Acupunctura si homeopatie
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Esofagita de reflux
Jeu Avr 13, 2017 9:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Avr 06, 2017 1:18 pm par Dr.Ioan

» Point d'acupuncture pour apprendre les mathématiques.
Jeu Jan 05, 2017 8:58 am par Dr.Ioan

» L'herpes oculaire
Jeu Jan 05, 2017 8:57 am par Dr.Ioan

» Bon anniversaire.
Sam Déc 31, 2016 8:11 pm par Rives Hara

» Le traitement du cancer avec le vaccin
Lun Déc 26, 2016 6:46 pm par Dr.Ioan

» L'acupuncture peut augmente l'immunité?
Lun Déc 26, 2016 6:45 pm par Dr.Ioan

» Blocaj emotional
Jeu Sep 08, 2016 3:51 pm par Patrascu T Dumitru

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Rezistența la antibiotice,

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

22112010

Message 

Rezistența la antibiotice,
Rezistența la antibiotice este una dintre cele mai importante amenințări pentru siguranța pacienților în spitalele din Europa. Bacteriile rezistente la antibiotice reprezintă o prezență zilnică în multe spitale europene, unde afectează siguranța pacientului și cresc morbiditatea și mortalitatea, ca și durata medie de spitalizare. Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj, „în acest an, campania prilejuită de Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA) se derulează sub sloganul „Utilizarea inadecvată a antibioticelor este cauza rezistenței la antibiotice. Prescrieți-le cu prudență pentru a le păstra eficacitatea!”. Campania se adresează în mod special personalului medical din spitale și anume: medicilor care prescriu medicamente, comisiilor medicamentului, managerilor și farmaciștilor și altor categorii de personale pentru a reduce folosirea inutilă a antibioticelor. În egală măsura ne adresăm și medicilor de familie pentru a susține activitățile derulate în anul 2009.”

De asemenea, rezistența la antibiotice este, un fenomen legat de modalitatea și magnitudinea utilizării lor, iar utilizarea inadecvată a acestora este principala cauză a rezistenței la antibiotice. În acest sens, într-o informare a DSP Gorj se precizează: „studii europene au arătat că este foarte probabil ca un pacient spitalizat să primească antibiotice și că un procent de până la 50% din toate antibioticele utilizate în spitale pot fi prescrise inadecvat. Utilizarea inadecvată a antibioticelor poate include diverse aspecte și a fost dovedit că poate conduce la infectarea pacienților sau fenomene de colonizare cu bacterii rezistente la antibiotice precum Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), enterococi rezistenți la vancomicină (VRE) și bacili gram negativi cu rezistență crescută, în aceeași măsură fiind asociată cu o incidență crescută a infecțiilor cu Clostridium dificile”.

Activități desfășurate cu ocazia ZEIA

La nivelul Direcției de Sănătate Publică Gorj, cu ocazia Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (ZEIA) se vor desfășura următoarele activități: întâlniri pregătitoare ale personalului din rețeaua de sănătate publică cu managerii de spitale/personal din conducerea spitalelor; întâlniri cu reprezentanții organizațiilor de medicină de familie; publicarea pe websiteul instituției de comunicate de presă și materiale de informare.
Sursa gorjeanul.ro/societate/18-noiembrie-ziua-europeana-a-informarii-despre-antibiotice-sarbatorita-in-gorj


Link sters de admin
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 832
Varsta : 41
Puncte : 27721
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum