Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Istoria Medicinii tradiţionale chineze

Aller en bas

18112010

Message 

Istoria Medicinii tradiţionale chineze Empty Istoria Medicinii tradiţionale chineze
In Medicina tradiţională chineză, medicina naţionalităţii Han are o istorie dintre cele mai lungi şi o experienţă clinică şi o teorie dintre cele mai bogate.
In scrisurile gravate pe carapacele broaştei ţestoase şi pe oase de animale din dinastia chineză Yin, cu peste 3.000 de ani în urmă, sunt însemnări cu privire la medicina terapeutică şi asistenţă medicală precum şi la peste 10 maladii. Până în dinastia Zhou se practicau deja metode de diagnosticare a bolilor prin privire, mirosire, întrebare şi luare de puls precum şi metode de tratare a bolilor prin acupunctură, operaţii şi medicamentele corespunzătoare. In perioada dinastiilor Qin şi Han a apărut lucrarea „Boli interne ale împăratului”, o lucrare specializată cu o teorie sistematică. Este cea mai veche lucrare de specialitate cu caracter teoretic păstrată până acum în ţara noastră. În lucrarea „Despre diferite boli ale tiforului”, autorul Zhang Zhongjin a prezentat principiile de diagnosticare şi tratare dialectică a multor boli rar întâlnite, punând o bază pentru activităţile clinice ale posterităţii. Până în dinastia Han, chirurgia a atins deja un nivel ridicat. Potrivit consemnărilor din „Istoria celor 3 state”, medicul Huatou a început să facă nişte operaţii chirurgicale prin anestezierea totală a corpului.

In dinastiile Wei, Jin şi Dinastiile Sudice şi Nordice (anii 220-589 era noastră) şi în perioada dinastiilor Sui, Tang şi a celor 5 dinastii (anii 581-960 era noastră), diagnosticarea prin luarea de puls a obţinut realizări esenţiale. Medicul Wang Suhe din dinastia Jin a sintetizat în lucrarea sa „Meridianele pulsului” cele 24 de simptome de puls. Această carte a avut o mare influenţă asupra Medicinii tradiţionale chineze şi a pătruns şi în alte ţări. In aceea perioadă, s-a copt tot mai mult specializarea diferitelor secţii medicale. Au văzut lumina tiparului cărţile de specialitate în acupunctură, chirurgie, patologie, ginecologie, pediatrie, farmacologie, oftalmologie.

In dinastia Song (anii 960-1279 era noastră), activităţile didactice pentru acupunctură au fost supuse unor reforme majore. Wang Weiyi a editat „Planul de localizare a punctelor de acupunctură”. Ulterior a proiectat şi a confecţionat la scară naturală două corpuri omeneşti de bronz pentru acupunctură, puse la dispoziţia elevilor la curs de practică.

In perioada dinastiei Ming (anii 1368-1644), medicina occidentală a pătruns în China. Unele persoane s-au pronunţat pentru îmbinarea între cele două medicini - chineză şi occidentală.
http://romanian*cri.cn/chinaabc/chapter13/chapter130201.htm
vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 43838
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum