Translate
Derniers sujets
Acupunctura diagnostic prin masuratori de biopotentiale electrice
Page 2 sur 2
Page 2 sur 2 • 1, 2
19062011
Acupunctura diagnostic prin masuratori de biopotentiale electrice
In Institutul national de medicina complementara si alternativa Bucuresti a existat permanent o activitate de cercetare a procedurilor acupuncturale in scopul de a creste performanta terapeutica .
De circa 3 ani impreuna cu domnul fizician Ioan Mamulas am reluat studiul punctelor acupuncturale prin masurarea initial a punctelor Jing si uletrior extinzand metoda si la punctele Luo, XI, ureche .
Sutele de masuratori efectuate ne-au permis sa facem un diagnostic mai aproape de realitatea clinica .
La pacienti uzual le fac diagnosticul pulsului, limbii si valorile masuratorilor electrice sunt concordante cu acesta .
Aceste masuratori de biopotential electric au mai multe avantaje ;
1. Permit un diagnostic precis pentru sindroamele prezente la pacient .
2. Elimina din procedura terapeutica acele puncte de acupunctura care nu prezinta modificari electrice, deci nu e necesar a fi intepate, fapt ce nu este posibil in diagnosticul clasic acupunctural . De aceea unii medici acupunctori inteapa pacientul in zeci de puncte care evident nu sunt necesare ( adica sunt intepate inutil ) .
3. Permit monitorizarea evolutiei starii patologice a pacientului pe baza activitatii electrice a punctelor de acupunctura
In mod normal intr-o serie de 10 sedinte de acupunctura am nevoie de cel putin 3 masuratori, intrucat activitatea electrica a punctelor ce trebuiesc intepate se modifica .
Chiar dupa o singura sedinta poti avea surpriza ca punctul cu o valoare mica sau mare revine in parametri normali conform mediei statistice, deci nu mai trebuie intepat .
Evident ca aceste masuratori implica un efort financiar ( 20 RON / masuratoare ), dar e in primul rand interesul pacientului sa fie tratat bine .
Le reamintesc la pacienti ca la privat costul unei sedinte de acupunctura este de minim 50 RON, adica 500 RON/10 sedinte .
In plus aici prin aceste masuratori pacientul nu mai este facut "arici" inutil iar rezultatele sunt net superioare la un cost acceptabil .
Personal imi investighez paraclinic pacienti, lucru ce nu este facut frecvent la privat .
Diagnosticul alopat si cel acupunctural sunt una din conditiile de baza in ecuatia terapeutica, masurarea electrica a punctelor de acupunctura crescand gradul de precizie al tratamentului .
Mai multe despre metoda : Aici
Sau Aici
De circa 3 ani impreuna cu domnul fizician Ioan Mamulas am reluat studiul punctelor acupuncturale prin masurarea initial a punctelor Jing si uletrior extinzand metoda si la punctele Luo, XI, ureche .
Sutele de masuratori efectuate ne-au permis sa facem un diagnostic mai aproape de realitatea clinica .
La pacienti uzual le fac diagnosticul pulsului, limbii si valorile masuratorilor electrice sunt concordante cu acesta .
Aceste masuratori de biopotential electric au mai multe avantaje ;
1. Permit un diagnostic precis pentru sindroamele prezente la pacient .
2. Elimina din procedura terapeutica acele puncte de acupunctura care nu prezinta modificari electrice, deci nu e necesar a fi intepate, fapt ce nu este posibil in diagnosticul clasic acupunctural . De aceea unii medici acupunctori inteapa pacientul in zeci de puncte care evident nu sunt necesare ( adica sunt intepate inutil ) .
3. Permit monitorizarea evolutiei starii patologice a pacientului pe baza activitatii electrice a punctelor de acupunctura
In mod normal intr-o serie de 10 sedinte de acupunctura am nevoie de cel putin 3 masuratori, intrucat activitatea electrica a punctelor ce trebuiesc intepate se modifica .
Chiar dupa o singura sedinta poti avea surpriza ca punctul cu o valoare mica sau mare revine in parametri normali conform mediei statistice, deci nu mai trebuie intepat .
Evident ca aceste masuratori implica un efort financiar ( 20 RON / masuratoare ), dar e in primul rand interesul pacientului sa fie tratat bine .
Le reamintesc la pacienti ca la privat costul unei sedinte de acupunctura este de minim 50 RON, adica 500 RON/10 sedinte .
In plus aici prin aceste masuratori pacientul nu mai este facut "arici" inutil iar rezultatele sunt net superioare la un cost acceptabil .
Personal imi investighez paraclinic pacienti, lucru ce nu este facut frecvent la privat .
Diagnosticul alopat si cel acupunctural sunt una din conditiile de baza in ecuatia terapeutica, masurarea electrica a punctelor de acupunctura crescand gradul de precizie al tratamentului .
Mai multe despre metoda : Aici
Sau Aici
Acupunctura diagnostic prin masuratori de biopotentiale electrice :: Commentaires
Domnule simbad nu stiu ce problema aveti cu domnul profesor, pe noi nu ne intereseaza controversele voastre .
Am dori sa stim mai mult despre homeopatie, aceasta metoda minunata de tratament fara efecte secundare .
Cazurile tratate de dansul sunt exemple ce nu pot fi uitate .
Am fi mai linistit daca nu v-ati certa pe forum .
O puteti face in particular .
Am dori sa stim mai mult despre homeopatie, aceasta metoda minunata de tratament fara efecte secundare .
Cazurile tratate de dansul sunt exemple ce nu pot fi uitate .
Am fi mai linistit daca nu v-ati certa pe forum .
O puteti face in particular .
Simbad e in sevraj, nu a mai primit suturi in fund si sufera .
Suporta greu umilinta de a nu fi tratat nici un pacient in viata lui iar altii sa aiba succese .
Caz tipic de complexat .
Suporta greu umilinta de a nu fi tratat nici un pacient in viata lui iar altii sa aiba succese .
Caz tipic de complexat .
Razvanica tu ai o problema cu simbad ?
Nu vrei sa ii dai suturile in alta parte sau sa cauti un site numit "suturi in fund"ca tot te obsedeaza asta !
Daca proful Einstein e asa mare scula pe bascula, cel mai tare din parcare de ce face ciocu mic cand vine dr Ioan ?
Din lipsa de aparatura moderna !
Cum zicea ""clientul"tau simbad, la cazuri grele se da lovit in aripa si o fandeaza cu Moskova .
Ce solutii a dat Einstein poate da orice homeopat cu experienta asa ca te rog sa ne lasi cu replicile tale penibile .
Nu vrei sa ii dai suturile in alta parte sau sa cauti un site numit "suturi in fund"ca tot te obsedeaza asta !
Daca proful Einstein e asa mare scula pe bascula, cel mai tare din parcare de ce face ciocu mic cand vine dr Ioan ?
Din lipsa de aparatura moderna !
Cum zicea ""clientul"tau simbad, la cazuri grele se da lovit in aripa si o fandeaza cu Moskova .
Ce solutii a dat Einstein poate da orice homeopat cu experienta asa ca te rog sa ne lasi cu replicile tale penibile .
Mestes un profesor nu are nici o vina daca unii dintre elevii sai sunt cretini .
Ioan imi este prieten, nu e vorba de ciocu mic .
Incepi din ce in ce mai mult sa semeni cu simbad .
Poate sunteti frati, rude doar asa se explica logica ta "cracanata ".
Ioan imi este prieten, nu e vorba de ciocu mic .
Incepi din ce in ce mai mult sa semeni cu simbad .
Poate sunteti frati, rude doar asa se explica logica ta "cracanata ".
Domnule profesor simbad a fost unul dintre elevii aia cretini ?
Tudor a écrit:Domnule profesor simbad a fost unul dintre elevii aia cretini ?
Ala e unul care vorbeste aiurea, profesorul ar trebui sa nu ii raspunda .
Am si eu un angajat caruia ii dau o paine sa nu moara de foame .
La fel se baga ca prostul in vorba . Sunt destui saraci in lumea asta
Domnule profesor in loc sa ii raspundeti acelei persoane neinsemnate si proaaste mai bine ne scriti noua ce tratament sa luam .
Are noroc ca e departe si nu pot sa ii trag o chelfaneala sa ma pomeneasca .
Geta a écrit:Domnule profesor in loc sa ii raspundeti acelei persoane neinsemnate si proaaste mai bine ne scriti noua ce tratament sa luam .
Fiecare cu norocul lui .
Geta a écrit:Domnule profesor in loc sa ii raspundeti acelei persoane neinsemnate si proaaste mai bine ne scriti noua ce tratament sa luam .
Daca luai chelfaneala la lectiile de gramatica ai fi stiut sa scrii corect in spatiul public , apoi erai in masura sa ii cataloghezi pe altii ca proosti .
Geta nu cauta vina/ greselile in partea adeversa, ele sunt in tine .
Eu am exagerat .
Page 2 sur 2 • 1, 2