Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Modificarea asigurarii de malpraxis

Aller en bas

04032011

Message 

Modificarea asigurarii de malpraxis Empty Modificarea asigurarii de malpraxis
Argumentaţia
În fiecare an, un medic român plăteşte, obligat de Statul Român, unor terţi, între 125-150 euro. în România sunt circa 65 000 medici (incluzând şi stomatologi), adică anual nişte terţi primesc, pe gratis, aproape 10 milioane euro. Această sumă se strânge de circa 10 ani. La aceasta se adaugă obligaţia de taxă pentru a putea profesa în România, instituită tot de lege şi încasată de Colegiul Medicilor (30 lei/lună, adică 360 lei/an, adică aproximativ 85 euro). De specificat că, în Marea Britanie, un medic plăteşte, pentru a putea profesa, 80 lire (circa 100 euro) la un venit de 5000-25000 lire/lună! Rezultă că, pentru a profesa ca medic în România, statul încasează, pe gratis, circa 110 euro/an (taxa pentru a profesa, plus 16% din venitul unor terţi, repartizat la 125-150 euro). De aceea, din existenţa a 65 000 medici, statul român (atenţie, repetăm, Colegiul Medicilor este organism al statului român) reţine, pentru că aşa a decis de unul singur, pe puţin 7 milioane euro..
Noi, CFSMR, cerem:
1. Tuturor directorilor/manageri de spitale din ţară să aplice art. 1000 Codul Civil şi să plătească asigurarea obligatorie de răspundere civilă în termenii unei asigurări colective, valabile pentru tot personalul angajat.
2. Tuturor colegiilor medicilor din ţară şi tuturor altor organisme de acest fel (CFR, OAMR, CBR) să recunoască valabilitatea unor astfel de poliţe colective la înscrierea şi reînscrierea medicilor (şi a oricărui personal din sănătate cu cutume asemănătoare) în registrele lor, prin interpretarea în spirit european a art. 384 din L 95.
3. Includerea în CCM încheiat pe ramură sanitară a prevederii: „Angajatorul se obligă să efectueze asigurarea de malpraxis a unităţii conform art. 1000 din Codul Civil“.
4. Revizuirea articolelor L95/ 2006 privitoare la Autorizarea exercitării profesiei de medic (Art. 384.4) „Certificatul de membru devine operativ numai după încheierea asigurării de răspundere civilă.“ , care să fie completat astfel: „…de persoana juridică prestatoare de servicii medicale, pentru membrul CMR angajat", şi a Art. 384.1 privitor la procedura de avizare anuală a certificatului de membru a CMR respectiv“ „…avizat anual pe baza asigurării de răspundere civilă, încheiată de persoana juridică prestatoare de servicii medicale, pentru membrul CMR angajat, valabil pe anul respectiv“.
5. Eliminarea acelor criterii din Co-Ca şi Normele de aplicare a Co-Ca care se referă la contractul de asigurare de malpraxis a persoanei care prestează servicii medicale în calitate de angajat al unităţii medicale.
(Sursa: Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, CFSMR.)

Dr. Dan Pereţianu, Vicepreşedinte Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România.
Textul integral aici :
Surs info-sanatate.ro

Personal consider pertinenta si logica aceasta cerere a doctorului Dan Pereteanu .
Cele 10 milioane de euro incasati de acesti terti din buzunarul medicilor romani platiti cu cu salarii mizerabile reprezinta un abuz, o forma de imbogatire nejustificata a societatilor de asigurari .
Acelasi lucru e valabil si pentru contributiile la asigurarile de sanatate .
Noi angajatii din sistemul medical nu beneficiem de nici o facilitate la investigatiile performante .
Eu ca si ceilalti medici platesc contributia la CASanatate degeaba .
Daca vreau sa imi fac un RMN sau alta investigatie scumpa, trebuie sa platesc .

Adica statul are mana numai de luat .
Dr Ioan Dumitrescu
Dr Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2150
Puncte : 46946
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

Modificarea asigurarii de malpraxis :: Commentaires

dr Teodor Axinte

Message le Ven Mar 04, 2011 5:29 pm par dr Teodor Axinte

Furt pe fata sau cu ajutorul legii .

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum