Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

PICTURA SIMBOLISTICA SI ANALIZA TEMELOR SUBCONSTIENTULUI LA UN PICTOR CU TUMORA TIROIDIANA SI DIATEZA CANCERINICA

Aller en bas

11012010

Message 

PICTURA SIMBOLISTICA SI ANALIZA TEMELOR SUBCONSTIENTULUI LA UN PICTOR CU TUMORA TIROIDIANA SI DIATEZA CANCERINICA Empty PICTURA SIMBOLISTICA SI ANALIZA TEMELOR SUBCONSTIENTULUI LA UN PICTOR CU TUMORA TIROIDIANA SI DIATEZA CANCERINICA
Pacienta A.G. de 40 de ani de profesie pictorita s-a prezentat la Centrul de Acupunctura si Homeopatie Bucuresti in data de 16.03.1999 pentru a solicita tratament homeopatic , cu diagnosticul de noduli tiroidian si stare anxioasa .
Antecedente heredo-colaterale : tata - cancer pulmonar
Anamneza – debutul bolii a avut loc in urma cu cativa ani cand a prezentat o tumefiere dura la nivelul glandei tiroidei.
Examen obiectiv – inspectie palpare , arata prezenta unei formatiuni avand dimensiunile de circa ¾ cm de consistenta crescuta usor sensibile la palpare in dreptul istmului tiroidian . Glanda mamara de dimensiuni mici . Fata :tenta pamantie , piele de culoare café au lait , nevi .
Examene paraclinice incomplecte , radiografie de sa turceasca de aspect normal o dozare de prolactina cu valori mari . A urmat tratament cu Bromcriptina – 1 tb. /zi - 60 de zile fara ca formatiunile sa se modifice accentandu-se doar semnele scaderii metabolismului bazal cum ar fi constipatie somnolenta caderea, sprancenelor , genelor, piele rece etc. In 29.10.1998 efectueaza la Sp. Elias un examen ecografic ce arata o tiroida usor marita de volum predominand lobul drept ,unde se vizualizeaza o formatiune de 2,3 / 2,6 cm (Plansa 1 ) . Din fisa homeopatica citez urmatoarele simptome :
Dorinte alimentare pentru grasimi , acru , grefe;
Aversiuni la lapte;
Agravari la frig, noaptea , la furtuna , luna plina,
PROFIL PSIHOLOGIC :
Persona sensibila la suferintele altora la muzica , anxioasa , nevoie de afectiune , teama de esec , tenacitate ; istoric de emotii suprimate , dorinata de calatorii , anxietate vizavi de boala sa.
Alte simptome: dureri de sold si genuchi drept agravate noaptea la frig.
Gastrita cu fenomene de arsura in zona epigastrica dimineata, calmate de ceaiuri calde sau lapte. I-am administrat medicamentul Arsenicum Iodatum C 7 la 72 de ore - 15 doze timp de 45 de zile cu recomandarea de a efectua la sfarsit un minim de dozari hormonale si o ecografie tiroidiana . Examenul ecografic efectuat in 6.05.1999 Dr. Dan Pereteanu arata aspectul usor neomogen al glandei tiroidiene , fara imagini nodulare – tumora tiroidiana disparuse (plansa 2).
Examenul de laborator ( plansa 3 ) arata valori ale T 3 , TSH , LH, 17-OH- Progesterona in parametrii normali .
Starea Psihica a pacientei net schimbata : optimista , cu o mina linistita , disparuse anxietatea . Mi-a prezentat un set de fotografii dupa exponate in dorinta de a-mi face cadou un tablou. M-am ingrozit de mesajul transmis de tablouri , intelegand trairile subconstientului pacientului aflat in diateza cancerinica ; tablourile ei reproducand perfect aceasta fiind alaturi de antecedentele de cancer pulmonar tata si simptomele din fisa homeopatica elemente de confirmare . Nu a putut efectua din motive financiare dozarile markerilor tumorali . Analizand cazul , prin experienta avuta in recuperarea bolnavilor cancerosi si a celor aflati in diateza cancerinica precu si informatii din literatura de specialitate oncologica am sistematizat 6 teme ale subconstientului aflat in diateza cancerinica :
· Tema prediagnosticului
· Tema vulnerabilitatii
· Tema izolarii
· Tema corpului
· Tema lipsei de viitor
· Tema emotiilor suprimate


Tema prediagnosticului

Frica si anxietatea legate de diagnostic sunt la cel mai inalt grad la mintea pacintului. Anxietatea este o conditie frecventa , caracterizata de simptome somatice induse de modificari ale sistemului nervos simpatic . Anxietatea in anumite grade este o parte universala a experientei umane (plansa Cool . Aceste simptome de frica si anxietate la bolnavul canceros sunt in mintea lui disproportionat de mari, ducand la simptome de insomnie , cosmaruri , agitatie , plans, survenind ca o ruptura in viata pacientului ; putand reprezenta un indicator al unei boli grave . Starea de anxietate a bolnavului cancero poate fi descrisa ca o groaza , astfel frica poate in anumite momente sa ia proportiile panicii sau terorii. Anxietatea psihotica a pacientului este capabila sa se manifeste intr-un mod bizar sau inadecvat.
Ea poate fi un raspuns starnit de frica unui pericol fizic in cazul nostru fiind amenintarea diatezei cancerinice . Anxietatea fobica poate fi declansata de mecanismele inlocuirii si simbiozei ca aceste picturi infricosatoare (plansa 8 ) .

TEMA VULNERABILITATII

Cancerul evoca o nenorocire si sentimentul de neajutorare in a-si exercita sau influenta propiul destin , aceasta putand reprezenta un aspect insuportabil pentru conditia umana (plansa 9) . Sursa puterii pacientului ramane in DUMNEZEU sau din nefericire in medic . Fara o atitudine incurajatoare acesta se simte vulnerabil in fata tuturor vicisitudinilor vietii . Personal prefer a nu spune diagnosticul de cancer pacientului , acesta avand valoare mitologica induce un declin psihosomatic absolut nenecesar in recuperarea bolnavului canceros .Pacientul aflat in diateza cancerinica are nevoie sa creada ca traieste intr-o lume ordonata disciplinata in care haosul trebuie exclus. Meyerovitz (4) studiid 50 de femei ce luau tratament alopatic post mastectomie gaseste la toate schimbari negative in
viata lor atat psihice cat si somatice: greturi varsaturi , anorexie , oboseala, lipsa vointei, iritabilitate , anxietate, agitatie , etc. ; in parte explicate si prin efctele secundare ale chimio si radio terapiei, 38% renuntand la serviciul doar 12% intorcadu –se la activitatile lor obisnuite . Celor 38% li s-a recomandat tehnici de meditatie, relaxare. In cazul pacientelor mele le-am administrat cu succes pe aceste simptome medicatie homeopatica.

TEMA IZOLARII

Sora nefericirii este izolarea . Lipsa de informare poate creste gradul de anxietate si stresul ; izolarea este produsa de familie, societate de medic – prin atitudinea lor de protectie, mila , neancredere, ce au valoarea unor nori negri ce anunta furtuna . De aici necesitatea educarii anturajului de catre medic pentru ai asigura suportul psihic. Levis si Bloom (53, 54, 55) acorda importanta relatiilor si suportului social sub forma de progrme de integrare : sot – sotie.

TEMA LIPSEI DE VIITOR

Shauds (39) descrie lipsa de orientare pentru viitor ca una din reactiile psihologice majore corelate cu diagnosticul de cancer. Pacientul simte ca o amputare a viitorului sau , cancerul in acest sens este o brusca confruntare profunda cu limitele vietii. Lipsa de viitor poate deveni dominanta atat pentru perspectivele pacientului dar si pentru familia lui. Cancerosul poate fi inteles ca victima substituirii si izolarii in societate , generandu-i o stare de disperare , depresie si resentimente adesea exprimate de pacient (vezi cazul pictoritei plansa 10) Lipsa de viitor poate fi cauza izolarii in special cand climatul social , familial , medical nu-l sustine eficent . Sunt necesare eforturi considerabile pentru a restaura increderea pacientului in lume si medic . Eforturile sunt medicale si sociale de-al trece de la o stare negativa la una pozitiva . Din nefericire tratamentele lungi (chimioterapia , radioterapia) ii reamintesc pacientului diagnosticul infricosator ca prognostic . Aceasta asteptare extenuanta a unui deznodamant ce poate fi fatal constituie marea drama numita lipsa de viitor.

TEMA CORPULUI

Problematica mutilarii corpului (plansa 11) si impactul cancerului sunt greu de separat deoarece aspectul mutilarii este o mare problema pentru adaptarea personala ( vezi cancere de san, rect, etc) . Sutherland (18) concluzioneaza ca schimbarile in forma corpului si functiilor determina un stres insotit in subconstientul pacientului de intelesuri constiente sau inconstiente ale organului sacrificat si al functiei sale.
Exemplu mastectomia devine o insulta intolerabila pentru frumusete , pudoare in relatia pacientei cu sotul si societatea. Adesea sinucideri au fost raportate mastectomiei si secundar abandonului de catre sot (23). Aceste femei avand o considerabila anxietate legata de relatiile sexuale cu partenerul lor (16) . Jamis studiind 41 de femei mastectomizate la 10 luni dupa mastectomie noteaza ca 36% din acestea au consumat cronic in cantitati sprite tranchilizante , 16% cosumatoare de alcool si 25% deteriorarea relatiilor privind activitatea sexuala. Tendinte suicidale frecvente .

TEMA EMOTIILOR SUPRIMATE

Nefericirea si vulnerabilitatea emotionala poate deveni exploziva impunand din partea pacientului un effort teribil de a le suprima cu pretul unei descarcari somatice de tipul epigastralgiilor, colicilor biliare , cefalee , etc. Aceste emotii suprimate pot crea o cale de cronicizare , un cerc vicios auto intretinut care inevitabil duce la agravarea starii psihosomatice a pacientului. In cazul nostru pacienta prin pictura a realizat o descarcare artistica a subconstientului sau .
In cabinetul de homeopatie se stabileste o alianta intre medicul homeopat si pacient cei reda acestuia increderea in sine. Iar cand medicamentul homeopatic este corect administrat acesta devine indispensabil in ecuatia terapeutica chirurgie , tratamentul oncologic , imunologic etc.

Copyright

Copyright Notice
Any and all the content of our websites .

Please do not use without our prior written consent.

Law
Under international (Bern convention), UK (including the "Copyright, Designs and Patents Act 1998"), US, and other national laws, it is not permitted to copy any original work of art including photographs which are subject to copyright, and textual content, without the copyright holders consent.

Photographic & Other Images
Please note that prohibition from copying images includes using derived and modified versions of images, inter alia because the modification itself entails copying. Any comments about images includes modified images.

Licensing
As copyright owners we do on occasion license other parties to use our images for specified purposes subject to receipt of suitable fees, and the use of copyright notices.
Prospective licensees should contact us with details of intended use, and their standard terms if any. Our terms will apply in the event of any other written agreement.
It is not our habit to license our images for use in competition with our own business.
Dr Ioan Dumitrescu
Dr Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2152
Puncte : 49642
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum