Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Acupuncture cas de Parkinson
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyDim Mai 22, 2022 12:01 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Fibromyalgie traite par l'acupuncture
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyJeu Mai 05, 2022 4:38 pm par Dr Ioan Dumitrescu

»  Fibromyalgie
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyLun Juin 07, 2021 1:52 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Centre médical d'excellence
Usturoiul cel mai tare medicament EmptySam Mai 15, 2021 9:02 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Endométriose
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyDim Jan 17, 2021 10:51 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Spasmophilie, pathologie gynécologique - applications du traitement homéopathique et d'acupuncture
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyLun Nov 16, 2020 12:26 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Consultation d'homéopathie par télémédecine
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyJeu Mai 07, 2020 2:51 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Spasmophilie
Usturoiul cel mai tare medicament EmptyMer Mai 06, 2020 12:35 pm par Dr Ioan Dumitrescu

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Usturoiul cel mai tare medicament

Aller en bas

15112012

Message 

Usturoiul cel mai tare medicament Empty Usturoiul cel mai tare medicament




USTUROIUL, planta cu multiple calitati terapeutice cunoscute de multa vreme,
are o serie de efecte benefice pentru organismul uman.

Pe langa efectul deosebit pe care il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda si un putemic efect antibiotic, contribuie laprocesul de digestie si ofera protectie fata de agentii cancerigeni.



Aceste efecte se datoreaza celor peste 200 de substante active pe care le contine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Deosebit de activi sunt cei 70 de compusi ce au in structura lor sulf. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic.

Acest compus rezulta in urma actiunii unei enzime - alinaza - asupra alinei din compozitia plantei. Dintre toate speciile de usturoi cultivate in intreaga lume, merita amintit usturoiul chinezesc care contine alina in concentratia cea mai mare. De asemenea, este demn de remarcat si continutul apreciabil de selenium al usturoiului chinezesc.


Chiar si documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietatile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile romane folseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie.

In acele vremuri usturoiul era utilizat pentru tratarea a peste 60 de boli.

Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate.

Efectele asupra aparatului cardiovascular constau in combaterea tahicardiei si spasmelor arterelor coronare raspunzatoare de producerea crizelor de angina si a infarctului de miocard, imbunatatind astfel performanta cardiaca. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.

Cercetarile au demonstrat ca utilizarea regulata a usturoiului in alimentatie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie si tratament al arterosclerozei.

Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) raspunzatoare de formarea ateroamelor si contribuie, in acelasi timp, la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL), care au efect protector fata de ateroscleroza.

De asemenea, au fost dovedite si efectele vasodilatatoare si hipotensoare ale usturoiului. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din aceasta cauza poate ameliora durerile de cap si claudicatia intermitenta. Avand acelasi efect si asupra vaselor sangvine ale intestinelor, usturoiul poate fi de un real ajutor si pentru cei cu dereglari functionale ale aparatului digestiv.

Usturoiul este:

un excelent detoxifiant,
sudorific
diuretic,
expectorant,
antibiotic, indicat in tratamentul virozelor, contra unor microorganisme cum ar fi Stafilococul, E-Coli, Proteus-Pseudomonas, virusul herpetic, Candida Albicans, precum si in cazul unor pneumopatii, cum ar fi bronsitele si traheitele,
antispastic,
accelereaza epitelizarea si vindecarea ranilor,
are efect antihelminitic.
In "Journal of the National Cancer Institute", revista americana de specialitate, au aparut studii care demonstreaza efectul anti-cancerigenic net al usturoiului. Oamenii care consuma cantitati insemnate de usturoi si ceapa prezinta un risc foarte scazut de aparitie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

Preparatele moderne de buna calitate pastreaza efectul curativ al usturolului, cunoscut de milenii in medicina populara, eliminand in acelasi timp neplacerile cauzate de mirosul patrunzator caracteristic, precum si arsurile gastro-esofagiene provocate de consumul plantei in stare cruda.

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Contra sucului său, germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă. Descompune flegma, combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Omoară cei mai oribili microbi - chiar şi pe cei ai leprei, gonoreei şi cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, aceşti germeni au fost aruncaţi efectiv pe marginea unui platan de cultură!

Un miligram de usturoi avea aceeaşi putere cu douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină.

Este o plantă atât de puternică încât, când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor. Se face tocând câţiva căţei de usturoi, amestecându-i cu puţin untdelemn de măsline şi aplicând mixtura pe tălpi.

Oameni bolnavi de plămâni - ajunşi în pragul morţii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem şi oribilele bronşite, alergii şi abcese pulmonare) s-au întremat şi au plecat complet vindecaţi, lăudând această plantă miraculoasă.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE

În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat în sfârşit cu fermitate "puterea de penicilină" a usturoiului, izolând diversele substanţe din el. Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii. "

La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică).

Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), febra tifoida, holera şi T.B.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer).

Ajoena este o substanţă care "diluează" sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, şi o alta care cauzeaza Candida sivaginita.

Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi.

Aceşti compuşi ai sulfului sunt cei care-i conferă usturoiului puterea sa de luptă contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge, alungă astma şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii, previn cancerul şi ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

PREVENIREA ÎNFUNDĂRII ARTERELOR

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aroma înţepătoare are "o acţiune protectoare foarte semnificativă" în limitarea efectelor coagulării sângelui gras.

Conform doctorilor Arun Bordia şi H.C. Bansal de la R.N.T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet când aceştia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi. După părerea lor, aceasta însemnă că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajuta la prevenirea colmatării acestora. Concret, o sută de grame de unt s-au adăugat la o masă consumată de pacienţii testaţi.

Peste trei ore, aceştia au prezentat un nivel mediu al colesterolului, de 237 miligrame la sută. Când, după trei ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la sută. S-a descoperit că uleiul de usturoi are şi singur acest efect - fie că e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral.

În plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masă care conţinea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la sută - în trei ore. Când în mâncare s-a adăugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la sută.

În ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol şi fibrogen sub valorile normale.

COBOARĂ HIPERTENSIUNEA

Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, uşurând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade. Medicii raportează - în cazuri după cazuri - că simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi uşor.


De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerinţele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:


1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a găsit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiune sangvină se reduce treptat - într-o perioadă de timp - fără nici o cădere neaşteptată care ar putea şoca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. În aproape toate cazurile testate, a alungat slăbiciunile, ameţelile, durerile de cap, ţiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obţine bune rezultate,indiferent de vârstă sau de condiţie.
7. Este uşor de luat, sub formă de tablete fără miros.

Hipertensiunea e extrem de periculoasă fiindcă, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - mulţi suferinzi nici măcar nu ştiu că o au - şi în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor şi arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subită, dacă nu e controlată.

Totuşi, un lucru ar trebui să fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât să coboare tensiunea şi efortul impus inimii, venelor şi arterelor, plus alte simptome neplăcute, care pot reveni când terapia cu usturoi încetează. Oricum, folosirea prelungită a usturoiului a tins, în multe cazuri, să coboare permanent hipertensiunea!

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET

Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahăr din sângele diabeticilor. Într-un caz, un om cu diabet avansat, aflase de la doctori că era într-o situaţie fără speranţă şi a fost trimis să moară acasă, la vârsta de şaizeci de ani. La nouăzeci de ani, încă mai trăia, sănătos-tun. Începuse să mănânce o combinaţie de usturoi, pătrunjel şi creson. Nivelul zahărului din sânge i-a coborât de la 200 şi ceva la 110. Şi a continuat să folosească fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindecă diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zahărului şi, astfel, a controla boala. Surprinzător şi interesant, însă, este faptul - consemnat de mai multe ori - că usturoiul poate reduce nivelul zahărului din sânge la diabetici.

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICAŢIA ANTIDIABETICĂ

Usturoiul - deşi are o acţiune puţin mai înceată - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: "Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus că, dacă nivelul zahărului din sânge nu-mi scădea, trebuia să iau un medicament oral.

Citisem despre modul cum poate usturoiul să reducă nivelul zahărului din sânge. Aşa că am început imediat să iau câte o capsulă de usturoi de 0,32 gr., pe lângă vitamine şi drojdia de bere, după fiecare masă. Rezultatul: zahărul din sânge mi-a revenit la normal şi nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

REÎNTINEREŞTE FICATUL

Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine şi, astfel, a ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice şi ajută creşterea şi vigoarea circulaţiei sangvine prin ficat. Se susţine că o linguriţă de usturoi în amestec cu o lingură de untdelemn de măsline sau ulei de soia, luată seara, înviorează ficatul şi îl reîntinereşte atât de mult încât pielea de pe trup va străluci de activitate reînnoită. Utilizatorii spun că e într-adevăr o plantă miraculoasă.

Dacă usturoiul nu e tolerat, cauza constă într-o deficienţă a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare bună, nu se va revolta niciodată împotriva unui element atât de natural şi benefic ca usturoiul.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITĂ

Infecţiile urinare pot fi dureroase şi handicapante. Doamna S.B.. povesteşte cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistentă infecţie a vezicii: "Pentru aceia dintre dumneavoastră care pot suferi de cistită, usturoiul poate fi răspunsul. După ce m-am îmbolnăvit de câteva ori, am hotărât să-mi încerc propriul remediu. Am tocat câte trei căţei mari de usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus într-o linguriţă şi i-am înghiţit cu apă. După cinci zile, cistita mi-a trecut.

Atât de simplu (...)."

"Am mai avut cistită o singură dată, şi usturoiul şi-a făcut efectul din nou. Poate că merge şi pentru infecţiile rinichilor. Doctoriţa mea n-a fost deloc surprinsă, întrucât a avut odată un pacient cu cancer la plămâni care a trait mai mult decât se aşteptase ea, şi mânca usturoi. Medicamentul minune - chiar merge!"

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac şi intestine, afirmă un reputat cercetător şi expert în terapia cu usturoi. Se ştie că allicina din usturoi stimuleaza pereţii stomacului şi ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afecţiuni trebuie să fie diluat sau amestecat cu alte mâncăruri, precizează acelaşi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l găti, sau a-l combina cu ou şi lapte. Totuşi, usturoiul nici măcar nu e nevoie să fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau băi pentru picioare şi mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarată de nouăzeci şi cinci la sută.

Din cele mai vechi timpuri şi până în prezent, usturoiul a fost lăudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor şi a simptomelor de inflamare.

S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate şi consemnate amănunţit, după cum urmează: îngreunarea de după masă a fost înlăturată complet în cincisprezece cazuri şi uşurată parţial în şase cazuri din douazeci şi cinci - dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au dispărut complet în treisprezece cazuri, şi parţial în nouă - din douăzeci şi cinci - la un total de 88% eficacitate! .

Flatulenţa a dispărut complet în douăzeci de cazuri din douazeci şi cinci - un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au dispărut complet în treisprezece cazuri şi s-au usurat parţial în opt - la un total de 84% eficacitate!. Greţurile au dispărut complet în şase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate!

Se raportează că usturoiul nu aduce numai o uşurare temporară, ci eliberarea permanentă de aceste dezordini gastrice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că usturoiul e un carminativ care poate fi folosit în cazurile de flatulenţă şi colici, pentru a elimina gazele din stomac şi intestine şi a diminua crampele dureroase.

PENTRU CALMAREA DIGESTIEI


Ca uz extern, usturoiul se poate folosi în cataplasme sau băi de picioare şi de mâini. Intern, usturoiul mărunţit poate fi luat cu miere, înainte sau după mese (folosiţi o jumătate de caţel).

De asemenea, usturoiul se poate folosi sub formă de tablete sau capsule.

PENTRU CONSTIPAŢIE

Un reputat cercetator şi expert în terapia cu usturoi declara că persoanele care suferă de constipaţie îşi pot găsi uşurarea mâncând cu regularitate cantităţi moderate de usturoi, amestecate cu ceapă, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirmă el, stimulează mişcările peristaltice ale pereţilor intestinali şi, în acest mod, produce mobilitatea scaunului.

PENTRU DISPARIŢIA IMEDIATĂ A ARSURILOR ŞI DURERILOR DE URECHI

Doamna LC. spune: "Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru durerile de urechi. L-am văzut făcând minuni în zece-cinci-sprezece minute de la spargerea unei capsule cu ulei de usturoi, turnată în ureche şi reţinută cu un tampon de vată. Le-am spus prietenilor şi rudelor cât de repede îmi trece durerea şi toţi sunt gata să jure! - Sora mea avea o infecţie a urechii interioare şi toată noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru dimineaţa, în lacrimi. Soţul ei a venit şi a luat puţin ulei, iar durerea i-a trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplator că arsurile sunt ajutate prin frecţie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea trece aproape imediat după aplicare şi masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars destul de grav la mână, pe plita electrică.

După ce i s-a aplicat ulei de usturoi, a fost foarte uşurat şi a dormit toată noaptea fără să se plângă.

PENTRU URECHI CARE ŢIUIAU
Doamna N.V. spune: "Am descoperit un remediu foarte simplu şi ieftin pentru slăbirea auzului şi ţiuitul urechilor (...). Urechile îmi sunau atât de tare încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune că un strop de suc de usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme.

Am încercat, cu rezultate miraculoase; începeţi aplicând formula cam de trei ori pe săptămână şi, pe măsură ce starea vi se ameliorează, puteţi reduce dozajul. Eu o folosesc în prezent cam o dată la o săptămână sau, la zece zile şi rezultatele bune se menţin."

PENTRU PROBLEMELE NASULUI ŞI ALE GÂTULUI

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care implică infecţii la ochi, urechi, nas şi gât. Dacă se ia o bucată de usturoi în gură, la începutul unei răceli, pe partea dintre dinţi şi obraz, răceala va dispărea în câteva ore sau cel mult o zi.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil şi pentru inflamaţiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare şi glandelor limfatice învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele şi laringitele grave şi alte boli.

De exemplu: această miraculoasă plantă vindecătoare face ca dinţii slăbiţi să prindă din nou rădăcini şi înlătură tartrul!

Are efect curativ asupra cataractei şi inflamării canalelor lacrimale!

Vă doare urechea? înfăşuraţi planta în puţin tifon şi introduceţi-o în canalul exterior al urechii!

Vă doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând venele şi arterele pentru a elimina congestia. Stoarceţi puţin suc de usturoi într-o linguriţă de miere (este un vechi remediu al pieilor-roşii!). Strănutaţi, aveţi nasul înfundat sau vă chinuieşte alergia?

încercati puţin usturoi tocat, înghiţit cu apă. Se spune că, în asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

ALUNGĂ IMEDIAT RĂCELILE ŞI DURERILE DE GÂT

Usturoiul acţionează mai repede decât vitamina C la vindecarea răcelilor. Dacă se ţine un căţel de usturoi în gură, răceala va dispărea în câteva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, dacă nu îl mestecaţi. Doar răzuiţi-l cu dinţii, din când în când, pentru a elibera câte puţin suc. (Dacă usturoiul e prea tare, încercaţi cu unul dintre verii săi mai blânzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum - sau prazul). În acest mod, o durere de gât se poate opri în câteva minute (merge chiar şi pentru temutele dureri de gât care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit că reuşeşte de fiecare dată - şi e mult mai de nădejde decât vitamina C, care poate să dea rezultate sau nu şi, adeseori, nu face decât să amâne inevitabilul.

Usturoiul asigura o vindecare permanentă, nu doar temporară. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, şi altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) şi boabele de soc (Sambu-cusnigra) - toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de a uşura simptomele alergice. Socul, de exemplu, conţine doi compuşi activi contra viruşilor de gripă. Indicăm în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei (inclusiv a tusei convulsive) şi a răcelilor, curgerilor de nas, congestiilor de piept şi bronşitelor. Rădăcinile sau frunzele de urzici, folosite în suc sau ceai, erau medicamente sigure şi nepericuloase pentru a deschide tuburile şi căile din plămâni; urzica e o antihistamină puternică.

Nimic nu este mai dramatic decât vindecarea de alergie şi guturai pe care o asigură frunzele de urzică, încercaţi două linguriţe de frunze uscate şi congelate la o ceaşcă de apă clocotită. Puneţi la aşezat până se răceşte şi îndulciţi după gust. Hreanul - folosit de rami secole de-a rândul ca simbol al celor şapte ierburi amare de Paşti are o îndelungată reputaţie de muco-kihetic.

Altfel spus, are capacitatea de a dilua flegma sau mucusul, uşurându-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu se compară cu o linguriţă de hrean proaspăt pentru a curaţa sinusurile. Doza zilnică e necesară numai pâna când cedează simptomele alergici, în continuare, nu mai e nevoie decât de câteva linguriţe de hrean pe lună, pentru a preveni un nou atac de alergie.

PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR

Bufeuri de febră? Încercaţi usturoiul.

Depresie? Puneţi puţin usturoi în salată. Iritabilitatea, anxietatea, greţurile, migrenele, oboseala sau agitaţia, balonajul abdominal, umflarea extremităţilor, ameţelile, tulburarea vederii, umflarea şi sensibilizarea dureroasă a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substanţele pe care le conţine usturoiul. Emenagog dovedit, stimulează menstruaţia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.

Astăzi, ştim că posibilitatea usturoiului de a mări absorbţia de vitamina B-l în organism poate fi de o valoare extremă pentru alungarea greţurilor matinale, a tensiunilor premenstruale şi a multor alte probleme. Medici de renume au constatat că usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitaţiile, frisoanele, mâncarimile, obezitatea, leucoreea, artrita şi multe alte maladii. Desigur, usturoiul se găseşte şi sub formă de pudră, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor şi a farmaciilor specializate în Plante medicinale. Ceaiul se prepară doar amestecând o linguriţă de praf într-o ceaşcă de apă fierbinte, adăugând miere după gust. Sau o cantitate mică, mărunţită într-o linguriţă de miere, poate fi înghiţită cu apă înainte de mese.

PENTRU EXCRESCENŢE DUREROASE ŞI SPASME LA COLON

M.V ., medic stomatolog, relatează că timp de zece ani şi-a făcut tratamente cu raze X şi radiu pentru a eradica nişte excrescenţe urâte ale pielii care-i tot reapăreau, cu toate că un medic îi spusese că erau benigne. La aplicarea uleiului din această plantă uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflăturile dureroase de pe faţă i-au dispărut complet. Prima oară a încercat formula pentru o excrescenţă de lânga ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - şi în circa o lună umflătura a dispărut. A doua oară, a încercat-o pentru o excrescenţă din plantaţia părului, care creştea rapid, atingând chiar mărimea unei monede de zece cenţi când şi-a dat seama prima oară de existenţa ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o văzând cu ochii.

Aceste excrescenţe, spune el, erau cauzate de nişte arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfătuit să le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care l-a încercat timp de două, trei luni, fără succes. "Şi să te mai miri", comentează el, "că ne interesează declaraţiile despre usturoi şi cancer?

Chiar dacă nu erau maligne, aceste excrescenţe s-ar fi putut cu siguranţă să se dezvolte în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale. Şi, categoric, nu s-au vindecat până nu am aplicat usturoiul. Mai mult, erau urâte şi dureroase. Sperăm că această experienţă a noastră să se dovedească utilă şi pentru alţii. Tratamentul e inofensiv şi, în cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

PENTRU PICIORUL ATLETULUI

Ani de zile, Sorin V. a suferit în tăcere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe duşumeaua udă a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înroşiseră, se cojeau şi îl dureau. Călcâiul şi talpa erau înăsprite de mii de mici perforaţii uscate. Picioarele i se roşeau insuportabil şi se jena să se descalţe. Avea arsuri, mâncărimi şi dureri.
Când toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit că e un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de faţă consta în a întinde puţin usturoi proaspăt zdrobit peste zona afectată. Va da o senzaţie de căldură, pentru cam cinci minute. Trebuie să rămână pe piele timp de o jumatate de oră. Apoi, piciorul se spală cu apă simplă. Repetaţi procedeul o dată pe zi, timp de o săptămână, şi adio afecţiune. (Dacă pielea arde, luaţi imediat usturoiul spălaţi cu apă şi încercaţi din nou mai târziu, cu suc de usturoi diluat în apă, până găsiţi o mixtură care să nu ardă, întrucât excesul de usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reapariţia infecţiei, fierbeţi-vă ciorapii.

PENTRU ARTRITĂ, REUMATISM ŞI NEVRALGIE

Remediile cu usturoi pentru artrită includ folosirea lui ca tonic sau frecţii cu ulei vegetal obişnuit în care s-a prăjit usturoi. Se spune că un tonic simplu, preparat din usturoi mărunţit într-o lingură de miere, luat la masă pe o perioadă de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile şi suferinţele, mai ales în cazuri de sciatică şi gută. Un om de ştiinţă indian declara că uleiul extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice şi reumatice. Un alt medic afirma că durerea părţilor reumatice poate fi mult uşurată frecându-le cu usturoi. "Dă rezultate excelente", sustine el. Un alt savant de frunte şi expert în terapia cu usturoi declara că, luat intern, usturoiul calmează rapid durerile reumatice şi nevralgice.


CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAŢ USCAT!

În cartea sa, “Despre oameni şi plante”, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacientă, Anne-Marie M., de nouăsprezece ani, care se născuse cu un braţ mai scurt, uscat, care niciodată n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic şi a rămas îndoit peste piept. Nu simtea nimic cu braţul (decât pe timp ploios, când o dureau oasele) şi nu şi-l putea mişca. Consultase mulţi medici, dintre care nici unul nu-i putuse rezolva problema paraliziei şi a estropierii de creştere.

Aceasta era o problemă nouă pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de rahitism. Cel mai important ingredient din remediul său, declara el, era un aliment tămaduitor simplu - vărul aproape identic şi mai blând al usturoiului - ceapa ("conţinutul ei de sulf o face foarte eficientă împotriva reumatismelor") .

Alte ingrediente includ lămâiţa, urzica-vie, brusturele mare şi pătrunjelul - toate, alimente tămăduitoare din Biblie discutate în aceasta carte la paginile 82,131,220,222,250 - ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea, spune el, ceapa - Allium cepa - este "un diuretic destul de puternic pentru a elibera rinichii bolnavilor de uremie"). Păducelul, un aliment vindecător din Biblie discutat în Capitolul 11, şi mugurii de tei, au fost recomandaţi ca sedativi uşori. Muşeţelul comun, un alt aliment vindecător din Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prişniţă (compresă) de varză, un aliment tămăduitor biblic, şi creson, una dintre ierburile amare de la Cina cea de Taină.

Acest gen de cataplasmă a acţionat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau ţine pe picioare. Urma să le folosească numai în aplicaţii externe, sub formă de cataplasme şi băi de mâini şi picioare. Trei luni mai târziu, fata a revenit, vindecată în mod miraculos! A întins mâna. "Priviţi!" a exclamat ea şi a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masă. "Sunt atât de fericită!" a strigat "E aşa de minunat, că nici nu-mi vine să cred (...)."


Un martor sceptic a întrebat: "Vreţi să spuneţi că înainte nu vă puteaţi mişca, braţul şi mâna? Iar acum puteţi?" - "Exact", a răspuns ea şi, ca s-o dovedească, l-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea a apărut în toate ziarele din Paris. Parinţii lui Anne-Marie au spus că era un miracol. Numai medicii care o trataseră fără succes au refuzat să creadă. "Nu se poate face nimic", a spus unul. "Corectarea diformităţilor congenitale e mai presus de puterea oricărui medic."



Asadar, usturoiul are urmatoarele proprietati:

A. UZ INTERN:
Antiseptic intestinal si pulmonar, bacteriostatic, bactericid, tonic, stimulent general al organelor digestive, hipotensor (vasodilatator al arterelor, al capilarelor), incetinitor al pulsului, antispasmodic, reechilibrant glandular, antisclerotic, diuretic, aperitiv, vermifug, preventiv al cancerului.

B. UZ EXTERN:
Vindeca ranile, antiparazitar, sedativ, calmant, resorbant, tonic general.



INDICATII:
A. UZ INTERN: Profilaxia si tratamentul bolilor infectioase, diaree, dizenterii, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, tuberculoza, gripa, guturai, astm, astenie, slabiciune generala, spasme intestinale, hipertensiune arteriala, oboseala cardiaca, anumite tahicardii, spasme vasculare, tulburari circulatorii, varice, hemoroizi, dezechilibrari glandulare, imbatranirea tesuturilor, reumatism, guta, artirite, litiaza urinara, blenoragie, lipsa poftei de mancare, flatulenta, blenoragie, hidroptizie, edemul gambelor, oligurie, hipercoagulabilitate sanguina, paraziti intrestinali, prevenirea cancerului.

B. UZ EXTERN: Bataturi, negi, plagi, ulcere, nevralgii reumatismale, intepaturi de insecte, chisturi, scabie, chelie, surditate reumatismala, abcese reci (fara inflamatie) tumori albe.

MOD DE FOLOSIRE:

A. UZ INTERN:
Crud, in salate. Se toaca marunt 2 catei de usturoi cu cateva fire de patrunjel, se adauga cateva picaturi de ulei de masline. Se fac tartine, de recomandat cu paine de secara. Tinctura de usturoi se prepara astfel: 50 gr. usturoi, se lasa la macerat cu 250 ml. alcool de 60 0 timp de 10 zile, agitand zilnic; se strecoara, se filtreaza. Se folosesc 10-15 picaturi de 2 ori pe zi, cateva zile. Suc din bulbul de usturoi, in combinatie cu alcool - 20-30 picaturi de 2 ori pe zi - pentru combaterea bronsitei, tusei convulsive, hipertensiunii.

Contra parazitilor intestinali - 2-4 catei de usturoi, trecuti prin razatoare, intr-un vas cu apa calda sau lapte; se lasa la macerat 24 ore. Se bea dimineata, pe stomacul gol, timp de 21 de zile. Contra teniei - o capatana de usturoi se trece prin razatoare, se amesteca cu apa clocotita sau lapte, timp de 20 minute. Se bea in fiecare dimineata, pe nemincate, pana la expulzarea teniei. Pentru neutralizarea mirosului neplacut de usturoi din gura, se mesteca cateva boabe de cafea sau anason, sau chimion, un mar, sau fire de patrunjel.

B. UZ EXTERN:
Usturoi pisat, in amestec cu grasime, ulei, da un unguent numit "mustarul diavolului" - resorbant al tumorilor albe. Pentru dezinfectia plagilor, ulceratiilor - sucul de usturoi 10% cu alcool 1-2 % , sau comprese cu otet de usturoi (30 gr. usturoi ras, macerat 10 zile in 1//2 litru otet). In caz de slabiciune generala, astenie, reumatism - amestec cu doua parti de ulei camforat cu una de usturoi - se aplica prin frectie in lungul coloanei vertebrale.

O parte usturoi si doua parti ulei camforat, se aplica prin frecare pe chelie. Se pot face spalari cu 6 catei de usturoi la 1 litru de apa. Contra surditatii de origine reumatismala, se introduce in ureche, seara, un tampon imbibat cu suc de usturoi amestecat cu ulei. Bataturi, negi - se piseaza usturoi, se aplica cataplasma pe rana. Se mai poate folosi usturoi copt in cuptor, se aplica pe plaga. La intepaturi de insecte se aplica o bucata de usturoi pe locul intepaturii, prin frecare. La fel se face cu ceapa, praz, salvie.

Contraindicatii:

Nu se aplica bolnavilor de dermatoze, pecingine, cu iritatii ale stomacului, ale intestinelor, la femeile care alapteaza, in congestii pulmonare, tuse cu sange, friguri. Dupa o veche datina, usturoiul curatat de coaja, pus intr-un saculet la gatul sau pe abdomenul unei persoane, face miracole in cazul viermilor intestinali, oxiurilor. Se poate folosi ca supozitor pentru a intari copiii. La bolnavii de febra tifoida se aplica pe picioare cataplasme cu usturoi pisat in amestec cu ceapa si urzici pisate.

Tratamente naturiste cu usturoi

TINCTURA DE USTUROI CU MIERE Se prepara din 250 gr. usturoi, 100 ml. spirt rafinat, 100 gr. miere, la fel ca mai sus, cu aceleasi efecte.

DECOCT DE USTUROI CU MIERE Cateii de la o capatana de usturoi, pisati, se amesteca cu 200 ml. de apa, 2 linguri de miere, se fierb la foc mic pana scade la jumatate, se strecoara, se raceste, se poate pastra 2-3 zile la temperatura camerei, sau 7 zile in frigider. Se administreaza ca mai sus.

TINCTURA DE USTUROI CU INFUZIE DE MENTA Se amesteca 40 gr. usturoi, 100 ml. spirt rafinat, se lasa la macerat 7 zile intr-o sticla, se strecoara lichidul , se adauga infuzie de menta dupa gust. Se iau cate 10-15 picaturi de 2-3 ori pe zi, la 1 ora dupa mese. Se foloseste in caz de ameteli, slabiciune , tensiune arteriala marita.

INFUZIA DE USTUROI CU ALTE PLANTE 1 Se amesteca 50 gr. catei de usturoi, 50 gr. seminte de chimen, 30 gr. flori de musetel, 20 gr. rizomi de valeriana. Se pune o lingura din amestecul de mai sus la 1 pahar de apa clocotita, se acopera vasul 15 minute, se strecoara. Se bea 1 pahar dimineata si seara.

INFUZIA DE USTUROI CU ALTE PLANTE 2 Compozitia: 30 gr. catei de usturoi, 10 gr. flori de arnica, 30 gr. frunze de coada calului, 30 gr. frunze de paducel, 30 gr. frunze de vasc, 40 gr. flori de coada soricelului, toate se maruntesc, se amesteca cu 200 ml. de apa clocotita, se lasa acoperit 15 minute, se strecoara, se bea 1 pahar pe zi.

INFUZIA DE USTUROI CU ALTE PLANTE 3 Compozitia: 15 gr. catei de usturoi, 5 gr. flori de arnica, 15 gr. flori de paducel, 25 gr. frunze de coada calului, 25 gr. frunze de menta, se maruntesc, se amesteca. Se ia 1 lingura din amestec la 1 pahar de apa, timp de 120 de minute, se da in clocot, se acopera, se lasa timp de 15 minute, se strecoara. Se beau 2 pahare pe zi, pentru prevenirea arterosclerozei.

BAUTURA DE USTUROI, VODCA, MIERE Se amesteca 250 gr. usturoi, 250 gr. vodca, 250 gr. miere, se lasa la loc rece, intunecat 7 zile, se strecoara, se foloseste imediat, sau se poate pastra la rece 1 luna. In prima zi se ia o picatura, apoi se adauga o picatura in fiecare zi, astfel ca in a 10-a zi se iau de 3 ori pe zi cate 10 picaturi, se mentine acest numar inca 10 zile, dupa care se scade cate o picatura pana in a 30-a zi, cand se ia de 3 ori pe zi o picatura. Este tonic al sistemului nervos, indicat in insomnii, astenie nervoasa, tonifierea sistemului cardiovascular.

SUCUL DE USTUROI O capatana de usturoi se piseaza, se stoarce, obtinand sucul. Se ia de 3 ori pe zi cate 10-15 picaturi intr-un pahar de apa, sau in mancare.

MACERATUL DE USTUROI CU LAMAIE O capatana de usturoi, 1 lamaie, 1 litru de apa clocotita, se acopera, se lasa la macerat 2 zile. Se ia 1 lingura de 3 ori pe zi.

SUPA DE USTUROI Se ia cate un catel de usturoi pentru fiecare persoana, se pun in cratita cu putina apa, sare si piper, se fierb la foc domol. Cand sunt fierti, se strivesc. Se ia cate un ou pentru doua persoane, se sparg, se bat cu putina apa. Se adauga cate putin pireul de usturoi si se aseaza pe foc peste restul de supa, adaugandu-se o cantitate suficienta de apa calda. Se acopera vasul si se lasa la fiert la foc domol. Se pun crutoane de paine prajite in unt pe farfurii, iar peste ele se toarna supa strecurata. Este un tonic vascular si al sistemului nervos. Este indicata iarna impotriva afectiunilor respiratorii (astm, bronsita, guturai etc.).



Alte leacuri cu usturoi:

Musdeiul se bea adeseori pe nemancate ori se trageau bolnavii cu el si in acest scop se prepara mai mult cu apa si otet. Diareea grava- se ungea corpul cu usturoi pisat, sau se inghiteau 3 catei de usturoi si 3 fire de piper.
Se folosea contra durerilor de masele, durerilor de urechi si nevralgiilor.
De obicei se introducea un catel in urechea din partea dureroasa.
Cand cineva avea unghii stricate sau amigdalite, le ungea in fiecare seara cu usturoi pisat.
Contra bataturilor. Se tineau picioarele in lesie tare de ciucalai de porumb si apoi se legau cu usturoi pisat.
Bulbul copt in cuptor se aplica pe furuncule.

De tuse se ungeau talpile picioarelor cu usturoi pisat si se incalzeau la foc inainte de culcare.
Se punea mai mult in mancarea celor bolnavi de piept si de hipertensiune. Musdeiul se dadea pe nemancate ca vermifug.
In Dobrogea se pisau 5 catei de usturoi, se amestecau cu o lingura de hrean ras si se dau pe nemancate ca vermifug.
In alte parti se fierbea usturoiul cu iarba limbricilor(Astragalus glycyphyllos) si se dadea copiilor sa bea.


Preparare:

-25 g suc de usturoi se pun in 200 ml lapte si se consuma zilnic, in afectiunile interne.

Tinctura de usturoi se iau cateva picaturi in cura. Este bine sa se faca in felul urmator: la 50 g de usturoi curatat si pisat se va pune 250 ml alcool alimentar preferabil de 96?. Se tine timp de 15 zile, apoi se strecoara.
Peste aceasta tinctura dupa strecurare ca sa fie mai eficienta se mai poate pune 2 sticlute de tinctura de propolis de la Apicola. Se vor agita bine inainte de intrebuintare. Se iau cu picatura dupa urmatorul grafic. Este bine sa fie puse in lapte.

Numarul zilei

dimineata amiaz Seara
Ziua 2-a 1 1 2
Ziua 3-a 1 2 2
Ziua 4-a 2 2 2
Ziua5-a 2 2 3

Copii vor putea sa se opreasca aici si sa inceapa sa scada tot cate o picatura pe zi pana vor ajunge la o singura picatura. Adultii si cei care doresc pot sa continue cu acest mod de administrare pana vor ajunge la 15-20 de picaturi de 3 ori pe zi, dupa care vor scadea tot cate o picatura pe zi, pana vor ajunge din nou la 1 picatura. Se poate face de 2 ori pe an aceasta cura.

-In cazul durerilor de urechi se poate introduce un catel de usturoi seara in ureche si tinut peste noapte.
-Usturoi in otet este bun pentru disparitia bataturilor. Se va pune sub pansament.-2 catei de usturoi se vor pune in 250 ml lapte si se consuma daca aveti probleme digestive.
-Zilnic se mananca 3 catei de usturoi pentru refacerea organismului si chiar intinerire.
-20 g de bulbi maruntiti se vor fierbe la 500 ml apa timp de 15 minute. Se strecoara si se fac clisme in paraziti intestinali cateva zile la rand.
Exista foarte multe retete cu usturoi (cateva sute asa ca nu voi scrie aici alte retete fiind convins ca si dv cunoasteti cateva.
-1-2 catei de usturoi consumati zilnic, dimineata.

-20-30 picaturi de tinctura de 2 ori pe zi in tuse, hipertensiune, etc.
-Contra teniei- se zdrobesc cateii de la o capatana mareapoi se clocotesc pentru 20 minute in 200 ml lapte. Se va bea in fiecare dimineata, pe nemancate pana la disparitia teniei.
-usturoiul pisat cu grasime si ulei da un unguent numit mustarul dracului, resorbant al tumorilor albe.
-dezinfectia plagilor: solutia sucului de usturoi 10% cu 1-2% alcool sau comprese cu otet de usturoi (30 g de usturoi ras, macerat 10 zile la 500 ml otet.

-Slabiciune generala si astenie: amestec cu 2 parti de ulei camforat si o parte de usturoi.

Sau frectii de-a lungul coloanei vertebrale (paralizii, reumatism).
-Dureri de urechi- un tampon de vata imbibat in suc de usturoi cu ulei, este bun si contra surditatii.





Bolile de inima si cancerul: este usturoiul raspunsul?

Un proiect de cercetare finantat de UE se afla acum in desfasurare si isi propune sa exploreze impactul asupra aterosclerozei si cancerului colorectal al compusilor bio-activi continand sulf, gasiti in usturoi.
Usturoiul este bine cunoscut pentru rolul sau terapeutic in prevenirea cancerului si bolilor cardiovasculare. Aceste boli sunt de departe principala cauza a mortii in UE. Cresterea consumului de usturoi si cresterea continutului de substante bioactive in usturoi continand sulf, pot preveni aceste boli.
Studiile clinice au sugerat faptul ca usturoiul produce reduceri semnificative a nivelelor de colesterol si trigliceride in ser, reduce presiunea sangelui (tensiunea arteriala) si mareste activitatea fibrinolitica (spre exemplu aceasta afecteaza coagularea sangelui). Studiile epidemiologice si pe animale au sugerat de asemeni potentialul antitumoral al usturoiului. Oricum, in ciuda acestor efecte terapeutice recunoscute, studii stiintifice asupra mecanismelor, cu preparate din usturoi bine definite si compusi caracterizati, inca lipsesc.


Noul proiect are 2 obiective stiintifice primare:

-De a intelege si imbunatati producerea de compusi bioactivi din usturoi prin tehnici de ameliorare sofisticate;
-De a imbunatati intelegerea rolului usturoiului in dieta si ca agent terapeutic in promovarea si sustinerea starii de sanatate, in special potentialul lui de a preveni cancerul si bolile cardiovasculare cum ar fi ateroscleroza.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt de a identifica mecanismele prin care usturoiul interactioneaza cu procesele inflamatorii ale aterosclerozelor si dezvoltarea cancerului in celule la animale si oameni.
Proiectul va asigura de asemeni o analiza din interior a sintezei compusilor benefici din usturoi si mecanismele lor de actiune. Viitoare detalii despre acest proiect si rezultatele lui sunt disponibile la coordonator sau prin vizitarea site-ului proiectului.


Medicamentul numit "usturoi" si efectul lui protector asupra bolilor de inima

Potrivit lui Karen Collins, de la American Institute for Cancer Research, cu ocazia unei conferinte stiintifice recente, s-au oferit noi dovezi privind efectul protector al usturoiului asupra cancerului si bolilor de inima. Specialistii au confirmat descoperirile anterioare care aratau ca modul de preparare al usturoiului in hrana sau suplimente - ii modifica efectele.
Dr. John Milner de la Universitatea statului Pennsylvania din SUA a prezentat o sinteza a studiilor de laborator care evidentiaza efectul usturoiului de modificare a activitatii mai multor enzime, blocind formarea unor compusi cancerigeni si efectele lor daunatoare asupra ADN-ului celular. Usturoiul pare capabil sa stimuleze capacitatea organismului de a detoxifia alti carcinogeni si de a inhiba cresterea celulelor canceroase.


Potrivit altor comunicari prezentate cu ocazia aceleiasi conferinte, cercetatorii au remarcat ca studiile atesta existenta unei legaturi intre consumul de usturoi si reducerea riscului de cancer de stomac si colorectal. In ce priveste cancerele pulmonar, mamar si de prostata, exista prea putine studii umane pentru a putea trage concluzii definitive. Specialistii de la Universitatea din Carolina de Nord au analizat 5 studii populationale in care s-au folosit suplimente de usturoi si au ajuns la concluzia ca acestea, spre deosebire de usturoiul consumat ca atare in hrana, nu par sa aiba efect protector impotriva cancerului. Modul de preparare al usturoiului pare sa joace un rol important in ce priveste eficienta lui. Atunci cind usturoiul crud estre zdrobit sau maruntit, componentii sai sint transformati in ingredientele active, cu efect protector. Dr. Milner ne sfatuieste sa maruntim usturoiul si sa-l lasam sa stea cel putin 10 minute inainte de a-l consuma pentru a permite activarea compusilor protectori inainte ca prepararea termica sa stopeze acest proces.


De cat usturoi este nevoie pentru a beneficia de protectia impotriva cancerului?

Studii recente nu au evidentiat nici o legatura directa intre riscul de cancer si cantitatea de usturoi consumata; mai mult, expertii considera ca nu este nevoie sa consumam usturoi in fiecare zi pentru a ne bucura de proprietatile sale anticanceroase. In general, protectia se obtine cu un consum de 5-18 g de usturoi crud sau gatit pe saptamina. Consumarea unei cantitati de peste 20 g (6 catei) pe zi poate creste riscul de hemoragie gastrica. o Usturoiul este foarte studiat si pentru posibilele sale efecte benefice asupra inimii. Unele studii arata ca el poate scadea colesterolul cu 5-10% si pare sa inhibe reactiile care transforma LDL-ul colesterolul in forma sa cea mai daunatoare. S-a mai constatat ca usturoiul scade tendinta celulelor sangvine de a forma cheaguri nedorite.


Unele studii populationale care arata ca cei care consuma mai mult usturoi sufera mai putin de cancer si boli de inima nu au ajustat rezultatele si in functie de efectele consumului de verdeturi de catre subiectii studiati. Specialistii de la Institutul american de cercetare a cancerului subliniaza ca unul din cei mai importanti pasi pe care ii putem face pentru a ne reduce riscul de cancer este sa adoptam o dieta bazata pe alimente vegetale, care sa includa o varietate cit mai mare de verdeturi.

Usturoiul contine potasiu, fosfor, o cantitate impresionanta de vitamina B si C, precum si calciu si proteine. In Europa este considerat un medicament valoros. In tarile fostei Uniuni Sovietice este denumit "penicilina ruseasca". In America el este complet ignorat. In ciuda slabei lui raspandiri pe continentul nord-american, usturoiul are anumite calitati cu totul surprinzatoare.

Se pare ca el poate reduce tensiunea arteriala prin doua mecanisme posibile: prin neutralizarea substantelor toxice din intestine, ori actionand asemenea unui vasodilatator.

F.G. Piotrousky de la Universitatea din Viena a remarcat faptul ca un procent de 40% din pacientii sai hipertensivi au inregistrat scaderea tensiunii arteriale dupa ce li s-a dat sa manance usturoi. S-a demonstrat de asemenea ca usturoiul este eficient in reducerea nivelului de colesterol si a excesului de glucoza din sange (zaharul sangvin rivalizeaza cu colesterolul in calitate de factor cauzator al arterosclerozei si infarctului).



Nici nu este nevoie sa mergem in piata sau la supermarket si sa cumparam o funie de usturoi!

Putem folosi capsule care contin extract natural concentrate de usturoi.
In loc sa mancam un catel de usturoi, luam o capsula cu extract de usturoi.

Efectul este acelasi!


GarlicCaps este un preparat comercializat de CaliVita care contine extract de usturoi chinezesc si patrunjel.


 Un flacon de Garlic Caps are 100 de capsule si costa 40,70 lei
(cel mai mic pret de distributie).


O capsula contine:

- Extract inodor de usturoi (Allium sativum)
- Extract de patrunjel (Petroselium crispus)
350 mg
250 mg


Mai multe detalii despre acest produs 100% natural gasiti aici:

Firma Calivita

Autor : Dan Paunescu
Memphis
Memphis

Numarul mesajelor : 181
Puncte : 48652
Data de inscriere : 24/08/2011

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : reddit
- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum