Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN Nu ducem lipsa de investitori in centrale eoliene

Aller en bas

20032011

Message 

Nu ducem lipsa de investitori in centrale eoliene
Boomul din sectorul energiei eoliene atrage ºi primii investitori în componente pentru turbinele care produc electricitate din vânt. În judeþul Buzãu, chinezii de la United Electric vor sã investeascã 50 de milioane de euro pentru o astfel de fabricã, pe platforma parcului industrial din comuna Pârscov. ªi asta în condiþiile în care, potrivit oficialilor companiei, mai multe firme din China au în plan dezvoltarea de parcuri eoliene în România de peste 500 de MW.
Cititi si: Vestas și România
„De aici apar investiþiile auxiliare pentru producerea acestor echipamente. Vrem sã mãrim parcul industrial de la Pârscov ºi sã investim aici încã 50 de milioane de euro anul viitor”, a declarat Jack Go, managerul United Electric. Compania a investit pânã acum circa 200 de milioane de euro în Pârscov în mai multe domenii, precum asamblarea de electrocasnice, þigarete, prelucrarea lemnului, construcþii ºi textile.
Elveþienii vin la Constanþa
ªi elveþienii de la Windex au anunþat în aceastã varã cã vor sã construiascã o fabricã de turbine ºi palete eoliene în judeþul Constanþa, investiþie care se va ridica la 25 de milioane de euro. Turbinele produse aici vor avea o capacitate cuprinsã între 225 de kW ºi 2,5 MW. Potrivit lui Nicolae Simion, directorul diviziei din România, construcþia fabricii va dura un an, iar unitatea va avea circa 100 de angajaþi.
Investiþii de ºapte miliarde de euro
Transelectrica a primit cereri de racordare la reþea pentru parcuri eoliene de 31.000 de MW, în condiþiile în care potenþialul eolian al þãrii este de 14.000 de MW. Au fost semnate pânã acum contracte de racord pentru capacitãþi de 3.700 de MW, care se vor dezvolta în urmãtorii cinci ani. Acestea vor însemna investiþii de aproape ºapte miliarde de euro.
[Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]
avatar
vstgx
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 829
Varsta : 42
Puncte : 30748
Data de inscriere : 17/02/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum