Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Sep 13, 2017 8:03 pm par Perseu

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Ministerul Sanatatii va accesa fonduri europene

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

04112010

Message 

Ministerul Sanatatii va accesa fonduri europene
CSEKE Attila, ministrul Sănătății propune un program operațional dedicat Sănătății în cadrul căruia Ministerul Sănătății să poată gestiona fonduri structurale, în calitate de Autoritate de Management.

În prezent, Ministerul Sănătății poate accesa fonduri europene numai în calitate de beneficiar, în cadrul unor programe gestionate de alte instituții. Aceste proiecte vizează dezvoltarea resurselor umane și a capacității administrative, fără a avea posibilitatea de a depune proiecte pentru reabilitarea sau echiparea infrastructurii spitalicești

Ministrul Sănătății a declarat de curând într-o conferință privind accesarea fondurilor structurale că măsurile de reformă demarate anul acesta de către Ministerul Sănătății ar putea fi susținute financiar în urma accesării fondurilor structurale dacă ar exista un program operațional dedicat sănătății.

“Consider că sistemul de sănătate ar trebui să fie o prioritate de gradul zero atât la nivel național cât și în absorbția fondurilor europene. Cu toate acestea, nu avem un program operațional dedicat Sănătății, pentru că domeniul Sănătății nu a fost inclus între prioritățile Planului Național de Dezvoltare și al Cadrului Național Strategic de Referință pentru perioada 2007-2013. Ar fi un succes al României dacă am reuși includerea domeniului Sănătății între priorități pentru următoarea perspectivă financiară 2014-2020”, a declarat ministrul CSEKE Attila.

Ministrul CSEKE a discutat acest aspect și cu John DALLI, Comisar European pentru Sănătate într-o întâlnire pe care cei doi oficiali au avut-o în acestă vară. Ministrul român și-a exprimat dorința ca, în structura viitorului buget european, Ministerul Sănătății să poată accesa direct fonduri structurale în sectorul de sănătate.

Până atunci, Ministerul Sănătății încurajează autoritățile locale și județene să depună proiecte de reabilitare și echipare a infrastructurii spitalicești în cadrul programelor gestionate de celelalte ministere.

Până în prezent, MS a dat aviz favorabil pentru 118 proiecte depuse, în valoare de aproximativ 394 milioane euro, din care: 31 proiecte contractate în valoare de aprox. 109 milioane euro; 70 proiecte în evaluare în valoare de 96 milioane euro; 17 proiecte in valoare de 189 milioane euro.

Valoarea maximă a unui proiect eligibil poate fi de 5 milioane euro. Fondurile rămase disponibile sunt în valoare de 65 milioane euro. Valoarea proiectelor aflate în evaluare depășește aceasta sumă, de aceea, Ministerul Sănătății va solicita realocarea unor fonduri între axe sau chiar între programe operaționale.
Sursa : Info.Sanatate.ro
avatar
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 942
Puncte : 28469
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum