Acupuncture et homéopathie

Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Acupuncture cas de Parkinson
Homeopatie efecte adverse   EmptyDim Mai 22, 2022 12:01 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Fibromyalgie traite par l'acupuncture
Homeopatie efecte adverse   EmptyJeu Mai 05, 2022 4:38 pm par Dr Ioan Dumitrescu

»  Fibromyalgie
Homeopatie efecte adverse   EmptyLun Juin 07, 2021 1:52 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Centre médical d'excellence
Homeopatie efecte adverse   EmptySam Mai 15, 2021 9:02 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Endométriose
Homeopatie efecte adverse   EmptyDim Jan 17, 2021 10:51 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Spasmophilie, pathologie gynécologique - applications du traitement homéopathique et d'acupuncture
Homeopatie efecte adverse   EmptyLun Nov 16, 2020 12:26 am par Dr Ioan Dumitrescu

» Consultation d'homéopathie par télémédecine
Homeopatie efecte adverse   EmptyJeu Mai 07, 2020 2:51 pm par Dr Ioan Dumitrescu

» Spasmophilie
Homeopatie efecte adverse   EmptyMer Mai 06, 2020 12:35 pm par Dr Ioan Dumitrescu

[Valid RSS]
Flux RSS

Yahoo! 
MSN 

Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Homeopatie efecte adverse

13012011

Homeopatie efecte adverse   Empty Homeopatie efecte adverse

Intrebari adunate de la pacienti, cursanti .

1. Exista efecte adverse in homeopatie
Raspuns : nu
Acest fapt este sustinut chiar de cei mai aprigi adversari ai homeopatiei .

2. Sunt simptome noi ce apar in cursului tratamentului homeopat sau care se agraveaza ?
Da .
Sunt situatii cand apar simptome noi sau se agraveaza cele existente .
Exemple :
- daca o femeie este la ciclu si ia Sulphur homeopat, ciclul sau devine abundant si lung .
- Cand femeia are ciclu nu are voie sa ia tratament homeopat sau sa faca acupunctura .
- Organismul sau este prea slabit pentru ca tratamentul sa fie eficient .

Dilutii inalte din unele remedii pot da agravari a unor boli preexistenta, de aceea trebuiesc folosite cu prudenta .

- Nu se va folosi Aurum metallicum decat atunci cand este tipul constitutional
- Nu se va folosi Phosphorus decat atunci cand este tipul constitutional .

Aceasta regula nu este restrictiva daca experienta iti permite sa apreciezi sindromul etiologic, medicamentul homeopat este util .

- In cursul bolilor eruptive de tip rujeola, scarlatina, varicela, sistemul imunitar este paralizat de antigenele virale si microbii existenti in organism in diferite tesuturi cum ar fi bronsii, rinichi, ganglioni, gingii, mucoasa intestinala, etc si se imultesc mai usor iar astfel medicul ce recomanda tratament homeopat poate avea surpriza ca pacientul sa faca o bronsita, infectie urinara, adenopatie, abces dentar, enterocolita, etc .
Asta nu din cauza tratamentului homeopat ci din cauza slabirii puterii de aparare a organismului .
Mai mult citi pe acest Site
Dr Ioan Dumitrescu
Dr Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2154
Puncte : 60738
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : reddit

Homeopatie efecte adverse :: Commentaires

Korsakov

Message Jeu Jan 13, 2011 10:08 pm par Korsakov

Frumos site .

Dr.Ionescu Sterian

Message Ven Jan 14, 2011 12:47 am par Dr.Ionescu Sterian

Cand aveti timp sa scriti domnule dr Ioan ?
Felicitari ptr site .

Dr Ioan Dumitrescu

Message Sam Jan 15, 2011 4:51 pm par Dr Ioan Dumitrescu

Dr Tanase a écrit:Si unde gaseste pacientul cu rectocolita plantele alea ?

In China, noi le aducem prin comanda insa merge destul de greu .

Anonymous

Message Jeu Fév 17, 2011 4:59 pm par liviu2

Imi cer scuze ca va rapesc timpul, dar m-ar interesa unele precizari la cele spuse de dvs in articolul legat de efectele adverse ale remediilor homeopate, mai exact la unele lucruri spuse de dvs in forma completa a articolului pe cae am gasit-o pe migraineh.blogspot.com.

La pct. 5, in cazul unui remediu gresit ales, credeti ca pacientul poate dezvolta inca dupa prima administrare simptomele tratate de respectivul remediu (la dilutie joasa, gen 7CH, 9CH, 15CH), sau, in cazul in care acest risc apare doar in caz de administare sistematica indelungata, cam la ce orizont de timp va referiti?
De ex., 2-3 luni de administrare a unui remediu gresit ales pot genera reproducerea simptomelor la pacient, sau e nevoie de mai mult timp?

La pct. 7, in cazul in care se administreaza Thuya in serie crescatoare pana la 200CH unui pacient care NU e tipul constitutional Thuya (doar cateva simptome), ci doar pentru a incerca o actiune asupra terenului pacientului, teren pe care in trecutul mediu indepartat s-a actionat alopatic cu vaccinari, tratamente cortizonice si cu antidepresive etc, exista riscul (pantru acest remediu - Thuya) sa se produca efecte secundare pe plan psihic?

Va multumesc, astept cu incredere si cu tot respectul ce vi se cuvine,
Liviu.

Dr Ioan Dumitrescu

Message Jeu Fév 17, 2011 7:22 pm par Dr Ioan Dumitrescu

Sunteti medic ?

Daca sunteti medic va trebui sa va prezentati : nume, localitate si institutia unde lucrati .
Pe blog sunt informatii strict pentru medici practicanti in domeniul homeopatiei .

Stiu ca la cursurile predate am explicat acestea .

Anonymous

Message Ven Fév 18, 2011 7:22 pm par liviu2

Buna seara,
Nu sunt medic, ci doar pacient.

Intrebarile mele veneau pe fondul pe care mi s-au prescris unele remedii si, ca individ care am inghitit pe nemestecate diferite chestii citite pe tot felul de site-uri pe Internet, am inceput, ca sfertodoctul (sau ca diletantul, ma rog) sa imi pun diferite intrebari despre diferite reactii pe care, dupa caz, fie le-am avut (sau, mai degraba, e posibil sa mi se fi nazarit ca le am), fie imi este teama ca nu cumva sa le fac (in cazul Thuya).
Intrebarile pleaca de la mai multe lucruri citite pe net si in functie de diferite explicatii pe care mi le-a dat medicul la momentul consultatiei la unele intrebari.
Explicatiile din articolul dvs mi-au lamurit multe intrebari, dar as fi foarte usurat sa aflu raspunsul la cele doua nelamuriri pe care le mai am si cu privire la care v-am intrebat, mai ales ca am o fire care ma predispune la nevoia imperioasa (ca sa nu zic obsesiva) de a afla raspunsul la aceste chestiuni care ma privesc, oarecum, si direct.
V-as fi recunoscator pentru un raspuns, cat de lapidar.
Am incredere (in general, v-am cam citit postarile de pe toate site-urile mai vechi sau mai noi pe care publicati).
Va multumesc.

Korsakov

Message Ven Fév 18, 2011 8:14 pm par Korsakov

Stati linistit, orice simptom generat demedicamentul homeopat dispare in cateva zile, este doar functional, dar in cazul lui Thuya e posibil sa aveti un proces sicotic, adica cresteri celulare benigne, ce ar indica faptul de a continua medicatia .
Deci v-a fost recomandat corect .

Marta

Message Sam Fév 19, 2011 10:06 am par Marta

Ce vreti sa spuneti domnule profesor cu cresteri celulare benigne .
Daca aveti amabilitatea sa imi explicati si au am luat Thuya pentru un chist ovarian si a disparut luand Thuya . O sa mai apara ?

Anonymous

Message Sam Fév 19, 2011 2:44 pm par liviu2

@korsakov

Multumesc pentru precizari.
Totusi, inca doua intrebari legate de raspunsul dvs: daca simptomul e functional, dispare in cateva zile (asa cum ati zis), doar in ipoteza in care remediul respectiv care l-a cauzat a fost dat in doza unica si se opreste administrarea? Sau si in ipoteza in care (cum e cazul care ma intereseaza) s-a prescris ca trebuie luat remediul sistematic, o perioada de vreo 50 de zile, la 2 zile (conium 7CH)?

Iar legat de Thuya, spuneti ca eventuala aparitie a unor formatiuni benigne pe piele duce la concluzia ca trebuie continuata medicatia.
Ce sa inteleg: e un semn de "drenaj", ca organismul isi transfera problemele spre exterior si, finalmente, vor disparea si formatiunile cu pricina de pe piele, moment in care se produce vindecarea si oprirea tratamentului?
Sau, aparitia unor astfel de formatiuni pe care acum, inainte de a incepe tratamentul, nu le am, ar echivala cu o agravare/aparitia unor simptome noi si asta inseamna ca trebuie sa opresc tratamentul?

Marturisesc ca am incredere in medicul la care am fost, nu il pot intreba, insa, toate chestiile teoretice, dar homeopatia a devenit si un soi de hobby pt. mine (chbitez, de pe margine) si am diferite curiozitati.

In fine, poate puteti sa imi dati un raspuns si la primele intrebari adresate dlui. prof. Dumitrescu, legate de riscul unor simptome psihice la administrarea Thuya 200 CH daca nu sunt tipul Thuya precum si legat de perioada de timp in care, la administrare sistematica, poate aparea provingul (de la prima administrare? sau dupa mai mult timp? intrebare de principiu).

Dr.Ionescu Sterian

Message Sam Fév 19, 2011 3:21 pm par Dr.Ionescu Sterian

D-ul Dumitrescu e la munte in weekend asa ca iti raspund eu . Fiecare caz are particularitatile lui si nu se poate generaliza la toti pacientii aceasi solutie .
Medicul D-vs stie mai bine cazul tau si probabil dansul o sa va dea raspunsul cel mai potrivit .

Message  par Contenu sponsorisé