Translate
Derniers sujets
Boala Chron tratament fitoterapic
Acupuncture et homéopathie :: Homeopatie :: Acupunctura chineza :: Scleroza multipla, paralizii, parkinson, zona zooster, nevralgii :: Cardiopatie, hipertensiune arteriala, bronsite, strabism, glaucom, polipi :: Diabet zaharat, gastrita, colita,rectocolita, constipatie, diaree
Page 1 sur 2
Page 1 sur 2 • 1, 2
25012010
Boala Chron tratament fitoterapic
Denumita si rectocolita ulcero-hemoragica este o inflamatie generate de un process autoimun, localizata la nivelul intestinului subtire sau gros .
Pacientul relateaza simptome de diaree cu sange, mucozitati, urat mirositoare, dureri abdominale, flatulenta, oboseala, scadere in greutate,anorexie .
Alte simptome ce pot fi prezente : cefalee, dureri articulare, crampe musculare .
In prezenta acestor simptome avem obligatia de a face diagnosticul etiologic si diferential recomandandu-i :
# Hemoleucograma, unde putem unhematocrit, o hemoglobina scazuta
In medicina chineza exista o serie de plante ce ii pot fi de un real folos pacientului aici :
http://peromania.webs.com/boliautoimune.htm
Pacientul relateaza simptome de diaree cu sange, mucozitati, urat mirositoare, dureri abdominale, flatulenta, oboseala, scadere in greutate,anorexie .
Alte simptome ce pot fi prezente : cefalee, dureri articulare, crampe musculare .
In prezenta acestor simptome avem obligatia de a face diagnosticul etiologic si diferential recomandandu-i :
# Hemoleucograma, unde putem unhematocrit, o hemoglobina scazuta
- Dozare fibrinogen : crescut in afectiuni inflamatorii, cancere, etc
- Probele hepatice : majoritatea pacientilor folosesc Salazopirina, ce afecteaza functia hepatocitului
- Amilazemia : disfunctii pancreatice
- Glicemia
- Imunograma : cresteri ale imunoglobulinelor
- Ionograma : poate releva scaderi ale potasiului, magneziului
- Examen coproparazitologic : putem gasii paraziti ( Giardia, Ascaris lumbricoides ), tulpini patogene tip Salmonella, sange, leucocite
- Colonoscopia (sau sigmoidoscopie ) :obiectiveaza leziunile inflamatorii
- Tomografia computerizata sau rezonanta magnetica
- Biopsia intestinala : in diagnosticul diferential al cancerului colo-rectal
In medicina chineza exista o serie de plante ce ii pot fi de un real folos pacientului aici :
http://peromania.webs.com/boliautoimune.htm
Boala Chron tratament fitoterapic :: Commentaires
Dr Tanase a écrit:Ceva mai concret se poate ?
Ai dat pe site o lista de plante de care nici nu am auzit si ...nu am inteles nimic .
Lista e orientativa, tratamentul se alege pe baza sindroamelor .
buna ma numesc daniela si am 21 de ani si in urma cu 3 ani am fost operata de crhon as vrea sa stiu daca boala asta se vindeca
buna ma numesc daniela si am 21 de ani si in urma cu 3 ani am fost operata de crhon as vrea sa stiu daca boala asta se vindeca
ayesha21 a écrit:buna ma numesc daniela si am 21 de ani si in urma cu 3 ani am fost operata de crhon as vrea sa stiu daca boala asta se vindeca
Rectocolita este o boala autoimuna, chirurgical nu inteleg de ce a fost necesar .
Faceti programare la cabinetul particular si dupa aceea va pot spune mai multe .
usorul@yahoo.com
buna seara, am si eu o problema digestiva poate ma puteti ajuta: balonare f. intensa ,abdomen f.mare ca la o gravida de 5 luni, constipatie cu scaune reduse cantitativ ,ca la un copil de 4 ani, si cu toate astea moi si f. greu expulzate, o stare de presiune intensa abdominala cu jena in partea dreapta la ficat ( am si litiaza biliara), , dureri de stomac ca de roadere plus foame dureroasa uneori neameliorate de mese; o stare de discomfort intensa ,aproape ca nu pot face nimic din cauza acestei stari-ma gandesc sa nu am tumora de colon atat de reduse sunt scaunele ;picioarele sunt umflate de f.multi ani, am hipotiroidie cu anticorpi antitiro crescuti in ciuda trat cu euthyrox, sunt robusta ,supraponderala ,ma ingras f. usor si slabesc f. greu-aproape deloc, sunt satena ,ten deschis, sunt f. friguroasa, imi place caldura, imi place f. mult grasimea , si ceva mai putin dulcele care imi da o stare de gol in stomac, sarea nu-mi place dar imi " pica " bine la stomac, sunt trista ,nervoasa, mai ales inainte de menstra cu cca 10 zile, si 1-2 zile la inceputul ei, cand premenstrual toate simptomele digestive de mai sus se accentueaza. Mentionez ca am luat f. multe remedii ( sepia, lycopod.,nat-m., nat-s., nit-ac. si multe altele fara beneficii -chiar si Anac 30 care cateva zile putin m-a ajutat. Am 42 ani, si aceste probleme digestive de f. multa vreme dar acum e mult mai rau;fumez doar 4 tigari pe zi si acestea imi fac un mare gol la stomac ca si cand mi-ar fi foame ; imi este frica de o boala grava si f. mult de sobolani ; in urma expunerii la soare ma mananca pielea dar nu imediat ci dupa ce intru in casa; sper sa ma puteti ajuta!
Anacardium am luat intrucat durerile de stomac uneori se atenuau dupa mese si aproape orice incercasem pana atunci nu avusese efect de durata sau doar superficial; oricum nici cu el nu a fost mai bine. Mai demult am folosit si Calc si Graphites 30 ch ,fara rezultat; ar fi prea mult daca as incerca Carcinosinum? si daca nu este cel potrivit ar exista vreun risc major ?
mioara a écrit:Anacardium am luat intrucat durerile de stomac uneori se atenuau dupa mese si aproape orice incercasem pana atunci nu avusese efect de durata sau doar superficial; oricum nici cu el nu a fost mai bine. Mai demult am folosit si Calc si Graphites 30 ch ,fara rezultat; ar fi prea mult daca as incerca Carcinosinum? si daca nu este cel potrivit ar exista vreun risc major ?
Nu stiu .
Daca remediul de constitutie este "acoperit" de diateze, nici raspunsul la nosode nu este cel dorit .
Eu caut intai diatezele, pentru a elimina barierele .
Psora este un redutabil baraj .
De aceea drenajul asociat cu dliutia inalta de a diatezei este necesar .
Corect Scari .
Produsele de putrefactie, fementatie produc intoxicatie autogena ce depaseste mecanismele enzimatice de glucurono-sulforono-conjugare hepatice, inclusiv perturba metabolismul tutror celulelor organismului .
Astfel tirocitul ( si nu numai el ) va lucra prost = obezitate .
Suntem ceea ce mancam .
Nu stiu daca Carbo Vegetabilis va rezolva problema de fond .
Om vedea .
Produsele de putrefactie, fementatie produc intoxicatie autogena ce depaseste mecanismele enzimatice de glucurono-sulforono-conjugare hepatice, inclusiv perturba metabolismul tutror celulelor organismului .
Astfel tirocitul ( si nu numai el ) va lucra prost = obezitate .
Suntem ceea ce mancam .
Nu stiu daca Carbo Vegetabilis va rezolva problema de fond .
Om vedea .
cum se face practic in cazul meu acest lucru ,considerand ca as fi constitutional o Calc carb cu ce remediu de drenaj sa-l asociez ? sau calc asigura drenajul si atunci remediu diatezic cum il aleg, este unul homeopatic sau isopatic, in acest ultim caz eu nefiind tuberculinica ci psoro-sicotica (am avut unele tumorete benigne pe care le-am extirpat plus negi in copilarie care au trecut de la sine); ma incapatanez sa ma tratez doar homeopatic ,ptr ca intelegand cum actioneaza remediile(desi prea putin intrucat nu am nici un rezultat de atata timp ,deci imi lipsesc multe informatii) am o incredere absoluta in puterea lor de vindecare. Totusi luandu-le de aproape 2 ani -cu pauze- mi-e teama sa nu fi dezvoltat patogenezii.
Scari sa stii ca am luat carbo vegetabilis la un moment dat -nu recent -si nu a fost mai bine ; cat despre regimul alimentar este unul destul de adaptat: am renuntat de mult la produse din comert, carnea am redus-o f.mult-as putea spune ca am devenit lactovegetariana-, dulciurile sunt prezente doar ca urme fine in dieta, cafeaua am exclus-o ca nu cumva sa antidoteze remediile, singurul viciu sunt cele 4 tigari zilnice la care nu-mi vine a renunta desi imi fac un gol ca de foame in stomac. Pe de alta parte nu pot sa cred ca homeopatia te poate "ridica din morti" cum face de ex. Opium intr-un AVC -cel putin asa e descris- si nu poate rezolva o problema digestiva unde forta vitala este mai buna; de ce nu se intampla vindecari miraculoase descrise de ex.de Clarke in atatea cazuri cronice de boli chiar grave?-sunt cu siguranta metode anume de a trata bolile cum ar fi cele ale dr. Dumitrescu de ex. dar la care accesul este aproape interzis; la inceputul tratamentelor mele am fost indrumata de un homeopat ,chiar daca ulterior am luat si de capul meu, si totusi nu a mers. Cu siguranta sunt multe secrete pastrate bine!
Dr.Ioan a écrit:Remediu : Desmodium .
Ne puteti posta materia medica remediului Desmodium ?
Scari sa nu uitam Kali Carbonicum .
Scrie la materia medica ca tot ce mananca Kali C se transfoma in gaze .
Desigur nu asta e keynote remediu, dar e bine de precizat pentru medicii incepatori .
Ar mai fi ceva ce trebuie sa adaug :
1. Remediul de constitutie are o anumita durata de actiune 1-5 ani, poate mai mult .
2. Nu todeauna e cel mai eficient si atunci intervenim cu remediile de acut ( Aconit la febra, Glonoinum la insolatie, Nux V la colica biliara, Cantharis la cistita ).
3. Barajele diatezice sunt marea problema in homeopatie, de aceea eu folosesc un sistem integrat de analiza ( homeotoxicologie, acupunctura sindroame, ayurveda, etc in acelasi modul de diagnostic .
In privinta alimenatiei imi permit sa adaug faptul ca in functie de sindroame poti stabili alimentatia adecvata si functioneaza ca un real tratament .
Sincer ma bucur sa am cu cine discuta, sper sa nu te superi ca fac aceste completari .
Scrie la materia medica ca tot ce mananca Kali C se transfoma in gaze .
Desigur nu asta e keynote remediu, dar e bine de precizat pentru medicii incepatori .
Ar mai fi ceva ce trebuie sa adaug :
1. Remediul de constitutie are o anumita durata de actiune 1-5 ani, poate mai mult .
2. Nu todeauna e cel mai eficient si atunci intervenim cu remediile de acut ( Aconit la febra, Glonoinum la insolatie, Nux V la colica biliara, Cantharis la cistita ).
3. Barajele diatezice sunt marea problema in homeopatie, de aceea eu folosesc un sistem integrat de analiza ( homeotoxicologie, acupunctura sindroame, ayurveda, etc in acelasi modul de diagnostic .
In privinta alimenatiei imi permit sa adaug faptul ca in functie de sindroame poti stabili alimentatia adecvata si functioneaza ca un real tratament .
Sincer ma bucur sa am cu cine discuta, sper sa nu te superi ca fac aceste completari .
Kali carbonicum este un remediu foarte puternic ( ca individ si ca actiune ) .
Spectrul lui intradevar este foarte larg : patologie reumatismala, cardiaca, etc .
Este tipic populatiilor germanice, dupa cum fluorul este caratceristic populatiei Frantei .
Spectrul lui intradevar este foarte larg : patologie reumatismala, cardiaca, etc .
Este tipic populatiilor germanice, dupa cum fluorul este caratceristic populatiei Frantei .
cred ca se teoretizeaza prea mult asupra a ce este sanatos sau nu sa mancam ca de altfel si sintagma "suntem ceea ce mancam" care nu este corecta pe deplin: si slabul si grasul mananca aceleasi lucruri ,la primul nu se cunoaste iar al doilea creste ca inflatia. Este ceva in structura lor, la baza, care controleaza acest metabolism; este adevarat ca la originea bolilor noastre se afla trairile mentale si homeopatia cred ca este singura care dispune de mijloacele care sa acopere si spectrul psihic; este f.adevarat, Scari ca remediul se aplica in functie de simptomele prezente dar dilutia pe care mi-ai recomandat-o 1M nu este mult prea mare? sunt convinsa ca dr Dumitrescu are dreptate cand spune ca nu crede ca acesta-Carbo-sa rezolve problema de fond; eu am descris prezenta unor scaune ce arata o cauza inflamatorie certa a tubului digestiv ,care au o componenta psihica importanta-prezenta unei stari de suprasolicitare de lunga durata ,framantari interne de asemenea ; Carbo are niste keynoturi care nu mi se aplica: vrea sa fie dezelit oricat de frig i-ar fi, vrea sa fie ventilat ,eu vreau multa caldura; are flatulenta si eructatii care-l usureaza ,eu nu le am ci doar o mare distensie cu constipatie cu scaune moi si in cantitate f.mica ;exista o durere abdominala la palpare in toata jumatatea inferioara ca si cand ar fi o rana acolo ; ce anume m-ar ajuta sa aleg remediul corect si asta il rog f. mult pe dl. dr. Dumitrescu sa ma lamureasca.
Page 1 sur 2 • 1, 2