Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Ministerul Sanatatii va accesa fonduri europene

Aller en bas

04112010

Message 

Ministerul Sanatatii va accesa fonduri europene Empty Ministerul Sanatatii va accesa fonduri europene
CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii propune un program operaţional dedicat Sănătăţii în cadrul căruia Ministerul Sănătăţii să poată gestiona fonduri structurale, în calitate de Autoritate de Management.

În prezent, Ministerul Sănătăţii poate accesa fonduri europene numai în calitate de beneficiar, în cadrul unor programe gestionate de alte instituţii. Aceste proiecte vizează dezvoltarea resurselor umane şi a capacităţii administrative, fără a avea posibilitatea de a depune proiecte pentru reabilitarea sau echiparea infrastructurii spitaliceşti

Ministrul Sănătăţii a declarat de curând într-o conferinţă privind accesarea fondurilor structurale că măsurile de reformă demarate anul acesta de către Ministerul Sănătăţii ar putea fi susţinute financiar în urma accesării fondurilor structurale dacă ar exista un program operaţional dedicat sănătăţii.

“Consider că sistemul de sănătate ar trebui să fie o prioritate de gradul zero atât la nivel naţional cât şi în absorbţia fondurilor europene. Cu toate acestea, nu avem un program operaţional dedicat Sănătăţii, pentru că domeniul Sănătăţii nu a fost inclus între priorităţile Planului Naţional de Dezvoltare şi al Cadrului Naţional Strategic de Referinţă pentru perioada 2007-2013. Ar fi un succes al României dacă am reuşi includerea domeniului Sănătăţii între priorităţi pentru următoarea perspectivă financiară 2014-2020”, a declarat ministrul CSEKE Attila.

Ministrul CSEKE a discutat acest aspect şi cu John DALLI, Comisar European pentru Sănătate într-o întâlnire pe care cei doi oficiali au avut-o în acestă vară. Ministrul român şi-a exprimat dorinţa ca, în structura viitorului buget european, Ministerul Sănătăţii să poată accesa direct fonduri structurale în sectorul de sănătate.

Până atunci, Ministerul Sănătăţii încurajează autorităţile locale şi judeţene să depună proiecte de reabilitare şi echipare a infrastructurii spitaliceşti în cadrul programelor gestionate de celelalte ministere.

Până în prezent, MS a dat aviz favorabil pentru 118 proiecte depuse, în valoare de aproximativ 394 milioane euro, din care: 31 proiecte contractate în valoare de aprox. 109 milioane euro; 70 proiecte în evaluare în valoare de 96 milioane euro; 17 proiecte in valoare de 189 milioane euro.

Valoarea maximă a unui proiect eligibil poate fi de 5 milioane euro. Fondurile rămase disponibile sunt în valoare de 65 milioane euro. Valoarea proiectelor aflate în evaluare depăşeşte aceasta sumă, de aceea, Ministerul Sănătăţii va solicita realocarea unor fonduri între axe sau chiar între programe operaţionale.
Sursa : Info.Sanatate.ro
Dr.Ionescu Sterian
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 940
Puncte : 40297
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum