Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Viitorul medicilor de familie din România

Aller en bas

04112010

Message 

 Viitorul medicilor de familie din România Empty Viitorul medicilor de familie din România
Dr. Cerbu Vasile, Manager Spitalul Orăşenesc Brezoi: „Dacă se va merge în acelaşi ritm, viitorul sistemului medical nu va fi foarte bun, pentru că există o subfinanţare totală. Reorganizarea sistemului conform noului ordin de clasificare a unităţilor medicale va avea un efect dezastruos asupra sistemului, întrucât multe dintre spitalele din ţară nu vor putea îndeplini cerinţele ordinului. Unităţile medicale cu mai puţin de 100 de paturi nici nu intră în discuţie, deşi ele îşi au rostul, pentru că au medici specialişti şi degrevează spitalele judeţene. Probabil că neintrând în această clasificare, lucrurile se vor complica, spitalele vor trebui să se transforme, numai că ordinul nu arată cum se vor modifica acestea“.

Dr. Carmen Mihaela Dorobăţ, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“, Iaşi: „Dacă se iau măsurile care trebuie pe linie de finanţare, viitorul va fi bun. Toată problema în sistemul sanitar românesc este legată de această criză economică. în momentul în care lucrurile se vor balansa puţin, se vor remedia multe dintre aspecte“.

Dr. Cătălin Gabriel Smarandache, Manager Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie“, Bucureşti: „Cu o schimbare legislativă şi cu respectarea acestei modificări legislative, viitorul sistemului medical va fi foarte bun. Fără modificări în legislaţia actuală nu se poate continua".

Ec. Gheţea Laurean, manager Spitalul Municipal Făgăraş: „Fără bani şi personal medical, viitorul sistemului sanitar din România va fi destul de negru şi sumbru“.

Ec. Torok Zsuzsanna, Manager Spitalul Judeţean „Dr. Fogolyan Kristof“, Sfântu Gheorghe: „Momentan, sistemul sanitar din România este cu foarte multe lacune juridice din cauza descentralizării, unde nu există norme de aplicare şi nu sunt fixate toate subtilităţile. Va fi un proces mai greu, iar pe viitor sperăm optimist că va fi bine“.

Dr. Gabriel Berindei, Centrul Medical Auramed, Bucureşti: „Dacă lucrurile vor evolua ca până acum, nu văd prea bine viitorul sistemului medical românesc“.

Sursa : Info.Sanatate.ro
Dr.Ionescu Sterian
Dr.Ionescu Sterian
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 940
Puncte : 40297
Data de inscriere : 23/04/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

Viitorul medicilor de familie din România :: Commentaires

Dr.Ionescu Sterian

Message le Jeu Nov 04, 2010 10:22 pm par Dr.Ionescu Sterian

Cum vedeţi viitorul sistemului medical?
Sunt un optimist şi văd un sistem medical românesc reformat, bazat pe competiţie atât la nivelul finanţatorilor actului medical, cât şi la nivelul furnizorilor de servicii medicale, cu un important şi puternic sector privat funcţional. Această competiţie sunt sigur că este cea care va oferi plusul de calitate de care are nevoie în acest moment actul medical din România.

Ce le transmiteţi colegilor dumneavoastră?
Colegilor mei le transmit să fie optimişti, pentru că în curând vor surveni schimbări majore în sistemul medical românesc, schimbări care vor crea o nouă calitate a actului medical.

Ce aţi schimba la sistemul sanitar?
Principala schimbare ce ar trebui făcută este cea a mentalităţii. Beneficiarii de servicii medicale trebuie să înţeleagă că medicina costă şi că fără bani este foarte greu, chiar imposibil să faci o medicină de calitate. Dacă SUA alocă la nivelul anului 2010 16% din PIB pentru sănătate, este foarte greu să obţii aceeaşi calitate a actului medical în România cu doar 3,2% din PIB. Evident că nu putem compara PIB al SUA cu cel al României. Dar măcar o medie europeană de 8% ar fi necesară şi la noi în ţară.

Cum descrieţi relaţia medic-pacient?
De multe ori este o relaţie antagonică, din necunoaşterea realităţilor, care sunt prezentate deformat în mass media. Cred ca lucrurile se vor corija în timp prin schimbarea mentalităţii, prin creşterea gradului de civilizaţie şi prin reflectarea reală a vieţii medicale în media.

Revenir en haut Aller en bas

Dr.Ionescu Sterian

Message le Jeu Nov 04, 2010 10:24 pm par Dr.Ionescu Sterian

Ne vom confrunta cu lipsa totală de medici competenţi
Interviu cu Dr. Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Clinic Colentina din Bucureşti
Care sunt problemele majore ale sistemului?
Problemele majore sunt:
1. Degradarea resursei umane în interiorul sistemului atât pe palierul de specialitate, cât şi pe palierul administrativ;
2. Ingerinţele politicului în toate palierele sistemului;
3. Lipsa unei politici unice coerente şi durabile pentru sistemul sanitar;
4. Lipsa de continuitate şi consecvenţa în politici la nivel central şi în teritoriu;
5. Lipsa competiţiei în interiorul fondului de asigurări sociale adică fond unic vs. mai multe fonduri în sistemul public;
6. Lipsa independenţei fondului de asigurări şi a Casei Caselor de Asigurări;
7. La toate acestea se adaugă şi educaţia inexistentă a pacienţilor şi degradarea accentuată a stării lor de sănătate.


Putem vorbi şi de situaţii pentru care sistemul nu e pregătit?
Probabil că în viitorul apropiat ne vom confrunta şi cu alte probleme gen pandemie virală, patologii ale migraţiei forţei de muncă, patologii ale modificărilor climatice şi ale modificărilor demografice pentru care nu suntem pregătiţi.


Cum vedeţi viitorul sistemului sanitar românesc?
Pe termen scurt, un haos cu perpetuarea şi accentuarea tuturor problemelor care nu-şi au rezolvare în acest moment. Sistemul per ansamblu va fi marcat de inegalităţi profunde între spitalele din oraşele mari şi restul. Medicii şi echipamentele performante se vor concentra în marile centre universitare unde populaţia şi interesele vor putea să susţină informal activitatea medicală la un nivel cât de cât acceptabil.
Forţa de muncă competentă a început să scadă...
Ne vom confrunta cu lipsa totală de medici competenţi pe anumite domenii medicale importante şi probabil vom fi forţaţi să analizăm şi eventualitatea angajării.
Sursa : Info.Sanatate.ro

Revenir en haut Aller en bas

Message  par Contenu sponsorisé

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum