Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Mer Nov 29, 2017 9:25 pm par Dr.Ioan

» Informatii programari la sediul Institutului
Ven Oct 20, 2017 3:03 pm par Dr.Ioan

» Narcissisme traitement homéopathique
Jeu Sep 21, 2017 7:55 am par Dr.Ioan

» L'action d'acupuncture
Jeu Sep 21, 2017 7:54 am par Dr.Ioan

»  Hernie discale apres la chirurgie
Jeu Sep 21, 2017 7:51 am par Dr.Ioan

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Tao

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

30122010

Message 

Tao
Acum de sfintele sarbatori nu ar strica sa citim careva vorbe de intelepciune .

CARTEA CĂRĂRII SUPREMULUI ADEVĂR
TAO TE KING înseamnă "Cartea Căii și a Virtuții Supremului Adevăr". Este un text fundamental ce conține 5000 de caractere (din această cauză, uneori este supranumit în chineză și "textul celor 5000 de caractere"). Acest text este atribuit lui LAO-TZE. El constituie baza taoismului filosofic (Tao-chia) și a taoismului religios (Tao-chiao). Tradiția susține că acest text a fost scris de LAO-TZE în secolul al VI- lea înaintea lui Christos, dar astăzi se știe că textul a fost scris în secolul al IV-lea sau al III-lea înaintea lui Christos.

Cel mai vechi exemplar care s-a păstrat și în zilele noastre datează din perioada dintre anii 206 și 195 înaintea lui Christos.

TAO TE KING, pe care LAO-TZE, după cum spune tradiția, l-a încredințat paznicului pragului Yin Hsi înainte de a dispare în Occident, conținea 81 de capitole: primele 37 formau "Cartea Căii" (TAO), iar următoarele 44 "Cartea lui TE". Această diviziune s-a datorat faptului că primul capitol trata despre TAO, iar cel de-al 38-lea despre TE.

Conținutul lui TAO TE KING nu este de natură omogenă. Pe lângă fragmente de text de pură tradiție taoistă găsim și idei ale altor tendințe filosofice ale vremii. Filosofia lui TAO TE KING se cristalizează în jurul noțiunilor de TAO sau de Cale și de TE, Virtute sau Forță. Alte importante idei pe care se bazează acest text sunt cele ale absenței acțiunii (Wu-wei) și a întoarcerii lucrurilor la originea supremă (Fu).

TAO TE KING prezintă TAO ca fiind Principiul ultim care există dinaintea apariției cerului și a pământului și care cuprinde tot ceea ce există. TAO este inefabil și indescriptibil. El este originea (mama) tuturor lucrurilor, cel care dă naștere, fără însă a acționa. Forța sa, TE, este singurul element pe care manifestarea fizică îl mai păstrează de la TAO; această forță este cea care îi susține existența.

Pentru a se putea uni cu TAO, țel ultim al tuturor adepților taoismului filosofic, "înțeleptul" trebuie să descopere în propria sa ființă legea universală a întoarcerii la originea supremă (Fu). Pentru a putea realiza aceasta, el trebuie să fi trezit și dezvoltat în propria sa ființă vacuitatea beatifică (Wu) și simplicitatea (P'u) lui TAO, care îi permite să se ferească de orice acțiune implicatoare (Wu-wei). Datorită absenței acțiunilor realizate cu atașament îl putem recunoaște ca fiind suveranul ale cărui virtuți sunt îndelung descrise în numeroasele pagini ale lui TAO TE KING. Adevăratul prinț iluminat este cel căruia lumea nu-i remarcă nici măcar existența, deoarece el intervine cît mai puțin posibil în derularea naturală și firească a evenimentelor. El reduce legile lumii noastre la minimum și aceasta face să scadă numărul criminalilor, el nu mai acordă nici o valoare virtuților confuciene tradiționale ale umanității (Jen) și justiției (Y). El urmărește permanent să-și depășească sentimentele negative și dorințele înlănțuitoare reducând percepția obiectelor susceptibile de a-l suscita. În acest fel, inima omului înțelept poate să rămână fericită, senină și astfel el atinge simplitatea armonioasă numită P'u. ..
http://peromania.webs.com/taoteking.htm
avatar
Dr.Ioan
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2121
Puncte : 35493
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Tao :: Commentaires

avatar

Message le Jeu Déc 30, 2010 12:41 pm par dr Corlatan

Interesant .

Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum