Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Salarizarea suplimentara a medicilor

Aller en bas

06082013

Message 

Salarizarea suplimentara a medicilor Empty Salarizarea suplimentara a medicilor
Este un mare fassss .
Dovada :
un calcul simplu al rezultatelor aplicării acestui proiect de lege indică faptul că pentru 100 lei plătiți de un pacient care dorește să se trateze în „regim privat într-un spital public” avem următoarea distribuție:

Medicul: după impozitare ia 33% din tariful aplicat (33 lei);
Alte categorii de personal participante la realizarea serviciului medical: 16.5% (16,5 lei);

Ceea ce înseamnă că doar 49.5% din tarifele aplicate vor ajunge la salariați, diferența regăsindu-se în principal la bugetul de stat.

În cazul serviciilor medicale purtătoare de TVA analiza indică o situație și mai tristă pentru salariați, salarizarea suplimentară a medicului reducându-se de fapt la cca. 26,6% din încasări iar a restului participanților la actul medical la cca. 13,3%.

Altfel spus, proiectul de lege presupune că medicii vor dori să facă practică privată în spitalele publice pentru un venit situat între 26,6% și 33% din tarifele plătite de pacienți, ceea ce este cu totul nerealist, mai ales dacă luăm în considerare faptul că posibilitățile de plată ale cetățenilor sunt unele reduse.

Analiza atentă a legii arată că statul încasează aproape jumătate din ceea ce se tarifează. Este evident astfel că proiectul salarizării suplimentare a medicilor (și altor categorii de salariați) are de fapt drept principal scop o creștere a încasărilor la bugetul de stat, Ministerul Sănătății ratând două din obiectivele sale esențiale, respectiv creșterea calității vieții profesionale a lucrătorilor și (prin asta) creșterea calității serviciilor medicale de care beneficiază pacienții, preferând în schimb preluarea onor atribuții ale Ministerului de Finanțe (creșterea sumelor colectate
Dr Suceveanu
Dr Suceveanu

Numarul mesajelor : 187
Varsta : 71
Puncte : 38631
Data de inscriere : 14/07/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

Salarizarea suplimentara a medicilor :: Commentaires

Memphis

Message le Mar Aoû 06, 2013 9:20 am par Memphis

Asta e fumigena .
In realitate se doreste privatizarea adica vanzarea spitalelor .
Astfel in prima etapa vor fi un val de nemultumiri, medicii nu vor accepta sa lucreze pe sume derizorii dupa orele de program . Legea sa lucrezi ori la stat ori la privat nu e viabila din n motive . Sistemul sanitar sufera din lipsa acuta de personal, decizia medicilor de a lucra la privat va face ca spitalele de stat sa ramana fara medici, astfel se va realiza mai usor privatizarea . Oriunde in lume sistemul serviciilor medicale este scump . Romania nu poate sa faca exceptie .

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum