Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par John

»  Hernie discale apres la chirurgie
Mer Avr 04, 2018 9:19 pm par John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Istoria Medicinii tradiționale chineze

Aller en bas

18112010

Message 

Istoria Medicinii tradiționale chineze
In Medicina tradițională chineză, medicina naționalității Han are o istorie dintre cele mai lungi și o experiență clinică și o teorie dintre cele mai bogate.
In scrisurile gravate pe carapacele broaștei țestoase și pe oase de animale din dinastia chineză Yin, cu peste 3.000 de ani în urmă, sunt însemnări cu privire la medicina terapeutică și asistență medicală precum și la peste 10 maladii. Până în dinastia Zhou se practicau deja metode de diagnosticare a bolilor prin privire, mirosire, întrebare și luare de puls precum și metode de tratare a bolilor prin acupunctură, operații și medicamentele corespunzătoare. In perioada dinastiilor Qin și Han a apărut lucrarea „Boli interne ale împăratului”, o lucrare specializată cu o teorie sistematică. Este cea mai veche lucrare de specialitate cu caracter teoretic păstrată până acum în țara noastră. În lucrarea „Despre diferite boli ale tiforului”, autorul Zhang Zhongjin a prezentat principiile de diagnosticare și tratare dialectică a multor boli rar întâlnite, punând o bază pentru activitățile clinice ale posterității. Până în dinastia Han, chirurgia a atins deja un nivel ridicat. Potrivit consemnărilor din „Istoria celor 3 state”, medicul Huatou a început să facă niște operații chirurgicale prin anestezierea totală a corpului.

In dinastiile Wei, Jin și Dinastiile Sudice și Nordice (anii 220-589 era noastră) și în perioada dinastiilor Sui, Tang și a celor 5 dinastii (anii 581-960 era noastră), diagnosticarea prin luarea de puls a obținut realizări esențiale. Medicul Wang Suhe din dinastia Jin a sintetizat în lucrarea sa „Meridianele pulsului” cele 24 de simptome de puls. Această carte a avut o mare influență asupra Medicinii tradiționale chineze și a pătruns și în alte țări. In aceea perioadă, s-a copt tot mai mult specializarea diferitelor secții medicale. Au văzut lumina tiparului cărțile de specialitate în acupunctură, chirurgie, patologie, ginecologie, pediatrie, farmacologie, oftalmologie.

In dinastia Song (anii 960-1279 era noastră), activitățile didactice pentru acupunctură au fost supuse unor reforme majore. Wang Weiyi a editat „Planul de localizare a punctelor de acupunctură”. Ulterior a proiectat și a confecționat la scară naturală două corpuri omenești de bronz pentru acupunctură, puse la dispoziția elevilor la curs de practică.

In perioada dinastiei Ming (anii 1368-1644), medicina occidentală a pătruns în China. Unele persoane s-au pronunțat pentru îmbinarea între cele două medicini - chineză și occidentală.
http://romanian*cri.cn/chinaabc/chapter13/chapter130201.htm
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 42
Puncte : 32218
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum