Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Pachetele medicale de servicii gratuite

Aller en bas

25072012

Message 

Pachetele medicale de servicii gratuite Empty Pachetele medicale de servicii gratuite
PACHETUL MINIMAL. Se adresează tuturor pacienţilor, indiferent dacă au sau nu asigurare. Acoperă urgenţele, precum şi servicii de prevenire şi tratament în cazul bolilor cu risc epidemiologic (gripă pandemică, rabie, HIV, TBC, boli infecţioase).

PACHETUL DE BAZĂ. Se adresează tuturor asiguraţilor (e practic asigurarea de acum) şi va acoperi în principal serviciile în cazul bolilor cu risc vital major, ce presupun costuri mari. Nu vor mai fi decontate servicii pentru boli comune, precum răceli, dar nici reţete sub 10 lei/lună, pentru care statul a cheltuit, anul trecut, 1,5 miliarde de lei.
PACHETUL SOCIAL. Se adresează asiguraţilor cu venituri foarte mici (nu s-a stabilit încă o limită) şi persoanelor asistate social, pentru servicii care nu se regăsesc în pachetul de bază. "E vorba de acele persoane care nu îşi permit să dea nici 10-20 de lei pe o reţetă", spune Călin Alexandru. Aceste pachet va fi finanţat de la bugetul de stat.

Bolile scumpe au prioritate la tratament
În urma consultărilor de la Ministerul Sănătăţii, s-a ajuns la concluzia că, acum, pachetul de bază este atotcuprinzător, însă există o contradicţie între prevederi şi realitate. "Pacienţii sunt puşi să-şi cumpere tratamentul în spital sau beneficiază de analize doar în primele zile ale lunii. Vom include în acest pachet mai ales bolile cu risc vital şi costuri mari, cum e cancerul. Vom face o ierarhizare a patologiilor din punct de vedere al riscurilor, astfel încât acoperirea lor să pornească de la cele mai costisitoare şi mai grave şi să se termine acolo unde se ajunge la un echilibru financiar", precizează Călin Alexandru, director în cadrul Ministerului Sănătăţii.
În cazul fiecărei afecţiuni, se vor deconta exact investigaţiile şi intervenţiile prevăzute în protocoalele terapeutice specifice. "Nu există o listă pozitivă sau negativă de servicii care vor cuprinse în pachet. Dacă în cazul unei afecţiuni, protocolul prevede o anumită investigaţie imagistică, se va face gratuit.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pachete-medicale-pentru-saraci-si-bogati-993228.html

Dr.Ionescu Sterian
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 940
Puncte : 39427
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum