Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par John

»  Hernie discale apres la chirurgie
Mer Avr 04, 2018 9:19 pm par John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Medicamente chinezești

Aller en bas

18112010

Message 

Medicamente chinezești
Medicamentele chinezești sunt substanțe medicamentoase folosite în Medicina tradițională chineză pentru prevenire, diagnosticare și tratare a bolilor. Aceste medicamente provin în principal din medicamentele naturale și prelucrarea acestora, inclusiv medicamentele vegetale, animale, mineraliere, precum și unele chimice și biologice. Invenția și întrebuințarea medicamentelor chinezești au o istorie de câteva mii de ani. Dar lexical, termenul de Medicamentele chinezești a apărut abia după pătrunderea medicinii occidentale, pentru a distinge cele două medicini și medicamente.
Scurta istorie a medicamentelor chinezești

In istoria Chinei există povestea că „Un țăran a gustat o sută de feluri de iarbă și s-a întâlnit cu 70 de veninuri pe zi. Povestea reflectă procesul de descoperire a substanțelor medicamentoase de către oameni ai muncii în cursul luptei cu natura și al activităților de producție, arătând că medicamentele chinezești își au izvorul în munca de producție.

Incă în perioada dinastiilor Xia și Shang (secolele 22 – anii 256 î.e.n) au apărut băuturi și supe medicamentoase. In „Cartea Cântecelor” din dinastia Zhou de vest (secolul 11 – anii 771 î.e.n) au fost consemnate cel mai devreme substanțele medicamentoase din China. „Bolile interne” - o lucrare de medicina tradițională chineză a trasat baza teoretică pentru medicina tradițională chineză.

„Medicamentele și plantele”, lucrarea cea mai timpurie din China a fost scrisă de mai mulți medici din dinastiile Qin și Hang (anii 221 î.e.n. – anii 220. era noastră) pe baza sintetizării materialelor bogate privind substanțele medicamentoase. Cartea cuprinde 365 de feluri de medicamente, care sunt întrebuințate încă în zilele noastre. Apariția acestei cărți a pus baza științei medicamentelor chinezești.

In dinastia Tang (anii 618-907), prosperitatea economică a promovat dezvoltarea medicamentelor chinezești. A fost redactată „Farmacopeea Tang”- prima farmacopee din lume. Cartea cuprinde 850 de medicamente, unele fiind însoțite de desene.

Până în dinastia Ming (anii 1368-1644), farmacologul Li Shicheng a finalizat timp de 27 de ani „Farmacopeea” - o capodoperă a farmacologiei chineze. Cartea cuprinde 1.892 de medicamente.

După proclamarea R.P.Chineze în 1949, s-au efectuat cercetări ample asupra medicamentelor chinezești sub toate aspectele. Pe baza investigației pe scară națională a fost redactată în 1961 „Farmacopeea medicamentelor chinezești”. In 1977 a văzut lumina tiparului „Marele dicționar al medicamentelor chinezești”. Dicționarul cuprinde 5.767 de articole. Concomitent au apărut numeroase dicționare, publicații, ziare și reviste de specialitate. Au fost înființate și instituții de cercetări științifice, de învățământ și de producție de specialitate.

Resursele medicamentelor chinezești

Teritoriul vast, relieful variat și climatul diferit din regiune în regiune formează diferite medii ecologice, creând condiții pentru creșterea multor plante medicale. In momentul de față, țara noastră a reușit să prepare peste 8.000 de medicamente chinezești, numărul sortimentelor des folosite depășind 600. China se situează pe primul loc în lume în ce privește gama sortimentală și cantitatea de producție. Pe lângă satisfacerea solicitărilor interne, medicamentele chinezești se și exportă în peste 90 de țări și regiui ale lumii.

Intrebuințarea medicamentelor chinezești

Intrebuințarea medicamentelor chinezești are o istorie lungă, a jucat și joacă un rol important pentru dezvoltarea și prosperitatea națiunii chineze. Medicamentele chinezești provin în marea majoritate de la medicamente naturale, cu efectele nocive reduse. Pentru că o rețetă prin combinații raționale, cuprinde mai multe feluri de ingrediente medicamentoase, ea dă un efect mai bun și este întrebuințată la tratarea multor boli complicate.

Intrebuințarea medicamentelor chinezești este bazată pe teoria Medicinii tradiționale chinezești. Pentru a administra în siguranță și cu efect medicamentele chinezești, trebuie să se cunosc rețetele, compoziția, dozele și metodele de administrare precum și indicațiile și precauțiile. Ele sunt legate deseori de vârsta, condițiile fizice, starea sănătății și a maladiei, variația de sezon.

Dezvoltarea medicamentelor chinezești

Centrul de greutate al cercetării medicamentelor chinezești este axat pe selectarea și cultivarea soiurilor bune de plante medicinale, pe crearea soiurilor noi prin radioizotop și pe bioinginerie. Se vor lua măsuri pentru protejarea plantelor medicinale originale, prevenirea degradării celor existente, investigarea și valorificarea noilor surse de medicamente și introducerea plantațiilor medicamentoase din alte țări.
http://romanian.cri.cn/chinaabc/chapter13/chapter130301.htm
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 42
Puncte : 32198
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum