Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Rezistenţa la antibiotice,

Aller en bas

22112010

Message 

Rezistenţa la antibiotice,  Empty Rezistenţa la antibiotice,
Rezistenţa la antibiotice este una dintre cele mai importante ameninţări pentru siguranţa pacienţilor în spitalele din Europa. Bacteriile rezistente la antibiotice reprezintă o prezenţă zilnică în multe spitale europene, unde afectează siguranţa pacientului şi cresc morbiditatea şi mortalitatea, ca şi durata medie de spitalizare. Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, „în acest an, campania prilejuită de Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA) se derulează sub sloganul „Utilizarea inadecvată a antibioticelor este cauza rezistenţei la antibiotice. Prescrieţi-le cu prudenţă pentru a le păstra eficacitatea!”. Campania se adresează în mod special personalului medical din spitale şi anume: medicilor care prescriu medicamente, comisiilor medicamentului, managerilor şi farmaciştilor şi altor categorii de personale pentru a reduce folosirea inutilă a antibioticelor. În egală măsura ne adresăm şi medicilor de familie pentru a susţine activităţile derulate în anul 2009.”

De asemenea, rezistenţa la antibiotice este, un fenomen legat de modalitatea şi magnitudinea utilizării lor, iar utilizarea inadecvată a acestora este principala cauză a rezistenţei la antibiotice. În acest sens, într-o informare a DSP Gorj se precizează: „studii europene au arătat că este foarte probabil ca un pacient spitalizat să primească antibiotice şi că un procent de până la 50% din toate antibioticele utilizate în spitale pot fi prescrise inadecvat. Utilizarea inadecvată a antibioticelor poate include diverse aspecte şi a fost dovedit că poate conduce la infectarea pacienţilor sau fenomene de colonizare cu bacterii rezistente la antibiotice precum Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), enterococi rezistenţi la vancomicină (VRE) şi bacili gram negativi cu rezistenţă crescută, în aceeaşi măsură fiind asociată cu o incidenţă crescută a infecţiilor cu Clostridium dificile”.

Activităţi desfăşurate cu ocazia ZEIA

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, cu ocazia Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (ZEIA) se vor desfăşura următoarele activităţi: întâlniri pregătitoare ale personalului din reţeaua de sănătate publică cu managerii de spitale/personal din conducerea spitalelor; întâlniri cu reprezentanţii organizaţiilor de medicină de familie; publicarea pe websiteul instituţiei de comunicate de presă şi materiale de informare.
Sursa gorjeanul.ro/societate/18-noiembrie-ziua-europeana-a-informarii-despre-antibiotice-sarbatorita-in-gorj


Link sters de admin
vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 43838
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum