Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Acupuncture cas de Parkinson
Homeopatia in Moldova EmptyDim Mai 22, 2022 12:01 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Fibromyalgie traite par l'acupuncture
Homeopatia in Moldova EmptyJeu Mai 05, 2022 4:38 pm par Dr Ioan Dumitrescu

»  Fibromyalgie
Homeopatia in Moldova EmptyLun Juin 07, 2021 1:52 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Centre médical d'excellence
Homeopatia in Moldova EmptySam Mai 15, 2021 9:02 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Endométriose
Homeopatia in Moldova EmptyDim Jan 17, 2021 10:51 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Spasmophilie, pathologie gynécologique - applications du traitement homéopathique et d'acupuncture
Homeopatia in Moldova EmptyLun Nov 16, 2020 12:26 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Consultation d'homéopathie par télémédecine
Homeopatia in Moldova EmptyJeu Mai 07, 2020 2:51 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Spasmophilie
Homeopatia in Moldova EmptyMer Mai 06, 2020 12:35 pm par Dr Ioan Dumitrescu

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Homeopatia in Moldova

Aller en bas

13032010

Message 

Homeopatia in Moldova Empty Homeopatia in Moldova




Istoric
În anii 1991-1992 V.Botea şi Centrul de Medicină Socială “Cristiana” organizează la Chişinău seminare de iniţiere în homeopatie, audiate de circa 50 de medici de diferite specialităţi şi 5 farmacişti. Menţionăm cu acestă ocazie contribuţia majoră în pregătirea homeopaţilor moldoveni a homeopaţilor din România: P.Chirilă, N.Brătcoveanu, S.Dincă, C.Sturza,etc.
La 23 aprilie 1992 în conformitate cu cererea de afiliere semnată de homeopaţii din Moldova s-a constituit Filiala din Chişinău a Societăţii Române de Homeopatie, preşedinte al căreia a fost aleasă L.Izverschi.
Graţie dnei Ludmila Izverschi homeopatia a căpătat în Moldova o largă răspîndire. În aprilie 1992 L.Izverschi deschide în cadrul Farmaciei universitare “N.Testemiţeanu” primul cabinet consultativ de homeopatie. Concomitent prin intermediul Societăţii Române de Homeopatie, a laboratorului de microproducţie şi homeopatie al Facultăţii de Farmacie a Universităţii de medicină din Cluj-Napoca , cu sprijinul domnilor V.Procopişin , membru corespondent al A.Ş.M, decanul Facultăţii de Farmaceutică a UMF “N.Testemiţeanu”, Gh.Musteaţă, etc a fost înfiinţată prima şi unica secţie de homeopatie din Republică (şef de secţie S.Jantuan ; secţia dispune de circa 300 de remedii homeopatice în diverse diluţii). În 1994 şi respectiv 1996 homeopaţii L.Izverschi şi M.Suharschi au efectuat la invitaţia doctorului Didier Grandgeorge, homeopat , profesor al clinicii Facultăţii de Medicină din Marseille , fondator al Şcolii Hahnemanniene din Frejus stagieri în Franţa.
Întorcîndu-se din Franţa cu noi idei L.Izverschi susţinută de către reprezaentanţii Ministerului Sănătăţii – ministrul T.Moşneaga , A.Rusu, M.Rusu, şef adjunct al SCR a organizat Conferinţa Republicană cu tema “Actualitatea homeopatiei în medicină contemporană”la care au participat medicii din republică. La Conferinţă s-a hotărît formarea Asociaţiei de Homeopatia din Republica Moldova avînd în calitate de obiectiv primar promovarea homeopatiei în sitemul ocrotirii sănătaţii din RM şi apărarea drepturilor şi intereselor profesionale ale homeopaţilor.
În anul 1996 a fost organizat conform programului aprobat de către Ministerul Sănătăţii un curs de iniţiere în homeopatie audiat de 15 medici majoritatea dintre care activează în prezent în domeniul homeopatiei. În scopul perfecţionării medicilor homeopaţi au fost organizate o serie de conferinţe şi seminare la care au participat invitaţi din RM şi de peste hotare. Astfel în iunie 1996 la Conferinţa Naţională de homeopatie au participat D.Grandgeorge, preşedintele şcolii de Homeopatie Hahnemanniană din Frejus Franţa ,J.Lacombe , directorul centrului de tehnică Homeopată din Montreal , Canada, J.Rey homeopat, Franţa , N.Brătcoveanu vicepreşedinte a Societăţii Române de Homeopatie.În perioada 1997—2000 invitatul seminarelor organizate de către Societatea Homeopaţilor din RM a fost Walter Gluk Austria.
În anul 2000 homeopaţii L.Izverschi şi T.Bolbocean finalizeză Academia Internaţională de Homeopatie Clasică din Alonisos, Grecia a profesorului Vithoulkas. Pentru dezvoltarea teoriei şi practicii homeopatice lui Vithoulkas i s-a decernat în 1996 premiul Right Livelihood Award, de catre o fundatie suedeza care nu are nici o legatura cu premiile Nobel . AHM întreţine legături cu Societăţile de Homeopatie din România, Belgia, Franţa, Austria, Canada, Rusia. Datorită acestor relaţii membrii societăţii de homeopatie din RM au avut ocazia să participe la diverse congrese internaţionale precum:Congresul OMHI, Paris 1994, I Congresul Internaţional de Homeopatie Clasică, Moscova 1996,Congresul pediatrilor Grenobl 1996, Congresul internaţional de Homeopatie, Montreal , Canada 1997.
În 2000 AHM aderă la Asociaţia de Medicină Tradiţională din Republica Moldova. În cadrul AMTM funcţionează 3 secţii acupunctură, fitoterapie, homeopatie.În contextul desfăşurării activităţii homeopatice în RM remarcant este deasemenea şi existenţa comisiei republicane de atestare a medicilor în acupunctură,chinetoterapie,homeopatie şi medicina sportivă,care funcţionează în baza ordinului MS 7p Par.8 din 29.01.1999.
Iar din decembrie anul 2000 în nomenclatorul specializărilor pentru pregătirea cadrelor în instituţiile de învăţămînt universitar şi postuniversitar la profilurile medical şi farmaceutic aprobat de către guvernul RM, în compartimnetul Medicna Tradiţională a fost întrodusă şi specializarea –homeopatie , cod 1701,08C(Monitorul oficial Nr 19 —20 din 23.02.2001), conform Legii privind aprobarea nomenclatorului specialităţilor pentru pregătirea cadrelor în instituţiile de învăţămînt superior nr 1070—XIV din 22 iunie 2000.
O condiţie importantă a dezvoltării homeopatiei în Republica Moldova este instruirea cadrelor medicale. Avem nevoie de homeopaţi cu o calificare înaltă care îndeplinesc principiile de bază elaborate de marele Hahnemann.Datorită eforturilor susţinute de şeful catedrei de Medicina Tradiţională d-nul Victor Lăcustă şi a entuziasmului medicilor homeopaţi: L.Izverschi , T.Bolbocean M.Suharschi,T.Prigoda ,L.Cerempei în anul 1998 au fost organizate pentru rezidenţii promoţiei 1998 –1999 primile cursuri de specializare în homeopatie. Seminarul s-a desfăşurat conform programului elaborat de către colaboratorii catedrei şi medicilor homeopaţi.
Experienţa acumulată pe parcursul primului an de studii ne-a permis perfecţionarea programului de obţinere a competenţei în homeopatie în vederea pregătirei medicilor prin rezidenţiat la specialitatea Medicina Tradiţională. In anul 2000 a fost organizat un curs de perfecţionare în homeopatie pentru colaboratorii catedrei Medicina Tradiţională,iar în anii 2001 -2004 cursuri de perfecţionare tematică pentru medicii homeopaţi. Aşadar homeopatia,alături de alte disciplini medicale îşi ocupă locul bine meritat,fiind recunoscută de către organele guvernamentale şi apreciată de opinia publică.

Sursa wikipedia.org
Teodorescu Cornel
Teodorescu Cornel

Numarul mesajelor : 164
Puncte : 54435
Data de inscriere : 04/01/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : reddit

Homeopatia in Moldova :: Commentaires

Dr Ioan Dumitrescu

Message Lun Mar 15, 2010 8:03 pm par Dr Ioan Dumitrescu

Mai ai 48 de postari si devii moderator .
Succes .

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum