Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Etnobotanicele in afara legii

Aller en bas

29112010

Message 

Etnobotanicele in afara legii Empty Etnobotanicele in afara legii
Magazinele de etnobotanice, interzise la Galaţi
Magazinele de etnobotanice, interzise la Galaţi! Consilierii locali au adoptat o hotărâre care prevede că niciun spaţiu de comercializare a produselor etnobotanice nu poate fi deschis la mai puţin de o mie de metri de şcoli, biserici, baze sportive sau spaţii culturale. Limita impusă de aleşi, scoate practic magazinele din oraş.

Înainte de votarea proiectului, mai mulţi studenţi au participat la o manifestare publică inedită, pentru a-i determina pe aleşii locali din Galaţi să reacţioneze în problema „magazinelor de vise” ce le dau coşmaruri în special părinţilor de adolescenţi.
Autor: Alina GAJU
NTV Reporter
vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 41448
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

Etnobotanicele in afara legii :: Commentaires

vstgx

Message le Lun Nov 29, 2010 9:13 am par vstgx

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman a anunţat că a convocat pentru luni o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, pentru a dezbate un proiect de hotărâre privind funcţionarea magazinelor cu etnobotanice, care ar uma să fie interzise pe o rază de 2 kilometri faţă de şcoli, parcuri
Sursa NEW monster

Revenir en haut Aller en bas

vstgx

Message le Lun Nov 29, 2010 9:13 am par vstgx

Comerciantii de vise din judetul Bacau vor fi luati la puricat in acesta perioada. Lor li se vor adauga si cei care furnizeaza alcool sau tutun, mai ales in jurul unitatilor de invatamint. In plus, in municipiul Bacau exista si o hotarire aprobata de curind prin care comercializarea de etnobotanice este interzisa la o mie de metri de scoli, licee, unitati publice, biserici, parcuri sau alt zone de agrement. “O adevarata problema, extrem de ingrijoratoare, nu numai la nivel statistic, o reprezinta consumul de substante interzise, de etnobotanice, dar si alcool sau tutun, de catre elevi, in proportie din ce in ce mai mare. De aceea, controalele pe aceasta directie se vor intensifica, atit la unitatile care desfac astfel de produse, in scoli si in cluburi”, a declarat Nicoleta Zarnescu, director de Cancelarie la Prfectura Bacau. (Claudiu TANASESCU)

Sursa Ziarul de Bacau

Revenir en haut Aller en bas

vstgx

Message le Lun Nov 29, 2010 9:14 am par vstgx

Premierul Emil Boc a cerut vineri in Guvern urgentarea legii care sa scoata in ilegalitate consumul si comercializarea lor.
Stirile PRO TV

Revenir en haut Aller en bas

vstgx

Message le Lun Nov 29, 2010 9:15 am par vstgx

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Botoşani au formulat ieri propuneri de arestare preventivă pe numele a şase indivizi, suspectaţi că fac parte dintr-o reţea specializată în traficul de etnobotanice. Anchetatorii spun că, în perioada aprilie – noiembrie 2010, Florin M., de 21 de ani, Ciprian M., de 26 de ani, Alexandru M., de 25 de ani, Cosmin B., de 23 de ani, Ioan Z, de 28 de ani, toţi din Bucureşti şi Aydin A., de 30 de ani, din Constanţa, au vândut importante cantităţi de produse etnobotanice „ce conţineau droguri de risc şi droguri de mare risc către mai mulţi consumatori de pe raza judeţului Botoşani”, după cum se arată într-un comunicat de presă remis ieri de Poliţia Română. Cei şase suspecţi au fost reţinuţi luni dimineaţă, în urma a opt percheziţii domiciliare efectuate în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa
Sursa Telegraf

Revenir en haut Aller en bas

vstgx

Message le Lun Nov 29, 2010 9:17 am par vstgx

Primaria din Craiova a interzis magazinele etnobotanice!.

Publicat Vineri 26 Noiembrie 2010 18:49 in Cancan

Municipalitatea craioveană a luat decizia de a interzice etnobotanicele după multitudinea de cazuri care s-au lăsat cu spitalizări.
Viceprimarul Mărinică Dincă a semnat ieri dispoziţia prin care se interzice comerţul cu etnobotanice în Bănie.
În acelaşi timp, acordurile şi autorizaţiile eliberate anterior de primăria Craiova în acest domeniu îşi încetează valabilitatea.
Sursa Stirea zilei

Revenir en haut Aller en bas

vstgx

Message le Lun Nov 29, 2010 9:19 am par vstgx


R O M Â N I A
JUDEŢUL BRĂILA
MUNICIPIUL BRĂILA
CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BRĂILA
HOTĂRÂREA NR. ..…
din __ .11.2010
Privind: reglementarea, pe teritoriul municipiului Braila, a comercializarii si detinerii plantelor, semintelor, substantelor si preparatelor de orice natura, ce fac parte din categoria celor intrate in vocabularul uzual ca „ etnobotanice ”, cu efecte halucinogene, sedative, euforice, psihotrope si stupefiante – altele decat cele prevazute de actele normative in vigoare.
CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BRĂILA
La iniţiativa Plenului Consiliului Local Municipal Braila si a Primarului Municipiului Braila,
Având în vedere Expunerea de Motive din care rezultă necesitatea şi oportunitatea reglementarii activitatilor si actiunilor prevazute in preambulul prezentei hotarari,
În temeiul dispoziţiilor:
- art.36, alin.1, din Legea nr. 215/2001 – privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare;
ŞI
În baza art.115, alin.1, lit. „b” din Legea nr. 215/2001 – privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,
HOTĂRĂŞTE :
Art.1. Se interzice functionarea in municipiul Braila a societatilor comerciale, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate, care au ca scop comercializarea prin magazine, chioscuri, si a oricaror alte incinte, indiferent de denumirea acestora, a plantelor / semintelor / substantelor / preparatelor de orice natura, ce fac parte din categoria celor intrate in vocabularul uzual ca „ etnobotanice ” ori asimilate acestora, cu caracter halucinogen, euforic, sedativ, stupefiant sau psihotrop, altele decat cele reglementate prin Legea nr. 143 / 2000, Legea nr. 339 / 2005, O.U.G. nr. 6 / 2010, ori alte acte normative aflate in vigoare, in orice forma ar fi denumite, prezentate, ambalate, etc., cat si simpla lor detinere de catre persoane fizice, pe o raza de cel putin 1.000 m, fata de scoli, licee, grupuri scolare, institutii de invatamant superior, cluburi ale copiilor si elevilor, biblioteci, terenuri si sali de sport, parcuri si locuri de agrement, cinematografe, biserici si alte institutii de cult, gradinite, camine de copii, tabere scolare, case de cultura, cantine, piete, targuri, oboare, s.a., aflate in functiune ori care urmeaza a se construi – conform documentatiilor de urbanism aprobate.
Art.2. (1) Se interzic, pe teritoriul municipiului Braila, afisele, bannerele, autocolantele de reclama si alte asemenea, care prin continutul lor genereaza ideea de magazine „etnobotanice”, spice shop-uri, weed shop-uri, in acceptiunea art.1 al prezentei hotarari si care sugereaza sau stimuleaza consumul de produse stupefiante, psihedelice sau psihotrope.
(2) Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10.000 Lei si 25.000 Lei, cu aplicarea prevederii privind plata a jumatate din cuantumul minim, in conditiile legii.
Art.3. (1) Functionarea fara drept a entitatilor prevazute la art.1, din prezenta hotarare, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 20.000 Lei si 100.000 Lei, fara posibilitatea achitarii a jumatate din cuantumul sanctiunii contraventionale aplicate.
(2) In cazul repetarii faptei contraventionale descrise la alineatul 1, pe langa aplicarea sanctiunii contraventionale cu amenda, Primarul Municipiului Braila este imputernicit sa procedeze de indata, folosind forta publica, la demolarea ori evacuarea incintei in care se desfasoara activitatile descrise la art.1 din prezenta hotarare, dupa caz.
(3) Plantele / semintele / substantele / preparatele descrise la art.1, indiferent de forma de depozitare / expunere, etc., precum si veniturile obtinute in urma comercializarii acestora in interiorul teritoriului supus intredictiei, prevazut la art.1 din prezenta hotarare, sunt supuse confiscarii, urmand a fi distruse in conditiile legii.
Art.4. (1) Detinerea si consumul, de catre persoane fizice, a unor plante / seminte / substante / preparate din categoria celor mentionate la art.1, in zonele stabilite la art.1, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 5.000 Lei si 15.000 Lei, cu aplicarea prevederii privind plata a jumatate din cuntumul minim, in conditiile legii.
(2) Plantele / semintele / substantele / preparatele descrise la art.1, gasite asupra persoanelor fizice, precum si eventualele venituri obtinute de catre persoanele fizice ca urmare a comercializarii acestora in interiorul teritoriului supus intredictiei, prevazut la art.1 din prezenta hotarare, sunt din sunt supuse confiscarii, urmand a fi distruse in conditiile legii.
Art.5. Constatarea faptelor incriminate la art.1 din prezenta hotarare, aplicarea sanctiunilor contraventionale si a masurilor stabilite la art. 2 – 4 din prezenta hotarare, intra in competenta organelor de politie, a ofiterilor si subofiterilor de jandarmi, a functionarilor politiei locale si a imputernicitilor Primarului Municipiului Braila.
Art.6. Se anuleaza acordurile si autorizatiile de functionare, eliberate de Primaria Municipiului Braila pentru societatile comerciale, asociatiile familiale, persoanele fizice autorizate care isi desfasoara activitatea in conditiile prevazute in teritoriul supus interdictiei, conform art.1 al prezentei hotarari.
Art.7. Prezenta hotarare va fi dusa la indeplinire de catre Primarul Municipiului Braila, prin compartimentele specializate, iar Secretarul Municipiului Braila o va comunica celor interesati.
PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ
CONTRASEMNEAZĂ
SECRETAR, Mircea Fudulaiche
http://www.infobraila.ro/?p=9404#more-9404

Revenir en haut Aller en bas

Dr Cristina Teodorescu

Message le Lun Nov 29, 2010 10:23 am par Dr Cristina Teodorescu

Nu vad nici o pozitie oficiala ferma a Ministerului Sanatatii .
Nu sunt deloc atenti la ce nenorociri se intampla cu sanatatea copiilor nostri ucisi de droguri .

Revenir en haut Aller en bas

Message  par Contenu sponsorisé

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum