Translate
Derniers sujets
75% din carnea de pasăre contaminată de bacterii!
Acupuncture et homéopathie :: Homeopatie :: Acupunctura chineza :: Informatii, discutii :: Ecologie alimentara
Page 1 sur 1
19032010
75% din carnea de pasăre contaminată de bacterii!
Ultimul studiu al Efsa (The European Food Safety Authority – autoritatea europeană pentru siguranţa alimentară vezi websitul instituţiei) descrie o realitate puţin plăcută producătorilor şi consumatorilor de carne de pasăre.
Trei sferturi dintre păsările care există în fermele din ţările europene sunt contaminate de bacterii care pot duce la gastro-enterocolită. Potrivit studiului care include 561 de abatoare din 28 de state europene participante, la ieşirea din abator 76% din carnea de pasăre este contaminată de bacterii care pot conduce la infecţii gastro-intestinale,
Campylobacter şi salmonela sunt cele mai periculoase dintre bacteriile identificate. La nivel european la ieşirea din abator 75,8% din carnea de apasăre este contaminată de campylobacter iar 15,7% de salmonella.
În Franţa, un mare producător de carne de pasăre din Europa, la ieşirea din abator 88,7% carnea de pasăre era contaminată de campylobacter iar 7,4% cu salmonela.
În Franţa, ca şi la nivel European, nivelul salmonelei este în scădere faţă de studiile mai vechi ceea ce indică faptul că măsurile stabilite în urmă cu câţiva ani s-au dovedit eficiente. Surpriza neplăcută vine din partea lui campylobacter.
Campylobacter, atrag atenţia specialiştii, este o bacterie care se aclimatizează bine în tubul digestive al păsărilor, fără a le îmbolnăvi. În general acesta bacterie provine de la animalele care trăiesc pe lângă ferme (păsări sălbatice, câini, pisici). Problema cu această bacterie este că se răspândeşte foarte repede.
O veste bună totuşi, cum carnea de pasăre nu este destinată consumului în formă crudă, o bună procesare a sa poate reduce pericolul de îmbolnăvire.
Ei recomandă totodată respectarea normelor de igienă atât în cazul abatoarelor cât şi al gospădăriilor.
Studiul include şi România.
Stăm mai bine decât Franţa şi decât media la nivel European.
În ţara noastră la ieşirea din abator 64,2% din carnea de apasăre este contaminată de campylobacter iar 4,9% de salmonella.
Studiul EFSA
http://standard.money.ro/afaceri-si-companii/75-din-carnea-de-pasare-contaminata-de-bacterii-3494.html
Trei sferturi dintre păsările care există în fermele din ţările europene sunt contaminate de bacterii care pot duce la gastro-enterocolită. Potrivit studiului care include 561 de abatoare din 28 de state europene participante, la ieşirea din abator 76% din carnea de pasăre este contaminată de bacterii care pot conduce la infecţii gastro-intestinale,
Campylobacter şi salmonela sunt cele mai periculoase dintre bacteriile identificate. La nivel european la ieşirea din abator 75,8% din carnea de apasăre este contaminată de campylobacter iar 15,7% de salmonella.
În Franţa, un mare producător de carne de pasăre din Europa, la ieşirea din abator 88,7% carnea de pasăre era contaminată de campylobacter iar 7,4% cu salmonela.
În Franţa, ca şi la nivel European, nivelul salmonelei este în scădere faţă de studiile mai vechi ceea ce indică faptul că măsurile stabilite în urmă cu câţiva ani s-au dovedit eficiente. Surpriza neplăcută vine din partea lui campylobacter.
Campylobacter, atrag atenţia specialiştii, este o bacterie care se aclimatizează bine în tubul digestive al păsărilor, fără a le îmbolnăvi. În general acesta bacterie provine de la animalele care trăiesc pe lângă ferme (păsări sălbatice, câini, pisici). Problema cu această bacterie este că se răspândeşte foarte repede.
O veste bună totuşi, cum carnea de pasăre nu este destinată consumului în formă crudă, o bună procesare a sa poate reduce pericolul de îmbolnăvire.
Ei recomandă totodată respectarea normelor de igienă atât în cazul abatoarelor cât şi al gospădăriilor.
Studiul include şi România.
Stăm mai bine decât Franţa şi decât media la nivel European.
În ţara noastră la ieşirea din abator 64,2% din carnea de apasăre este contaminată de campylobacter iar 4,9% de salmonella.
Studiul EFSA
http://standard.money.ro/afaceri-si-companii/75-din-carnea-de-pasare-contaminata-de-bacterii-3494.html
75% din carnea de pasăre contaminată de bacterii! :: Commentaires
Uite de aia ne imbolnavim noi . Cine raspunde pentru asta ?
Dupa 2012 vom avea si pasari ecologice .
http://stirileprotv.ro/stiri/social/pana-in-2012-fermele-romanesti-avicole-trebuie-modernizate-afla-cum.html
http://stirileprotv.ro/stiri/social/pana-in-2012-fermele-romanesti-avicole-trebuie-modernizate-afla-cum.html
Dr Tanase a écrit:De la cine vine denumirea de gainari ?
Super !!!
Am un amic care lucreaza cu gaini, o sa ii pun intrebarea asta luni .
De ce nu va cumparati carne de pui de la tara ? E si mai gustoasa si nu e contaminata . De aia sunteti bolnavi .
sunt de acord cu mihai, animalele crescute la tara sunt mai gustoase si mai sanatoase decat cele din crescatorii / importate, la fel si lactatele/fructe/legume. n-ai sa vezi tarani obezi, si f putini se imbolnavesc de tineri sau de boli grele, sunt oameni f sanatosi tocmai datorita mancarii, aerului si al stilului de viata. din pacate nu toata lumea are "tara" de unde sa poata cumpara produse eco
CK a écrit:sunt de acord cu mihai, animalele crescute la tara sunt mai gustoase si mai sanatoase decat cele din crescatorii / importate, la fel si lactatele/fructe/legume. n-ai sa vezi tarani obezi, si f putini se imbolnavesc de tineri sau de boli grele, sunt oameni f sanatosi tocmai datorita mancarii, aerului si al stilului de viata. din pacate nu toata lumea are "tara" de unde sa poata cumpara produse eco
Asta in conditiile in care taranul le da sa manance porumb, grau, iarba .
Daca le da furaje, produse de crestere ( hormonale ), nu cred ca mai avem alimentatie ecologica .
Am intalnit asemenea situatii si de aceea imi permit sa vorbesc .
Iar control sanitar la tara nu ai sa vezi .
In plus orataniile sunt expuse peste 140 de infectii ( virale, microbiene )
Si eu prefer gaina, rata, curcanul de tara .
Sujets similaires
» Legumele de import contaminate cu bacterii ucigase
» Carne de porc contaminata in Romania
» Apa plata contaminata cu germeni fecali
» Carnea ambalata nu trebuie sa contina oxigen
» Pesta porcină in Serbia
» Carne de porc contaminata in Romania
» Apa plata contaminata cu germeni fecali
» Carnea ambalata nu trebuie sa contina oxigen
» Pesta porcină in Serbia
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Dim Mai 22, 2022 12:01 am par Dr Ioan Dumitrescu
» Fibromyalgie traite par l'acupuncture
Jeu Mai 05, 2022 4:38 pm par Dr Ioan Dumitrescu
» Fibromyalgie
Lun Juin 07, 2021 1:52 pm par Dr Ioan Dumitrescu
» Centre médical d'excellence
Sam Mai 15, 2021 9:02 pm par Dr Ioan Dumitrescu
» Endométriose
Dim Jan 17, 2021 10:51 am par Dr Ioan Dumitrescu
» Spasmophilie, pathologie gynécologique - applications du traitement homéopathique et d'acupuncture
Lun Nov 16, 2020 12:26 am par Dr Ioan Dumitrescu
» Consultation d'homéopathie par télémédecine
Jeu Mai 07, 2020 2:51 pm par Dr Ioan Dumitrescu
» Spasmophilie
Mer Mai 06, 2020 12:35 pm par Dr Ioan Dumitrescu