara

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

26042010

Message 

Inaptitudine medicala temporara
Intrebare: Un aviz de medicina a muncii contine decizia „inapt temporar cu recomandarea unor investigatii de specialitate“. Deci sa presupunem ca un angajat pentru care s-a cerut o reevaluare a capacitatii de munca pr-meste acest aviz. Care este atitudinea pe care trebuie sa o adopte angajatorul?

Teoretic nu poate primi la serviciu acel salariat decat in momentul rezolvarii problemelor care au generat acest tip de aviz. Exista o limitare in timp pe care acesta o impune salariatului pentru rezolvarea problemelor?

Pana se rezolva problemele aparute, salariatul va figura in pontaj ca „inapt temporar“ si deci nu va fi platit? Care sunt consecintele asupra contractului individual de munca? Acesta se suspenda, poate inceta?

Daca salariatul refuza sa-si rezolve problemele medicale, ce se poate face?

Raspuns: In cazul in care un sala riat este declarat inapt pentru locul de mun ca ocupat si in unitate nu exista un alt loc de munca vacant compatibil cu capacitatea de munca stabilita de me dicul de medicina a muncii, angajatorului ii revine obligatia de a-l concedia in conformitate cu procedura stabi ital de Codul muncii.

Potrivit art. 61 lit. c) din Codul muncii, angajatorul poate dispune con cedierea in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu per mite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

Insa angajatorul poate dispune concedierea numai daca inaptitudinea medicala este definitiva. In cazul inaptitudinii medicale temporare se pune numai problema concediului medical. Astfel, medicul de medicina a muncii transmite o scrisoare medicului de familie al salariatului in cauza prin care recomanda efectuarea investigatiilor de specialitate. Medicul de familie trimite salariatul sa efectueze investigatiile de specialitate si ii acorda concediul medical. Totodata, concediul medical poate fi acordat de medicul de specialitate.

In perioada concediului medical contractul individual de munca este suspendat si salariatul beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca.

La revenirea din concediul medical salariatul are obligatia sa prezinte rezultatul investigatiilor. In caz contrar poate fi concediat disciplinar cu respectarea procedurii prevazute de Codul muncii.
Sursa ghid.eprotectiamuncii.ro
avatar
Cernev
Scolar
Scolar

Numarul mesajelor : 1639
Varsta : 57
Puncte : 33525
Data de inscriere : 19/10/2009

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum