Translate
Derniers sujets
Acupunctura - greseli frecvente
Page 2 sur 2
Page 2 sur 2 • 1, 2
04022010
Acupunctura - greseli frecvente
Acupunctura ca stiinta medicala are o vechim de mii de ani, ca si homeopatia ea este o arta medicala greu de inteles pentru medicii incepatori . Acesta este si motivul pentru care o durata rezonabila de studiu este de 5 ani . Si in acupunctura exista tendinta de simplificare a procedurii de tratament model scoala franceza .
Nu se mai aplica sistemul clasic de diagnostic al sindromului prezent la pacient, intepandu-se pacientul aiurea dupa scheme standard .
Aceasta superficialitate am constatat-o atat la unii medici romani ce au studiat in China, inclusiv medici chinezi, fapt ce explica rateurile terapeutice .
La Institut impreuna cu fizicianul Mamulas am pus la punct o metoda de masurare a potentialului electric al punctelor de acupunctura si interpretare a diagramelor, fapt ce mi-a permis reducerea semnificativa a numarului de ace aplicate pacientului .
Concret din numarul de puncte am exclus acele puncte acupuncturale care aveau valori normale .
Precizez atat pentru pacienti, cat mai ales pentru medici ca punctul acupunctural ce nu trebuie intepat nu doare, ci doar punctul " bolnav" .
Dupa un numar de sedinte acupuncturale, punctul intepat nu mai doare, de aici si concluzia fie ca nu s-a intepat corect punctul ca localizare fie nu era necesara inteparea lui .
Nu se mai aplica sistemul clasic de diagnostic al sindromului prezent la pacient, intepandu-se pacientul aiurea dupa scheme standard .
Aceasta superficialitate am constatat-o atat la unii medici romani ce au studiat in China, inclusiv medici chinezi, fapt ce explica rateurile terapeutice .
La Institut impreuna cu fizicianul Mamulas am pus la punct o metoda de masurare a potentialului electric al punctelor de acupunctura si interpretare a diagramelor, fapt ce mi-a permis reducerea semnificativa a numarului de ace aplicate pacientului .
Concret din numarul de puncte am exclus acele puncte acupuncturale care aveau valori normale .
Precizez atat pentru pacienti, cat mai ales pentru medici ca punctul acupunctural ce nu trebuie intepat nu doare, ci doar punctul " bolnav" .
Dupa un numar de sedinte acupuncturale, punctul intepat nu mai doare, de aici si concluzia fie ca nu s-a intepat corect punctul ca localizare fie nu era necesara inteparea lui .
Acupunctura - greseli frecvente :: Commentaires
Mana stg superficial
- spre deget Plaman, profund IG
- Bariera - Stomac, profund - Sp
-dupa bariera - superficial TF si profund Pericard ( Vase sex )
Mana dr
Superficial : IS, profund C
Bariera superficial VB, profund Ficat
- Dupa bariera spre umar : superficial VU, profund Rinichi .
Increarca asta tinand seama de anotimp .
Mana dr
Dr Suceveanu a écrit:Mana stg superficial
Mana dr
Si determinarea punctului in functie de puls cum e ?
Orientalule habar nu ai cat stiu rusi .
Nu te astepta insa sa iti spuna secretele lor .
Nu te astepta insa sa iti spuna secretele lor .
Crezi dumneata ca iti va spune cineva secretele ?
Din ce ai scris pe site-ul dumitale nu rezulta ca ai fi avut acces la informatia de baza .
Din ce ai scris pe site-ul dumitale nu rezulta ca ai fi avut acces la informatia de baza .
Stroe a écrit:Scuze ca intervin, sunt greseli in acupunctura ?
Si care sunt ?
Tu ce crezi, daca un sindrom e interpretat gresit, asta ce e ?
Numai de bine - nu prea am inteles ce ati vrut sa ziceti cu noroiul !!!orientalmed a écrit:Korsakov, te banui om matur si cu diplomatie ca sa arunci asa cu noroi..in fine,te las cu ale tale ca sa nu ne certam. intre noi numai de bine.
Orientalule te apreciez mult dar te rog sa nu imi jignesti inteligenta : auriculoterapie undeai vazut dumneata interpretarea punctelor ?
Daca imi dai raspuns pe ocolite, imi rezerv dreptul sa nu iti raspund .
Daca imi dai raspuns pe ocolite, imi rezerv dreptul sa nu iti raspund .
Scuze ca nu am mai fost in stare sa va raspund aseara, eram foarte obosit .
Reformulez daca nu ati inteles : in auriculoterapie se inteapa punctul proiectie organ care este bolnav sau conform unor scheme statice .
Mai mult nu !
In ceea ce priveste 10-15 ani stidiu continuu sa stii ca nu e mult, eu am peste 30 si tot mai am de invatat ( inclusiv de la dumneata ) .
Nu eram pus pe harta ci doar suparat ca nu este lasat doctorul Tanase pe forum, sper ca ma intelegi acum .
Reformulez daca nu ati inteles : in auriculoterapie se inteapa punctul proiectie organ care este bolnav sau conform unor scheme statice .
Mai mult nu !
In ceea ce priveste 10-15 ani stidiu continuu sa stii ca nu e mult, eu am peste 30 si tot mai am de invatat ( inclusiv de la dumneata ) .
Nu eram pus pe harta ci doar suparat ca nu este lasat doctorul Tanase pe forum, sper ca ma intelegi acum .
Da, am mai vazut schemele si am masurat frecventele punctelor auriculare la subiecti .
Multumesc de amabilitate .
Multumesc de amabilitate .
Am auzit ca daca iti pui ace de acupunctura pe ureche poti sa slabesti .
E adevarat ?
E adevarat ?
Multumesc, as vrea sa fac si eu auriculoterapie, unde va gasesc ?
orientalmed a écrit:departe..in iasi.
Pacat .
Am mare incredere in dumneavoastra .
Page 2 sur 2 • 1, 2