Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN ORIGINEA NUMELOR – MIHAI ȘI GAVRIL

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

08112010

Message 

ORIGINEA NUMELOR – MIHAI ȘI GAVRIL
renume universale, Mihai(l) și Mihaela au o veche tradiție europeană creștină, transmisă din „Vechiul Testament”. Se pare că la origine, prenumele derivă din ebraicul „Mikha'el”, care înseamnă „cine e ca Dumnezeu?”, întâlnit în numeroase texte biblice. Răspândirea sa este pusă în legătură cu faptul că este considerat un arhanghel (cel mai mare dintre Îngeri), asa cum apare în „Cartea lui David”, unde este supranumit „mare conducător” și „ocrotitor al copiilor poporului lui Israel”. Etimologic, se considera că prima parte a numelui derivă din ebraicul Mikajah, un alt nume ebraic, unde particula „jah” este prescurtarea numelui divinitatii supreme „Iahve”.
Cea de a doua parte a numelui „el” derivă dintr-o altă denumire a divinitatii - „Elohim”. În cultura europeana a pătruns prin intermediul „Septuagintei”, unde aceste prenume se fac cunoscute prin forma grecească „Michael” și prin Biblia „Vulgata” (o versiune a Sfintei Biblii, tradusă în limba latină care include ediții variate ale textelor sacre), unde numele are aceeași formă.
Popularitatea numelor Mihai și Mihaela devine marcantă în era crestină, astfel încât ajunge ca în Germania, unde numele, fiind atât de populare, au fost folosite ca un simbol pentru țăranul german.
Arhanghelul Mihail este zugrăvit în toate Bisericile ortodoxe pe una dintre ușile laterale ale Sfântului Altar (de obicei pe cea din stânga). El este considerat un căpitan al dreptății, cu sabia adevărului în mână, mediatorul oamenilor cu divinitatea, cel care scrie în permanență într-o carte faptele bune și rele din întreaga lume.
În onomastica noastră sunt găsite atestate încă din secolul al XV-lea, iar multitudinea de forme existente sunt o dovadă clară a răspândirii lor pe tot perimetrul României.
Dintre numeroase forme ale numelor, amintim: Mihăilescu, Mihăilaș, Mihaica, Mihăiță, Mihu, Mihoi, Mihuță/a, Mihlea, Mihociu etc.
Sunt întâlnite și în alte limbi europene: Michael (în limba engleză), Michele, Micheline (în limba franceză și italiană), Michel (în limba germană), Miguel (în limba spaniolă), Michaela (în limba maghiară), Mihaly (limba rusă) etc.
În limba română apare din secolul al XV-lea sub formele de Mihail, Mihnea, Mihăilă, Mihailo, Mihaela.
În Revelațiile din Noul Testament, arhanghelul Mihai apare ca și conducătorul oștilor raiului, și, de aceea, el este considerat patronul spiritual al soldaților. Acest nume a fost purtat de opt împărați ai Bizanțului și de un țar al Rusiei. Cel mai cunoscut român care a purtat acest nume este domnitorul care a unit pentru prima dată principatele române, Mihai Viteazu.
Dupa I.Muntean
avatar
Dr.Ioan
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2121
Puncte : 35483
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum