Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Urmează apocalipsa în Japonia

Aller en bas

17032011

Message 

Urmează apocalipsa în Japonia Empty Urmează apocalipsa în Japonia
Kamikadze încă există în secolul XXI: se sacrifică pentru țara lor

Președinta Institutului de Radioprotecție și de Siguranță Nucleară a salutat „eroismul” acestor pompieri ai morții, care își riscă viața pentru a-și salva țara de dezastrul radioactiv.
Misiunea lor: să pompeze maximum de apă de mare pentru a îneca reactoarele. „Angajații însărcinați cu această misiune intervin fie în sălile de comandă ale centralei, fie cât mai aproape de instalații, pentru a încerca să manevreze vanele de apă”, explică pentru Le Parisien directorul responsabil cu situațiile de urgență al Autorității de Securitate Nucleară Franceză, Julien Collet. „Cum pompele de urgență nu funcționează, alimentarea cu apă se face probabil cu cisternele”.
Compania TEPCO, operatoarea centralei de la Fukushima, plănuiește să verse apă transportată cu elicopterele într-un bazin al reactorului 4, pentru a răci combustibilul nuclearfolosit.
Barele de combustibil radioactiv se găsesc într-un bazin de răcire specială, situat în incinta sarcofagului, deasupra miezului reactorului. Dar ele trebuie să stea permanent în apă. Or,reactorul a suferit marți o explozie urmată de un incendiu.
„Dacă bazinele rămân fără apă și combustibilii iradiați nu mai sunt răciți, atunci se vor produce noi emanații de particule radioactive în atmosferă”, detaliază Sophia Majnoni de la Greenpeace.
Probabil îmbrăcați în echipamente radiobiologice, lucrătorii sunt dotați cu butelii de oxigen pentru a putea interveni în interiorul centralei și a nu respira aerul contaminat. „Aceste echipamente împiedică particulele radioactive să ajungă la piele și să praful radioactiv să fie înghițit”, explică fizicianul atomist Jean-Marie Brom.
„Dar cum cel puțin unul dintre reactoare are burta deschisă și scuipă particule radioactive, ei nu scapă de radiații”, subliniază președintele Comisiei Franceze de Cercetări Independente asupra Radioactivității, Roland Desbordes. „La Cernobâl, lichidatorii erau echipați cu șorțuri de plumb care le acoperea tot corpul.”
„Pentru a nu fi expuși un timp prea îndelungat, echipele sunt fără îndoială schimbate periodic în interiorul centralei și li se cere să acționeze cât mai rapid posibil la fiecare intervenție”, spune Julien Collet.
Riscul sanitar crește în funcție de doza primită și de timpul petrecut în interiorul centralei. Potrivit Agenției Internaționale de Energie Atomică, „au fost înregistrate niveluri ale radiației de 400 de milisieverți”. Începând cu o doză de 100 de milisieverți, lucrătorii se expun unui risc crescut de a contracta un cancer. „La doze mai mari de 100 de miliseverți, corpul reacționează rapid”, subliniază Julien Collet. „Devii victima stărilor de vomă, arsurilor și slăbirea organelor.”
Pe de altă parte, comisarul european pentru Energie a catalogat accidentul nuclear din Japonia drept
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]


vstgx
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 45
Puncte : 41368
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum