Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Quark-gluonil parintii universului

Aller en bas

27112010

Message 

Quark-gluonil parintii universului Empty Quark-gluonil parintii universului
Ciocnirile dintre ioni de plumb realizate în cadrul celui mai puternic accelerator de particule din lume, aparţinând CERN, au ajuns la primele rezultate, oferind indicii despre existenţa quark-gluonilor de plasmă, elemente ce ar fi putut să existe imediat după producerea exploziei primordiale ce a dus la naşterea Universului (Big Bang), a anunţat vineri CERN.
Unul dintre principalele obiective ale experimentelor cu ioni de plumb ale CERN este de a obţine materie în starea primordială de imediat după Big Bang. În acea perioadă, materia din care suntem alcătuiţi noi şi Universul vizibil nu avea cum să existe. În acele momente Universul era mult prea fierbinte şi exploziv pentru ca particulele quarci să se unească cu gluonii şi să se transforme în particule atomice - protoni şi neutroni - care stau la baza elementelor chimice.

Aceste particule elementare se mişcau liber într-un fel de supă subatomică, o plasmă quark-gluon. Demonstraţia că putem produce şi studia plasma quark-gluon ne oferă noi indicii extrem de importante despre naşterea Universului şi despre natura forţei puternice care leagă quarcii şi gluonii împreună formând protoni şi neutroni şi ulterior toţi atomii din tabelul periodic al elementelor.

Atunci când ionii de plumb se ciocnesc în cadrul acceleratorului, ei concentrează suficient de multă energie într-un volum extrem de mic pentru a produce mici instanţe din această stare primordială a materiei, instanţe ce pot fi măsurate şi analizate cu instrumente ştiinţifice.

Aceste experimente reuşite confirmă ipoteza mai veche conform căreia Universul a trecut printr-o stare de plasmă quark-gluon la doar o microsecundă după Big Bang.

Experimentele ce includ coliziuni între ioni de plumb
Sursa Realitatea,net/actual
vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 41448
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum