Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

IGNATIA, TIP CONSTITUTIONAL, TEME MENATLE, FIZIOPATOLOGIE

Aller en bas

23022010

Message 

IGNATIA, TIP CONSTITUTIONAL, TEME MENATLE, FIZIOPATOLOGIE Empty IGNATIA, TIP CONSTITUTIONAL, TEME MENATLE, FIZIOPATOLOGIE
1. Toxicologie fiziopatologie
Planta Strychnos Ignatia, din care se obtine medicamentul homeopatic Ignatia, apartine familiei Loganiacee, ce se gaseste in Filipine, Extremul Orient . Semintele ce sunt utilizate pentru prepararea tincturii mama contin proportional mai multa stricnina decat Nux Vomica . Astfel pulberea obtinuta din semintele de Strychnos ignatia ( multiflorum ), contin 2,5 % - 3 % stricnina si brucina . Patologia pe care acest medicament homeopatic preparat din semintele de Strychnos ignatia, este in mare parte datorata alcaloidului stricnina . Acest alcaloid are afinitate pentru sistemul nervos central inducand hipersensibilitate neuronala la stimulii externi, cu iritabilitate si labilitate emotionala secundara . Stricnina este un toxic ce induce hipoxie prin mecanism extrapulmonar la nivelul sistemului nervos . De aici si simptome de afectare a mecanicii respiratorii, cu scaderea ventilatiei pulmonare resimtite de pacient ca o dispnee severa, insotita firesc de anxietate ce poate preceda simptomele de contractura, convulsii, contractura tetanica, spasme ce sunt urmate de epuizare si paralizie .
Locul de actiune al alcaloidului este la nivelul bulbului si maduvei spinarii inducand o simpaticotonie ce se manifesta pe musculatura neteda, inducand totodata si o hiperestezie a organelor de simt .
Cele doua plante din care se prepara dilutii foarte mari pentru medicamentele Ignatia amara, cat si Nux vomica, desii contin acelasi alcaloid stricnina, se adreseaza la doua tipuri constitutional diferite .
Primul proving al medicamentului homeopatic Ignatia a fost efectuat de Hahnemann si publicat in volumul Materia Medica Pura .
2. Simptome mental
Lathoud afirma ca acest medicament ar fi potrivit femeilor cu par inchis la culoare, tenta palida, cu o fire nervoasa, iritabila, excitabila .
Este o fire instabila, ce trece usor de la ras la plans, de la veselie la tristete . Lathoud afirma ca plange cu suspine, ca si cum in interior s-ar produce o drama . Se izoleaza pentru a plange . Este o fire extrem de iritabila cu hiperexcitabilitate si tendinta de a se entuziasma .Efectele emotiilor si ale tristetii sunt greu de suportat de Ignatia . Fiind o fire impresionabila, ea se emotioneaza usor . Predispusa la tristete, cum afirma si Clarke, ea este taciturna cu ganduri triste in continuu . Alternanta veseliei extreme cu tristete .
Angoasa dimineata la trezire sau noaptea, adesea insotite de palpitatii . Dispozitie schimbatoare, cea mai mica contrazicere, ii creiaza furie . Are frica de hoti noaptea . Se descurajeaza usor .
Lathoud o vede ca o fire melancolica ce isi traieste tristetea in tacere, suspinand si plangand .
Pare trista, obosita , se simte obosita, ca si cum nu ar mai avea energie, simte slabiciunea in epigastru . Are comportament isteric .

Dr Alfonso Masi, surprinde 6 caracteristici ale tipului Ignatia amara : caracterul delicat, tristetea, simptome la nivel intelectual, anxietate, vinovatie, irascibilitate .
a. Caracterul delicat : tipul Ignatia este o fire delicata, tandra, prietenoasa, vesela . Este o fire emotiva ce nu are incredere in ea Scrupulozitatea de care da dovada se refera la evenimente ce au afectat-o .
b. Tristetea este cea unui tip linistit ce sufera cu suspine . Melancolie tacuta legata de o suferinta mentala suprimata .
c. Simptome la nivel intelectual . Absorbita in ganduri profunde .Are o privire fixa, ca si cum nu s-ar gandii la nimic, ce alterneaza cu idei fixe ca este bolnava, sau legata de o contrarietate .
d. Anxietate, ca si cum ar fi comis ceva rau. Anxietate extrema ce o impiedica sa vorbeasca . Fire agitata ce se plimba dintr-un loc in altul . Se agita ca si cum totul ar fi pierdut, avand tendinta de a se speria, de a se infricosa pentru sanatatea sa . Nu poate sta linistita din cauza angoasei .
e. Vinovatie ca si cum ar fi comis o lucru grav . Are sentimentul ca este persecutata, ii este frica de hoti .
f. Irascibilitate ce este evidenta in discursul sau, fire razbunatoare, inconstanta, grabita, nehotarata .Face reprosuri si nu suporta contrazicerea . Intoleranta la zgomote . Fire orgolioasa, aroganta .

Masi considera ca la tipul Ignatia nucleul ar fi acela ca ea a neglijat datoria sa, ca ea nu a raspuns la angajamentele contractate .
Ea se simte dezonorata de faptul ca nu si-a indeplinit datoria si aceasta o face sa revina asupra acestui punct slab si de aici culpabilitatea sa si sentimentul de inutilitate . Aceasta justifica temerile sale, senzatia ca este criticat, acuzat si ca nu poate intelege aceasta drama primara .
Astfel la tipul Ignatia sunt vise cu idei fixe, sau lucruri care se repeta, vise cu proiecte care esueaza, viseaza ca plange, ca este umilita, fantome, nenorociri arata ca fondul Ignatiei este incapacitatea de a alege, provocata de esecul existentei .
Succesul in optiunea sa este o datorie si ea nu sa tinut de promisiune .
Visele sale traduc intensitatea cu care ea traieste esecul sau, incapacitatea de a reusii, in ciuda eforturilor sale
Copyright
Copyright Notice
Any and all the content of our websites .
Please do not use without our prior written consent.
Dr Ioan Dumitrescu
Dr Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2147
Puncte : 45983
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum