Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Mafia“ fabricanţilor de chimicale lansează: Codex Alimentarius! Naturalul românesc nu se lasă uşor înăbuşit!

Aller en bas

20122010

Message 

Mafia“ fabricanţilor de chimicale lansează: Codex Alimentarius! Naturalul românesc nu se lasă uşor înăbuşit! Empty Mafia“ fabricanţilor de chimicale lansează: Codex Alimentarius! Naturalul românesc nu se lasă uşor înăbuşit!
Luptă pe toate fronturile: „Codex Alimentarius“ a pus pe jar medicina alternativă, prin încercarea de a restrânge disponibilitatea produselor naturale pe piaţa românească. Armenean Mircea Viorel, bioterapeut bistriţean, înscris în asociaţa internaţională de profil, a depus a 17.800-a petiţie la Guvernul României pentru ca acest proiect să nu fie aplicat. Unul din cei mai mari producători de produse naturale, regăsite şi în magazinele de profil bistriţene s-a alăturat „protestului“ de a nu lăsa „mafia“ chimicalelor să înăbuşe tradiţia românească

Consumatorii sunt împărţiţi în două tabere, iar fiecare din părţile implicate în „războiul de monopol” încearcă să-şi atragă consumatorii de partea lor.

Pe de-o parte „Codex Alimentarius“ declară război magazinelor naturiste. Proiectul legislativ prin care Uniunea Europeană intenţionează să condiţioneze comercializarea tratamentelor naturiste, plantele medicinale şi medicamentele pe bază de plante de la 1 aprilie 2011. Potrivit acestui proiect, produsele naturiste vor putea fi comercializate cu avize de tipul medicamentelor, estimate la zeci de mii de euro pentru fiecare plantă sau produs din plante.

„Astfel de lucruri nu se vor întâmpla, se apără producătorii produselor naturiste. Astel de legi încearcă să înăbuşe valorile, tradiţia, cultura românească pe care să le înlocuiască cu produse scumpe. Românii sunt deja sclavii gustului, nu trebuie să devină ai medicamentelor. Cei obişnuiţi cu legumele proaspete, gustoase, dar mai puţin aspectuoase nu vor renunţa nicicând nici la salata bătrânilor, vaccinul verde sau antibioticul natural plante care şi-au dovedit eficienţa.

Eu sunt convinsă că acest lucru nu are cum să se întâmple. Se încearcă demult astfel de proiecte legislative, dar tradiţia nu se poate încălca în picioare. “ declară directorul uneia din cele mai mari companii producătoare de produse naturale din România.

Susţinătoare a produselor naturale, Monica Tatoiu a desfăşurat o campanie ad-hoc cu mare impact asupra publicului eliberând „reţete“ pentr vindecarea cancerului, cu gramaj précis şi doze de administrare. Publicul a reacţionat pozitiv imediat, dar şi companiile farmaceutice, care au criticat aspru, au combătut astfel de acţiuni. Se pare că nici medicina alternativă nu este complet de partea doamnei Tatoiu, din prisma efectului pe care un produs natural îl poate avea extreme de diferit unei persoane sau alteia.

„Nu se pot aplica tratamente naturale după ureche. Sunt persoane care suferă de diabet spre exemplu, iar mierea indicată de doamna Tatoiu le-ar agrava starea“ declară domnul Armenean, medic reflexoterapeut.

Există pacienţi în stare critică şi cărora medicii nu le acordă mari şanse, administrându-le medicamente care să stagneze boala, vindecaţi „miraculous“ cu tratamente naturale, dar la fel există persoane care îşi pun toată speranţa în produse naturale care nu au efectul scontat din pricina gravelor probleme de sănătate nediagnosticate la timp.

Adevărul este undeva la mijloc, afirmă mai mult sau mai puţin încrezătoare ambele tabere. Colaborarea dintre medici de specialitate şi cei din medicina alternativă este cea mai de dorit pacienţilor.

„În timp ce mogulii industriei farmaceutice încearcă să anihileze fără drept de apel produsele naturale, specialiştii din medicina alternativă „protestează“ cu gânduri bune“ declară domnul Armenean „Trebuie doar să ne gândim de cât timp există tratamentele medicamentoase în lume- de aproximativ 200 ani, iar plantele şi eficacitatea lor sunt dovedite de când lumea. Codex Alimentarius va fi aplicat doar dacă oamenii sunt destul de naivi să creadă în fabricanţii de chimicale, care, prin natura lor sunt împotriva omului sau parlamentarii să fie extreme de bine plătiţi să accepte asemenea legi“ remarcă acesta.

Sursa observatorbn.ro

Link sters
Admin
vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 41348
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

Mafia“ fabricanţilor de chimicale lansează: Codex Alimentarius! Naturalul românesc nu se lasă uşor înăbuşit! :: Commentaires

Dr.Ionescu Sterian

Message le Lun Déc 20, 2010 7:51 pm par Dr.Ionescu Sterian

Nu reusesc decat sa produca antipatie, furie din partea populatiei .
Cine sunt ei ca sa imi impuna ce sa mananc, ce medcamente sa iau !
Sa nu mai zic de faptul ca incalca grav drepturile omului .

Revenir en haut Aller en bas

Korsakov

Message le Lun Déc 20, 2010 8:32 pm par Korsakov

Dr.Ionescu Sterian a écrit:Nu reusesc decat sa produca antipatie, furie din partea populatiei .
Cine sunt ei ca sa imi impuna ce sa mananc, ce medcamente sa iau !
Sa nu mai zic de faptul ca incalca grav drepturile omului .

Depinde de tara, Romania fiind o tara mica....

Revenir en haut Aller en bas

Message  par Contenu sponsorisé

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum