Acupuncture et homéopathie


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/
Share

Parintii au dat in judecata Ministerul Sanatatii din cauza reactiilor adverse ale vaccinului impotriva TBC

Aller en bas

02122012

Message 

Parintii au dat in judecata Ministerul Sanatatii din cauza reactiilor adverse ale vaccinului impotriva TBC Empty Parintii au dat in judecata Ministerul Sanatatii din cauza reactiilor adverse ale vaccinului impotriva TBC
Parintii care au dat in judecata Ministerul Sanatatii din cauza reactiilor adverse ale vaccinului impotriva TBC au tot dreptul la acest demers, a declarat duminica secretarul de stat Alexandru Rafila.

El a precizat ca o Comisie de experti internationali va analiza, impreuna cu specialistii romani, situatia lotului de vaccin BCG importat din Danemarca, care a produs reactii adverse grave unui numar de 115 bebelusi.

“As vrea sa precizez faptul ca, din pacate s-a creat panica in ceea ce priveste vaccinarea, reactiilor parintilor sunt perfect justificate, iar Ministerul Sanatatii a hotarat ca expertii romani sa se consulte cu experti internationali in privinta reactiilor adverse grave. Fac mentiunea ca toate vaccinurile utilizate in Romania au autorizatie de punere pe piata din Uniunea Europeana“, a precizat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii (MS), Alexandru Rafila.

El a spus ca in cadrul campanie nationale de imunizare impotriva tuberculozei au fost vaccinati cu produsul adus din Danemarca peste 200.000 de copii, iar reactiile adverse grave au fost constatate la 115 bebelusi.

“Ponderea celor care au dezvoltat reactii adverse grave dupa vaccinarea cu produsul BCG din Danemarca este sub 1 la mie“, a precizat Rafila. Imunizarea contra tuberculozei a fost oprita temporar, pentru evaluarea situatiei create dupa vaccinarea cu produsul importat din Danemarca de catre experti straini de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile, a decis, joi, 22 noiembrie, MS. Ministerul a solicitat o expertiza din partea Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) si Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pentru evaluarea independenta a situatiei create in urma vaccinarii nou-nascutilor impotriva tuberculozei.

“Deoarece exista puncte de vedere divergente ale specialistilor privind evolutia dupa vaccinarea cu BCC si in urma unei prime analize asupra situatiei create, am decis sa solicitam o opinie neutra si avizata. O echipa de experti ECDC si OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivita. Aceasta va lucra cu reprezentantii comisiei de specialisti romani care au avut o prima intalnire si de la care astept un raport preliminar“, a declarat ministrul Sanatatii, Raed Arafat, dupa analiza efectuata joi de comisia MS.

Ministrul a spus ca expertii ECDC si OMS vor ajunge in Romania in maximum doua saptamani, insa, pana la finalizarea raportului acesteia si clarificarea situatiei, MS a decis sistarea temporara a vaccinarii BCC.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

Deoarece producatorul roman de vaccin BCG, Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino”, nu a mai primit autorizatie de productie, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Sanatatii, achizitionarea de vaccin BCG cu sprijinul UNICEF. Bugetul alocat pentru achizitia dozelor de vaccin a fost de 81.732,50 de dolari
Feodora
Feodora

Numarul mesajelor : 396
Puncte : 43190
Data de inscriere : 13/01/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

Parintii au dat in judecata Ministerul Sanatatii din cauza reactiilor adverse ale vaccinului impotriva TBC :: Commentaires

Feodora

Message Dim Déc 02, 2012 3:39 pm par Feodora

Reacţiile adverse şi complicaţiile vaccinului BCG:

‑Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare şi sunt considerate ca fiind o complicaţie, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm.

‑ Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamaţie a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese.

‑ Osteite şi osteomielite: inflamaţia şi infecţia oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni şi 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni).

‑ TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă şi deces

‑ Otite purulente, soldate uneori cu surditate

‑Infecţii frecvente ale căilor aeriene superioare şi inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronşite

‑Afecţiuni reumatice.

‑Scăderea imunităţii,

‑Decesul.

În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor, motivele fiind concludente. România este singura ţară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naştere! (vezi Anexa).”

(extras din cartea autoarei Dr.Christa Todea-Gross si cu acordul ei: “Vaccinurile: preventivesau boala? O noua patologie pediatrica”; Ed.Christiana, Bucuresti 2012, p. 321-325, disponibila pe site-ul: www*pentruviatacluj.ro

Revenir en haut Aller en bas

Feodora

Message Dim Déc 02, 2012 3:44 pm par Feodora

Vaccinurile: Prevenție sau boală?
O nouă patologie pediatrică

de dr. Christa Todea-Gross
Editura Christiana, București 2012, 420 pag.

Revenir en haut Aller en bas

Message  par Contenu sponsorisé

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum