Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Bifosfonatii au efect benefic la femeile ce au cancer de san

Aller en bas

08032010

Message 

Bifosfonatii au efect benefic la femeile ce au cancer de san Empty Bifosfonatii au efect benefic la femeile ce au cancer de san
Sursa : British Journal of Cancer.

Studiul a constatat cã femeile care au utilizat droguri bifosfonat, cum ar fi Fosamax, Boniva ºi Zomita, pentru mai mult de doi ani au avut o reducere de aproape 40 la sutã în risc, comparativ cu cei care nu au, potrivit pentru a conduce autorului Polly Newcomb, Ph.D. , MPH, ºef al Programului de prevenire a cancerului la Fred Hutchinson Cancer Research Center.

"Acest studiu mari oferã noi dovezi cã utilizarea de bifosfonaþi este asociatã cu un potenþial important în reducerea riscului de cancer mamar", a spus Newcomb.

Efectul de protecþie a fost observat numai în rândul femeilor care nu au fost obezi. "Femeile obeze pot avea niveluri crescute de estrogeni, hormoni care stau la baza astfel încât ar putea influenþa capacitatea de bifosfonaþi pentru a reduce riscul cancerului mamar", a spus Newcomb.

Modul în care aceste medicamente ar putea preveni cancerul de sân nu este cunoscut, dar mai multe observaþii de cercetare pot fi relevante. "Aceste medicamente pot afecta funcþia de celule ºi de a fi important în creºterea celularã ºi moartea - în mod special moartea a tumorilor sau chiar premaligne boala", a spus Newcomb.
Cercetatorii au descoperit cã unele tipuri de bifosfonaþi direct provoca apoptoza tumorii (sinucidere celulare), inhibã angiogeneza ºi de a previne tumora-aderenþã de celule (capacitatea de a celulelor canceroase se leagã de una de alta ).

Studiul a implicat aproape 6000 de femei Wisconsin, în vârstã de 20 - 69. Jumãtate au fost diagnosticaþi cu cancer de sân invazive ºi, pentru comparaþie, jumãtate nu a avut-o. Femeile au fost intervievaþi cu privire la sanatatea oaselor lor - istoria lor de fracturi, dacã acestea ar fost diagnosticate cu osteoporozã ºi istoria lor de utilizare bifosfonat.

Studiul a fost realizat de Institutul National de Cancer în colaborare cu cercetãtorii de la Universitatea din Wisconsin Carbone Comprehensive Cancer Center.
Dr Ioan Dumitrescu
Dr Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2146
Puncte : 41036
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum