Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Surditate tratament prin implant cohlear

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

27112010

Message 

Surditate tratament prin implant cohlear
Avantajele implantului cohlear, discutate de specialisti ORL si profesori la Cluj Avantajele implan
24.11.2010
Specialiºti ai Catedrei ORL a Facultãþii de Medicinã ºi Farmacie ''Iuliu Haþieganu'' ºi profesori de la Liceul pentru deficienþi de auz au discutat, miercuri, despre avantajele pe care le oferã implantul cohlear la copiii afectaþi de hipoacuzie (scãderea auzului), în cadrul unei mese rotunde organizate la Clinica ORL.
ªeful Clinicii, prof. dr. Marcel Cosgarea, conf. dr. Constantin Lazãr ºi asist. dr. Violeta Nicula au prezentat modalitãþile de diagnostic în hipoacuzie ºi cele de remediere a acestui simptom, precum ºi tehnici chirurgicale în implantul de ureche medie ºi cohlear (ureche internã).

La masa rotundã au fost invitaþi profesorii Alina Boca ºi Dorina Chira de la Liceul pentru deficienþi de auz din Cluj-Napoca, care s-au referit, în intervenþiile lor, la procedeele utilizate în activitatea lor didacticã pentru recuperarea auditiv-verbalã a copiilor care au fost supuºi unui implant cohlear.

Alterarea funcþiei auditive produce tulburãri în orientarea unei persoane în mediul înconjurãtor, dar mai ales dificultãþi de comunicare cu semenii. Hipoacuzia nu este de fapt o boalã, ci un simptom ce poate avea cauze multiple, spun specialiºtii.

Pe de altã parte, surditatea copilului constituie o preocupare aparte a medicinii, deoarece, spre deosebire de adult, pierderea auzului la o vârstã fragedã influenþeazã profund ºi grav formarea intelectualã ºi psihologicã a copilului.

Un implant cohlear constã în fixarea unui dispozitiv miniatural - o spiralã cu mai mulþi electrozi de contact - în urechea internã. Acest mic aparat le permite persoanelor cu hipoacuzie profundã sã recepþioneze sunetele.

Potrivit ºefului clinicii, prof. dr. Marcel Cosgarea, unitatea sanitarã clujeanã are deja o experienþã bogatã în cazul implanturilor cohleare, ''chiar rezolvãri spectaculoase''.

''Vârsta idealã pentru implantul cohlear este între unu ºi doi ani. În literatura de specialitate sunt amintite ºi cazuri cu vârste mult mai mici, de ºase sau opt luni. Durata maximã a unui implant cohlear este de aproximativ 20 de ani. Ca o concluzie, implantul cohlear îmbunãtãþeºte abilitatea purtãtorului de a înþelege cuvintele ºi de a vorbi clar. Exact ce se reuºeºte ºi la Clinica ORL din Cluj-Napoca'', a spus ºeful unitãþii medicale.
Sursa medicalnet.ro
avatar
Cernev
Scolar
Scolar

Numarul mesajelor : 1639
Varsta : 57
Puncte : 33485
Data de inscriere : 19/10/2009

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum