Acupuncture et homéopathie
Acupuncture et homéopathie
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Zone Fara OMG - fara Organisme Modificate Genetic

Aller en bas

21032010

Message 

Zone Fara OMG - fara Organisme Modificate Genetic Empty Zone Fara OMG - fara Organisme Modificate Genetic
Ce inseamna Zone fara Organisme Modificate Genetic?
Conceptul de "Zone fara Organisme Modificate Genetic" se refera la o declaratie publica care arata pozitia diversilor actori din societate cu privire la utilizarea de Organisme Modificate Genetic fie pentru cultivare sau pentru consum.
Prin declararea unei Zone fara Organisme Modificate Genetic nu pot fi interzise de facto organismele modificate genetic. Desi autoritatile locale beneficiaza de autonomie locala, acestea nu pot interzice legal cultivarea sau consumul de organisme modificate genetic datorita faptului ca legislatia europeana nu permite implementarea legala a acestor decizii.
Aceasta declaratie este un mod democratic de a face presiuni asupra autoritatilor la nivel central, pentru interzicerea utilizarii organismelor modificate genetic in agricultura (cultivarii) si in lantul alimentar (plasarea pe piata a produselor modificate genetic pentru consum uman si animal).
De asemenea, conceptul de Zone fara Organisme Modificate Genetic promoveaza o agricultura durabila, respectand principiul precautiei reglementat prin Protocolul de Biosecuritate de la Cartagena , sanatatea mediului si a consumatorilor.
Ce se intampla in Romania?
In Romania exista pana in prezent 42 de autoritati locale care si-au exprimat public aceasta pozitie.
Acestea au semnat o declaratie de vointa prin care doresc interzicerea organismelor modificate genetic la nivel local si national, cerand in plus politicienilor la nivel judetean, regional si national sa se asigure ca interesele acelor fermieri din Romania, care doresc sa producă culturi Nemodifcate Genetic, vor fi protejate legal.
De asemenea, autoritatile semnatare se obliga sa foloseasca mijloace democratice cum ar fi discutii si alte activitati educationale prin care sa convinga fermierii sa nu cultive plante modificate genetic pe pamantul lor.
Sursa infomg.ro/web/ro

Link sters
Admin
Dr Ioan Dumitrescu
Dr Ioan Dumitrescu
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2149
Puncte : 46835
Data de inscriere : 24/07/2009

http://sites.google.com/site/acupuncturareumatism/

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : redditgoogle

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum