Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Melcii carnivori şi meduzele devoratoare omoara pestii din Marea Neagra

Aller en bas

17112010

Message 

Melcii carnivori şi meduzele devoratoare omoara pestii din Marea Neagra Empty Melcii carnivori şi meduzele devoratoare omoara pestii din Marea Neagra
La sfârşitul anilor ’80, stocurile de hamsii din Marea Neagră s-au spulberat datorită unei combinaţii de factori. Printre acestea s-a numărat pescuitul în exces; îmbogăţirea cu elemente nutritive (mai ales din fluviul Dunărea); o temperatură mai mare a apei datorită schimbărilor climatice; şi invazia unei noi specii în regiune, Mnemiopsis leidyi, o specie de meduză care este originară din Atlanticul de nord-vest.

Introdus în Marea Neagră, foarte probabil prin intermediul apelor cu balast ale navelor comerciale, Mnemiopsis leidyi se hrăneşte cu larve de peşte şi cu organisme care constituie de regulă hrană pentru hamsii. În anii ’90, o altă specie de meduze din Atlanticul de nord-vest, care se hrăneşte în mod aproape exclusiv cu Mnemiopsis leidyi, a fost de asemenea introdusă întâmplător în ecosistemul Mării Negre. Introducerea acestui prădător pentru Mnemiopsis leidyi, temperatura mai mică din 1991 până în 1993 şi reducere a circuitului de elemente nutritive, alături de un pescuit redus în perioada de dispariţie a hamsiilor, a mai slăbit presiunea asupra stocurilor de hamsii. De atunci, ecosistemul Mării Negre dă semne de refacere.

Și în Marea Baltică s-a observat o schimbare similară în ecosistem.

Pescuitul în exces şi schimbările climatice au determinat trecerea comunităţii de pescari din regiunea baltică de la una dominată de cod la una dominată de hering şi sprot.

Fie că au fost introduse în mod intenţionat sau accidental, speciile invadatoare străine pot produce pagube pentru oameni, ecosisteme şi speciile de animale şi plante autohtone. Problema speciilor invadatoare este prevăzută a se înrăutăţi în secolul viitor datorită schimbărilor climatice, a comerţului şi a turismului în creştere.
Sursa : Agentia Europeana de Mediu
vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 43918
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum