Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
»  Hernie discale apres la chirurgie
Sam Juil 21, 2018 6:08 pm par Dr John

» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par Dr John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par Dr John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par Dr John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par Dr John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par Dr John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par Dr John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par Dr John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Viitorul medicilor de familie din România

Aller en bas

04112010

Message 

Viitorul medicilor de familie din România
Dr. Cerbu Vasile, Manager Spitalul Orășenesc Brezoi: „Dacă se va merge în același ritm, viitorul sistemului medical nu va fi foarte bun, pentru că există o subfinanțare totală. Reorganizarea sistemului conform noului ordin de clasificare a unităților medicale va avea un efect dezastruos asupra sistemului, întrucât multe dintre spitalele din țară nu vor putea îndeplini cerințele ordinului. Unitățile medicale cu mai puțin de 100 de paturi nici nu intră în discuție, deși ele își au rostul, pentru că au medici specialiști și degrevează spitalele județene. Probabil că neintrând în această clasificare, lucrurile se vor complica, spitalele vor trebui să se transforme, numai că ordinul nu arată cum se vor modifica acestea“.

Dr. Carmen Mihaela Dorobăț, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“, Iași: „Dacă se iau măsurile care trebuie pe linie de finanțare, viitorul va fi bun. Toată problema în sistemul sanitar românesc este legată de această criză economică. în momentul în care lucrurile se vor balansa puțin, se vor remedia multe dintre aspecte“.

Dr. Cătălin Gabriel Smarandache, Manager Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie“, București: „Cu o schimbare legislativă și cu respectarea acestei modificări legislative, viitorul sistemului medical va fi foarte bun. Fără modificări în legislația actuală nu se poate continua".

Ec. Ghețea Laurean, manager Spitalul Municipal Făgăraș: „Fără bani și personal medical, viitorul sistemului sanitar din România va fi destul de negru și sumbru“.

Ec. Torok Zsuzsanna, Manager Spitalul Județean „Dr. Fogolyan Kristof“, Sfântu Gheorghe: „Momentan, sistemul sanitar din România este cu foarte multe lacune juridice din cauza descentralizării, unde nu există norme de aplicare și nu sunt fixate toate subtilitățile. Va fi un proces mai greu, iar pe viitor sperăm optimist că va fi bine“.

Dr. Gabriel Berindei, Centrul Medical Auramed, București: „Dacă lucrurile vor evolua ca până acum, nu văd prea bine viitorul sistemului medical românesc“.

Sursa : Info.Sanatate.ro
avatar
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 942
Puncte : 31199
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Viitorul medicilor de familie din România :: Commentaires

avatar

Message le Jeu Nov 04, 2010 10:22 pm par Dr.Ionescu Sterian

Cum vedeți viitorul sistemului medical?
Sunt un optimist și văd un sistem medical românesc reformat, bazat pe competiție atât la nivelul finanțatorilor actului medical, cât și la nivelul furnizorilor de servicii medicale, cu un important și puternic sector privat funcțional. Această competiție sunt sigur că este cea care va oferi plusul de calitate de care are nevoie în acest moment actul medical din România.

Ce le transmiteți colegilor dumneavoastră?
Colegilor mei le transmit să fie optimiști, pentru că în curând vor surveni schimbări majore în sistemul medical românesc, schimbări care vor crea o nouă calitate a actului medical.

Ce ați schimba la sistemul sanitar?
Principala schimbare ce ar trebui făcută este cea a mentalității. Beneficiarii de servicii medicale trebuie să înțeleagă că medicina costă și că fără bani este foarte greu, chiar imposibil să faci o medicină de calitate. Dacă SUA alocă la nivelul anului 2010 16% din PIB pentru sănătate, este foarte greu să obții aceeași calitate a actului medical în România cu doar 3,2% din PIB. Evident că nu putem compara PIB al SUA cu cel al României. Dar măcar o medie europeană de 8% ar fi necesară și la noi în țară.

Cum descrieți relația medic-pacient?
De multe ori este o relație antagonică, din necunoașterea realităților, care sunt prezentate deformat în mass media. Cred ca lucrurile se vor corija în timp prin schimbarea mentalității, prin creșterea gradului de civilizație și prin reflectarea reală a vieții medicale în media.

Revenir en haut Aller en bas

avatar

Message le Jeu Nov 04, 2010 10:24 pm par Dr.Ionescu Sterian

Ne vom confrunta cu lipsa totală de medici competenți
Interviu cu Dr. Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Clinic Colentina din București
Care sunt problemele majore ale sistemului?
Problemele majore sunt:
1. Degradarea resursei umane în interiorul sistemului atât pe palierul de specialitate, cât și pe palierul administrativ;
2. Ingerințele politicului în toate palierele sistemului;
3. Lipsa unei politici unice coerente și durabile pentru sistemul sanitar;
4. Lipsa de continuitate și consecvența în politici la nivel central și în teritoriu;
5. Lipsa competiției în interiorul fondului de asigurări sociale adică fond unic vs. mai multe fonduri în sistemul public;
6. Lipsa independenței fondului de asigurări și a Casei Caselor de Asigurări;
7. La toate acestea se adaugă și educația inexistentă a pacienților și degradarea accentuată a stării lor de sănătate.


Putem vorbi și de situații pentru care sistemul nu e pregătit?
Probabil că în viitorul apropiat ne vom confrunta și cu alte probleme gen pandemie virală, patologii ale migrației forței de muncă, patologii ale modificărilor climatice și ale modificărilor demografice pentru care nu suntem pregătiți.


Cum vedeți viitorul sistemului sanitar românesc?
Pe termen scurt, un haos cu perpetuarea și accentuarea tuturor problemelor care nu-și au rezolvare în acest moment. Sistemul per ansamblu va fi marcat de inegalități profunde între spitalele din orașele mari și restul. Medicii și echipamentele performante se vor concentra în marile centre universitare unde populația și interesele vor putea să susțină informal activitatea medicală la un nivel cât de cât acceptabil.
Forța de muncă competentă a început să scadă...
Ne vom confrunta cu lipsa totală de medici competenți pe anumite domenii medicale importante și probabil vom fi forțați să analizăm și eventualitatea angajării.
Sursa : Info.Sanatate.ro

Revenir en haut Aller en bas

Message  par Contenu sponsorisé

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum