Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par John

»  Hernie discale apres la chirurgie
Mer Avr 04, 2018 9:19 pm par John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Homeopatia in Moldova

Aller en bas

13032010

Message 

Homeopatia in Moldova
Istoric
În anii 1991-1992 V.Botea și Centrul de Medicină Socială “Cristiana” organizează la Chișinău seminare de inițiere în homeopatie, audiate de circa 50 de medici de diferite specialități și 5 farmaciști. Menționăm cu acestă ocazie contribuția majoră în pregătirea homeopaților moldoveni a homeopaților din România: P.Chirilă, N.Brătcoveanu, S.Dincă, C.Sturza,etc.
La 23 aprilie 1992 în conformitate cu cererea de afiliere semnată de homeopații din Moldova s-a constituit Filiala din Chișinău a Societății Române de Homeopatie, președinte al căreia a fost aleasă L.Izverschi.
Grație dnei Ludmila Izverschi homeopatia a căpătat în Moldova o largă răspîndire. În aprilie 1992 L.Izverschi deschide în cadrul Farmaciei universitare “N.Testemițeanu” primul cabinet consultativ de homeopatie. Concomitent prin intermediul Societății Române de Homeopatie, a laboratorului de microproducție și homeopatie al Facultății de Farmacie a Universității de medicină din Cluj-Napoca , cu sprijinul domnilor V.Procopișin , membru corespondent al A.Ș.M, decanul Facultății de Farmaceutică a UMF “N.Testemițeanu”, Gh.Musteață, etc a fost înființată prima și unica secție de homeopatie din Republică (șef de secție S.Jantuan ; secția dispune de circa 300 de remedii homeopatice în diverse diluții). În 1994 și respectiv 1996 homeopații L.Izverschi și M.Suharschi au efectuat la invitația doctorului Didier Grandgeorge, homeopat , profesor al clinicii Facultății de Medicină din Marseille , fondator al Școlii Hahnemanniene din Frejus stagieri în Franța.
Întorcîndu-se din Franța cu noi idei L.Izverschi susținută de către reprezaentanții Ministerului Sănătății – ministrul T.Moșneaga , A.Rusu, M.Rusu, șef adjunct al SCR a organizat Conferința Republicană cu tema “Actualitatea homeopatiei în medicină contemporană”la care au participat medicii din republică. La Conferință s-a hotărît formarea Asociației de Homeopatia din Republica Moldova avînd în calitate de obiectiv primar promovarea homeopatiei în sitemul ocrotirii sănătații din RM și apărarea drepturilor și intereselor profesionale ale homeopaților.
În anul 1996 a fost organizat conform programului aprobat de către Ministerul Sănătății un curs de inițiere în homeopatie audiat de 15 medici majoritatea dintre care activează în prezent în domeniul homeopatiei. În scopul perfecționării medicilor homeopați au fost organizate o serie de conferințe și seminare la care au participat invitați din RM și de peste hotare. Astfel în iunie 1996 la Conferința Națională de homeopatie au participat D.Grandgeorge, președintele școlii de Homeopatie Hahnemanniană din Frejus Franța ,J.Lacombe , directorul centrului de tehnică Homeopată din Montreal , Canada, J.Rey homeopat, Franța , N.Brătcoveanu vicepreședinte a Societății Române de Homeopatie.În perioada 1997—2000 invitatul seminarelor organizate de către Societatea Homeopaților din RM a fost Walter Gluk Austria.
În anul 2000 homeopații L.Izverschi și T.Bolbocean finalizeză Academia Internațională de Homeopatie Clasică din Alonisos, Grecia a profesorului Vithoulkas. Pentru dezvoltarea teoriei și practicii homeopatice lui Vithoulkas i s-a decernat în 1996 premiul Right Livelihood Award, de catre o fundatie suedeza care nu are nici o legatura cu premiile Nobel . AHM întreține legături cu Societățile de Homeopatie din România, Belgia, Franța, Austria, Canada, Rusia. Datorită acestor relații membrii societății de homeopatie din RM au avut ocazia să participe la diverse congrese internaționale precum:Congresul OMHI, Paris 1994, I Congresul Internațional de Homeopatie Clasică, Moscova 1996,Congresul pediatrilor Grenobl 1996, Congresul internațional de Homeopatie, Montreal , Canada 1997.
În 2000 AHM aderă la Asociația de Medicină Tradițională din Republica Moldova. În cadrul AMTM funcționează 3 secții acupunctură, fitoterapie, homeopatie.În contextul desfășurării activității homeopatice în RM remarcant este deasemenea și existența comisiei republicane de atestare a medicilor în acupunctură,chinetoterapie,homeopatie și medicina sportivă,care funcționează în baza ordinului MS 7p Par.8 din 29.01.1999.
Iar din decembrie anul 2000 în nomenclatorul specializărilor pentru pregătirea cadrelor în instituțiile de învățămînt universitar și postuniversitar la profilurile medical și farmaceutic aprobat de către guvernul RM, în compartimnetul Medicna Tradițională a fost întrodusă și specializarea –homeopatie , cod 1701,08C(Monitorul oficial Nr 19 —20 din 23.02.2001), conform Legii privind aprobarea nomenclatorului specialităților pentru pregătirea cadrelor în instituțiile de învățămînt superior nr 1070—XIV din 22 iunie 2000.
O condiție importantă a dezvoltării homeopatiei în Republica Moldova este instruirea cadrelor medicale. Avem nevoie de homeopați cu o calificare înaltă care îndeplinesc principiile de bază elaborate de marele Hahnemann.Datorită eforturilor susținute de șeful catedrei de Medicina Tradițională d-nul Victor Lăcustă și a entuziasmului medicilor homeopați: L.Izverschi , T.Bolbocean M.Suharschi,T.Prigoda ,L.Cerempei în anul 1998 au fost organizate pentru rezidenții promoției 1998 –1999 primile cursuri de specializare în homeopatie. Seminarul s-a desfășurat conform programului elaborat de către colaboratorii catedrei și medicilor homeopați.
Experiența acumulată pe parcursul primului an de studii ne-a permis perfecționarea programului de obținere a competenței în homeopatie în vederea pregătirei medicilor prin rezidențiat la specialitatea Medicina Tradițională. In anul 2000 a fost organizat un curs de perfecționare în homeopatie pentru colaboratorii catedrei Medicina Tradițională,iar în anii 2001 -2004 cursuri de perfecționare tematică pentru medicii homeopați. Așadar homeopatia,alături de alte disciplini medicale își ocupă locul bine meritat,fiind recunoscută de către organele guvernamentale și apreciată de opinia publică.

Sursa wikipedia.org
avatar
Teodorescu Cornel

Numarul mesajelor : 165
Puncte : 31406
Data de inscriere : 04/01/2010

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Homeopatia in Moldova :: Commentaires

avatar

Message le Lun Mar 15, 2010 8:03 pm par John

Mai ai 48 de postari si devii moderator .
Succes .

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum