Acupuncture et homéopathie
Translate
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Diagnostic de l'arthrite réactive
Mer Juil 11, 2018 11:02 pm par John

» L'herpes oculaire
Mer Juil 11, 2018 11:00 pm par John

»  Hernie discale apres la chirurgie
Mer Avr 04, 2018 9:19 pm par John

» Thyroïdite - traitement homéopathique
Sam Mar 17, 2018 1:43 am par John

» Adresa Institut national de medicina complementara si alternativa Bucuresti
Jeu Fév 15, 2018 10:58 pm par John

» Phytothérapie immunostimulante
Jeu Fév 15, 2018 10:34 pm par John

» Bronsita tratament acupunctural si homeopat
Dim Fév 11, 2018 12:32 pm par John

» Pour la programmation
Jeu Fév 08, 2018 9:50 am par John

[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 


Homeopatie acupunctura

https://migraineh.blogspot.ro/

Usturoiul cel mai tare medicament

Aller en bas

15112012

Message 

Usturoiul cel mai tare medicament




USTUROIUL, planta cu multiple calitati terapeutice cunoscute de multa vreme,
are o serie de efecte benefice pentru organismul uman.

Pe langa efectul deosebit pe care il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda si un putemic efect antibiotic, contribuie laprocesul de digestie si ofera protectie fata de agentii cancerigeni.



Aceste efecte se datoreaza celor peste 200 de substante active pe care le contine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Deosebit de activi sunt cei 70 de compusi ce au in structura lor sulf. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic.

Acest compus rezulta in urma actiunii unei enzime - alinaza - asupra alinei din compozitia plantei. Dintre toate speciile de usturoi cultivate in intreaga lume, merita amintit usturoiul chinezesc care contine alina in concentratia cea mai mare. De asemenea, este demn de remarcat si continutul apreciabil de selenium al usturoiului chinezesc.


Chiar si documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietatile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile romane folseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie.

In acele vremuri usturoiul era utilizat pentru tratarea a peste 60 de boli.

Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate.

Efectele asupra aparatului cardiovascular constau in combaterea tahicardiei si spasmelor arterelor coronare raspunzatoare de producerea crizelor de angina si a infarctului de miocard, imbunatatind astfel performanta cardiaca. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.

Cercetarile au demonstrat ca utilizarea regulata a usturoiului in alimentatie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie si tratament al arterosclerozei.

Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) raspunzatoare de formarea ateroamelor si contribuie, in acelasi timp, la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL), care au efect protector fata de ateroscleroza.

De asemenea, au fost dovedite si efectele vasodilatatoare si hipotensoare ale usturoiului. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din aceasta cauza poate ameliora durerile de cap si claudicatia intermitenta. Avand acelasi efect si asupra vaselor sangvine ale intestinelor, usturoiul poate fi de un real ajutor si pentru cei cu dereglari functionale ale aparatului digestiv.

Usturoiul este:

un excelent detoxifiant,
sudorific
diuretic,
expectorant,
antibiotic, indicat in tratamentul virozelor, contra unor microorganisme cum ar fi Stafilococul, E-Coli, Proteus-Pseudomonas, virusul herpetic, Candida Albicans, precum si in cazul unor pneumopatii, cum ar fi bronsitele si traheitele,
antispastic,
accelereaza epitelizarea si vindecarea ranilor,
are efect antihelminitic.
In "Journal of the National Cancer Institute", revista americana de specialitate, au aparut studii care demonstreaza efectul anti-cancerigenic net al usturoiului. Oamenii care consuma cantitati insemnate de usturoi si ceapa prezinta un risc foarte scazut de aparitie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

Preparatele moderne de buna calitate pastreaza efectul curativ al usturolului, cunoscut de milenii in medicina populara, eliminand in acelasi timp neplacerile cauzate de mirosul patrunzator caracteristic, precum si arsurile gastro-esofagiene provocate de consumul plantei in stare cruda.

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Contra sucului său, germenii de răceli, gripe și viroze nu au nici o șansă. Descompune flegma, combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Omoară cei mai oribili microbi - chiar și pe cei ai leprei, gonoreei și cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, acești germeni au fost aruncați efectiv pe marginea unui platan de cultură!

Un miligram de usturoi avea aceeași putere cu douăzeci și cinci de unități de penicilină.

Este o plantă atât de puternică încât, când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge și poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei și alungarea răcelilor. Se face tocând câțiva căței de usturoi, amestecându-i cu puțin untdelemn de măsline și aplicând mixtura pe tălpi.

Oameni bolnavi de plămâni - ajunși în pragul morții - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem și oribilele bronșite, alergii și abcese pulmonare) s-au întremat și au plecat complet vindecați, lăudând această plantă miraculoasă.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE

În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de știință au confirmat în sfârșit cu fermitate "puterea de penicilină" a usturoiului, izolând diversele substanțe din el. Alliina, prima substanță izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicația cu salmonella, dizenteria și contra stafilococilor care provoacă furunculele și ulcerațiile purulente ale pielii. "

La fel de eficientă era și împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelișului inimii (febra reumatică).

Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecția ochilor), putrefacția (descompunerea mâncării în alimente și în intestine), febra tifoida, holera și T.B.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanțe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer).

Ajoena este o substanță care "diluează" sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci și patru de ore. De asemenea, ajoena acționează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, și o alta care cauzeaza Candida sivaginita.

Usturoiul are peste o sută de compuși ai sulfului cunoscuți.

Acești compuși ai sulfului sunt cei care-i conferă usturoiului puterea sa de luptă contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii și a nivelului de zahăr din sânge, alungă astma și bronșita, îmbunătățesc circulația și funcțiile inimii, previn cancerul și ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

PREVENIREA ÎNFUNDĂRII ARTERELOR

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aroma înțepătoare are "o acțiune protectoare foarte semnificativă" în limitarea efectelor coagulării sângelui gras.

Conform doctorilor Arun Bordia și H.C. Bansal de la R.N.T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet când aceștia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi. După părerea lor, aceasta însemnă că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereții arterelor și ajuta la prevenirea colmatării acestora. Concret, o sută de grame de unt s-au adăugat la o masă consumată de pacienții testați.

Peste trei ore, aceștia au prezentat un nivel mediu al colesterolului, de 237 miligrame la sută. Când, după trei ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la sută. S-a descoperit că uleiul de usturoi are și singur acest efect - fie că e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral.

În plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masă care conținea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la sută - în trei ore. Când în mâncare s-a adăugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la sută.

În ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol și fibrogen sub valorile normale.

COBOARĂ HIPERTENSIUNEA

Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur și mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu știe exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, ușurând presiunea. Alții citează puterea sa de a înlătura infecțiile de diverse feluri și, prin urmare, a reduce tensiunea crescută. Totuși, e clar că tensiunea scade. Medicii raportează - în cazuri după cazuri - că simptome ca slăbiciunea, amețelile, pulsațiile dureroase ale capului, țiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respirația scurtă, durerile de șale, amorțelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid și ușor.


De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerințele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:


1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a găsit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiune sangvină se reduce treptat - într-o perioadă de timp - fără nici o cădere neașteptată care ar putea șoca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. În aproape toate cazurile testate, a alungat slăbiciunile, amețelile, durerile de cap, țiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obține bune rezultate,indiferent de vârstă sau de condiție.
7. Este ușor de luat, sub formă de tablete fără miros.

Hipertensiunea e extrem de periculoasă fiindcă, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - mulți suferinzi nici măcar nu știu că o au - și în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor și arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subită, dacă nu e controlată.

Totuși, un lucru ar trebui să fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât să coboare tensiunea și efortul impus inimii, venelor și arterelor, plus alte simptome neplăcute, care pot reveni când terapia cu usturoi încetează. Oricum, folosirea prelungită a usturoiului a tins, în multe cazuri, să coboare permanent hipertensiunea!

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET

Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahăr din sângele diabeticilor. Într-un caz, un om cu diabet avansat, aflase de la doctori că era într-o situație fără speranță și a fost trimis să moară acasă, la vârsta de șaizeci de ani. La nouăzeci de ani, încă mai trăia, sănătos-tun. Începuse să mănânce o combinație de usturoi, pătrunjel și creson. Nivelul zahărului din sânge i-a coborât de la 200 și ceva la 110. Și a continuat să folosească fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindecă diabetul și nu trebuie folosit fără permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zahărului și, astfel, a controla boala. Surprinzător și interesant, însă, este faptul - consemnat de mai multe ori - că usturoiul poate reduce nivelul zahărului din sânge la diabetici.

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICAȚIA ANTIDIABETICĂ

Usturoiul - deși are o acțiune puțin mai înceată - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: "Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus că, dacă nivelul zahărului din sânge nu-mi scădea, trebuia să iau un medicament oral.

Citisem despre modul cum poate usturoiul să reducă nivelul zahărului din sânge. Așa că am început imediat să iau câte o capsulă de usturoi de 0,32 gr., pe lângă vitamine și drojdia de bere, după fiecare masă. Rezultatul: zahărul din sânge mi-a revenit la normal și nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

REÎNTINEREȘTE FICATUL

Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine și, astfel, a ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice și ajută creșterea și vigoarea circulației sangvine prin ficat. Se susține că o linguriță de usturoi în amestec cu o lingură de untdelemn de măsline sau ulei de soia, luată seara, înviorează ficatul și îl reîntinerește atât de mult încât pielea de pe trup va străluci de activitate reînnoită. Utilizatorii spun că e într-adevăr o plantă miraculoasă.

Dacă usturoiul nu e tolerat, cauza constă într-o deficiență a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare bună, nu se va revolta niciodată împotriva unui element atât de natural și benefic ca usturoiul.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITĂ

Infecțiile urinare pot fi dureroase și handicapante. Doamna S.B.. povestește cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistentă infecție a vezicii: "Pentru aceia dintre dumneavoastră care pot suferi de cistită, usturoiul poate fi răspunsul. După ce m-am îmbolnăvit de câteva ori, am hotărât să-mi încerc propriul remediu. Am tocat câte trei căței mari de usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus într-o linguriță și i-am înghițit cu apă. După cinci zile, cistita mi-a trecut.

Atât de simplu (...)."

"Am mai avut cistită o singură dată, și usturoiul și-a făcut efectul din nou. Poate că merge și pentru infecțiile rinichilor. Doctorița mea n-a fost deloc surprinsă, întrucât a avut odată un pacient cu cancer la plămâni care a trait mai mult decât se așteptase ea, și mânca usturoi. Medicamentul minune - chiar merge!"

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac și intestine, afirmă un reputat cercetător și expert în terapia cu usturoi. Se știe că allicina din usturoi stimuleaza pereții stomacului și ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afecțiuni trebuie să fie diluat sau amestecat cu alte mâncăruri, precizează același expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l găti, sau a-l combina cu ou și lapte. Totuși, usturoiul nici măcar nu e nevoie să fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau băi pentru picioare și mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarată de nouăzeci și cinci la sută.

Din cele mai vechi timpuri și până în prezent, usturoiul a fost lăudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor și a simptomelor de inflamare.

S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate și consemnate amănunțit, după cum urmează: îngreunarea de după masă a fost înlăturată complet în cincisprezece cazuri și ușurată parțial în șase cazuri din douazeci și cinci - dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au dispărut complet în treisprezece cazuri, și parțial în nouă - din douăzeci și cinci - la un total de 88% eficacitate! .

Flatulența a dispărut complet în douăzeci de cazuri din douazeci și cinci - un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au dispărut complet în treisprezece cazuri și s-au usurat parțial în opt - la un total de 84% eficacitate!. Grețurile au dispărut complet în șase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate!

Se raportează că usturoiul nu aduce numai o ușurare temporară, ci eliberarea permanentă de aceste dezordini gastrice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că usturoiul e un carminativ care poate fi folosit în cazurile de flatulență și colici, pentru a elimina gazele din stomac și intestine și a diminua crampele dureroase.

PENTRU CALMAREA DIGESTIEI


Ca uz extern, usturoiul se poate folosi în cataplasme sau băi de picioare și de mâini. Intern, usturoiul mărunțit poate fi luat cu miere, înainte sau după mese (folosiți o jumătate de cațel).

De asemenea, usturoiul se poate folosi sub formă de tablete sau capsule.

PENTRU CONSTIPAȚIE

Un reputat cercetator și expert în terapia cu usturoi declara că persoanele care suferă de constipație își pot găsi ușurarea mâncând cu regularitate cantități moderate de usturoi, amestecate cu ceapă, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirmă el, stimulează mișcările peristaltice ale pereților intestinali și, în acest mod, produce mobilitatea scaunului.

PENTRU DISPARIȚIA IMEDIATĂ A ARSURILOR ȘI DURERILOR DE URECHI

Doamna LC. spune: "Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru durerile de urechi. L-am văzut făcând minuni în zece-cinci-sprezece minute de la spargerea unei capsule cu ulei de usturoi, turnată în ureche și reținută cu un tampon de vată. Le-am spus prietenilor și rudelor cât de repede îmi trece durerea și toți sunt gata să jure! - Sora mea avea o infecție a urechii interioare și toată noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru dimineața, în lacrimi. Soțul ei a venit și a luat puțin ulei, iar durerea i-a trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplator că arsurile sunt ajutate prin frecție cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea trece aproape imediat după aplicare și masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars destul de grav la mână, pe plita electrică.

După ce i s-a aplicat ulei de usturoi, a fost foarte ușurat și a dormit toată noaptea fără să se plângă.

PENTRU URECHI CARE ȚIUIAU
Doamna N.V. spune: "Am descoperit un remediu foarte simplu și ieftin pentru slăbirea auzului și țiuitul urechilor (...). Urechile îmi sunau atât de tare încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune că un strop de suc de usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme.

Am încercat, cu rezultate miraculoase; începeți aplicând formula cam de trei ori pe săptămână și, pe măsură ce starea vi se ameliorează, puteți reduce dozajul. Eu o folosesc în prezent cam o dată la o săptămână sau, la zece zile și rezultatele bune se mențin."

PENTRU PROBLEMELE NASULUI ȘI ALE GÂTULUI

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care implică infecții la ochi, urechi, nas și gât. Dacă se ia o bucată de usturoi în gură, la începutul unei răceli, pe partea dintre dinți și obraz, răceala va dispărea în câteva ore sau cel mult o zi.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil și pentru inflamațiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare și glandelor limfatice învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele și laringitele grave și alte boli.

De exemplu: această miraculoasă plantă vindecătoare face ca dinții slăbiți să prindă din nou rădăcini și înlătură tartrul!

Are efect curativ asupra cataractei și inflamării canalelor lacrimale!

Vă doare urechea? înfășurați planta în puțin tifon și introduceți-o în canalul exterior al urechii!

Vă doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând venele și arterele pentru a elimina congestia. Stoarceți puțin suc de usturoi într-o linguriță de miere (este un vechi remediu al pieilor-roșii!). Strănutați, aveți nasul înfundat sau vă chinuiește alergia?

încercati puțin usturoi tocat, înghițit cu apă. Se spune că, în asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

ALUNGĂ IMEDIAT RĂCELILE ȘI DURERILE DE GÂT

Usturoiul acționează mai repede decât vitamina C la vindecarea răcelilor. Dacă se ține un cățel de usturoi în gură, răceala va dispărea în câteva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, dacă nu îl mestecați. Doar răzuiți-l cu dinții, din când în când, pentru a elibera câte puțin suc. (Dacă usturoiul e prea tare, încercați cu unul dintre verii săi mai blânzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum - sau prazul). În acest mod, o durere de gât se poate opri în câteva minute (merge chiar și pentru temutele dureri de gât care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit că reușește de fiecare dată - și e mult mai de nădejde decât vitamina C, care poate să dea rezultate sau nu și, adeseori, nu face decât să amâne inevitabilul.

Usturoiul asigura o vindecare permanentă, nu doar temporară. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, și altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) și boabele de soc (Sambu-cusnigra) - toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de a ușura simptomele alergice. Socul, de exemplu, conține doi compuși activi contra virușilor de gripă. Indicăm în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei (inclusiv a tusei convulsive) și a răcelilor, curgerilor de nas, congestiilor de piept și bronșitelor. Rădăcinile sau frunzele de urzici, folosite în suc sau ceai, erau medicamente sigure și nepericuloase pentru a deschide tuburile și căile din plămâni; urzica e o antihistamină puternică.

Nimic nu este mai dramatic decât vindecarea de alergie și guturai pe care o asigură frunzele de urzică, încercați două lingurițe de frunze uscate și congelate la o ceașcă de apă clocotită. Puneți la așezat până se răcește și îndulciți după gust. Hreanul - folosit de rami secole de-a rândul ca simbol al celor șapte ierburi amare de Paști are o îndelungată reputație de muco-kihetic.

Altfel spus, are capacitatea de a dilua flegma sau mucusul, ușurându-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu se compară cu o linguriță de hrean proaspăt pentru a curața sinusurile. Doza zilnică e necesară numai pâna când cedează simptomele alergici, în continuare, nu mai e nevoie decât de câteva lingurițe de hrean pe lună, pentru a preveni un nou atac de alergie.

PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR

Bufeuri de febră? Încercați usturoiul.

Depresie? Puneți puțin usturoi în salată. Iritabilitatea, anxietatea, grețurile, migrenele, oboseala sau agitația, balonajul abdominal, umflarea extremităților, amețelile, tulburarea vederii, umflarea și sensibilizarea dureroasă a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substanțele pe care le conține usturoiul. Emenagog dovedit, stimulează menstruația. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.

Astăzi, știm că posibilitatea usturoiului de a mări absorbția de vitamina B-l în organism poate fi de o valoare extremă pentru alungarea grețurilor matinale, a tensiunilor premenstruale și a multor alte probleme. Medici de renume au constatat că usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitațiile, frisoanele, mâncarimile, obezitatea, leucoreea, artrita și multe alte maladii. Desigur, usturoiul se găsește și sub formă de pudră, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor și a farmaciilor specializate în Plante medicinale. Ceaiul se prepară doar amestecând o linguriță de praf într-o ceașcă de apă fierbinte, adăugând miere după gust. Sau o cantitate mică, mărunțită într-o linguriță de miere, poate fi înghițită cu apă înainte de mese.

PENTRU EXCRESCENȚE DUREROASE ȘI SPASME LA COLON

M.V ., medic stomatolog, relatează că timp de zece ani și-a făcut tratamente cu raze X și radiu pentru a eradica niște excrescențe urâte ale pielii care-i tot reapăreau, cu toate că un medic îi spusese că erau benigne. La aplicarea uleiului din această plantă uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflăturile dureroase de pe față i-au dispărut complet. Prima oară a încercat formula pentru o excrescență de lânga ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - și în circa o lună umflătura a dispărut. A doua oară, a încercat-o pentru o excrescență din plantația părului, care creștea rapid, atingând chiar mărimea unei monede de zece cenți când și-a dat seama prima oară de existența ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o văzând cu ochii.

Aceste excrescențe, spune el, erau cauzate de niște arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfătuit să le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care l-a încercat timp de două, trei luni, fără succes. "Și să te mai miri", comentează el, "că ne interesează declarațiile despre usturoi și cancer?

Chiar dacă nu erau maligne, aceste excrescențe s-ar fi putut cu siguranță să se dezvolte în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale. Și, categoric, nu s-au vindecat până nu am aplicat usturoiul. Mai mult, erau urâte și dureroase. Sperăm că această experiență a noastră să se dovedească utilă și pentru alții. Tratamentul e inofensiv și, în cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

PENTRU PICIORUL ATLETULUI

Ani de zile, Sorin V. a suferit în tăcere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dușumeaua udă a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înroșiseră, se cojeau și îl dureau. Călcâiul și talpa erau înăsprite de mii de mici perforații uscate. Picioarele i se roșeau insuportabil și se jena să se descalțe. Avea arsuri, mâncărimi și dureri.
Când toate medicamentele s-au vadit neputincioase, usturoiul s-a dovedit că e un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de față consta în a întinde puțin usturoi proaspăt zdrobit peste zona afectată. Va da o senzație de căldură, pentru cam cinci minute. Trebuie să rămână pe piele timp de o jumatate de oră. Apoi, piciorul se spală cu apă simplă. Repetați procedeul o dată pe zi, timp de o săptămână, și adio afecțiune. (Dacă pielea arde, luați imediat usturoiul spălați cu apă și încercați din nou mai târziu, cu suc de usturoi diluat în apă, până găsiți o mixtură care să nu ardă, întrucât excesul de usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reapariția infecției, fierbeți-vă ciorapii.

PENTRU ARTRITĂ, REUMATISM ȘI NEVRALGIE

Remediile cu usturoi pentru artrită includ folosirea lui ca tonic sau frecții cu ulei vegetal obișnuit în care s-a prăjit usturoi. Se spune că un tonic simplu, preparat din usturoi mărunțit într-o lingură de miere, luat la masă pe o perioadă de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile și suferințele, mai ales în cazuri de sciatică și gută. Un om de știință indian declara că uleiul extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice și reumatice. Un alt medic afirma că durerea părților reumatice poate fi mult ușurată frecându-le cu usturoi. "Dă rezultate excelente", sustine el. Un alt savant de frunte și expert în terapia cu usturoi declara că, luat intern, usturoiul calmează rapid durerile reumatice și nevralgice.


CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAȚ USCAT!

În cartea sa, “Despre oameni și plante”, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacientă, Anne-Marie M., de nouăsprezece ani, care se născuse cu un braț mai scurt, uscat, care niciodată n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic și a rămas îndoit peste piept. Nu simtea nimic cu brațul (decât pe timp ploios, când o dureau oasele) și nu și-l putea mișca. Consultase mulți medici, dintre care nici unul nu-i putuse rezolva problema paraliziei și a estropierii de creștere.

Aceasta era o problemă nouă pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de rahitism. Cel mai important ingredient din remediul său, declara el, era un aliment tămaduitor simplu - vărul aproape identic și mai blând al usturoiului - ceapa ("conținutul ei de sulf o face foarte eficientă împotriva reumatismelor") .

Alte ingrediente includ lămâița, urzica-vie, brusturele mare și pătrunjelul - toate, alimente tămăduitoare din Biblie discutate în aceasta carte la paginile 82,131,220,222,250 - ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea, spune el, ceapa - Allium cepa - este "un diuretic destul de puternic pentru a elibera rinichii bolnavilor de uremie"). Păducelul, un aliment vindecător din Biblie discutat în Capitolul 11, și mugurii de tei, au fost recomandați ca sedativi ușori. Mușețelul comun, un alt aliment vindecător din Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prișniță (compresă) de varză, un aliment tămăduitor biblic, și creson, una dintre ierburile amare de la Cina cea de Taină.

Acest gen de cataplasmă a acționat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau ține pe picioare. Urma să le folosească numai în aplicații externe, sub formă de cataplasme și băi de mâini și picioare. Trei luni mai târziu, fata a revenit, vindecată în mod miraculos! A întins mâna. "Priviți!" a exclamat ea și a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masă. "Sunt atât de fericită!" a strigat "E așa de minunat, că nici nu-mi vine să cred (...)."


Un martor sceptic a întrebat: "Vreți să spuneți că înainte nu vă puteați mișca, brațul și mâna? Iar acum puteți?" - "Exact", a răspuns ea și, ca s-o dovedească, l-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea a apărut în toate ziarele din Paris. Parinții lui Anne-Marie au spus că era un miracol. Numai medicii care o trataseră fără succes au refuzat să creadă. "Nu se poate face nimic", a spus unul. "Corectarea diformităților congenitale e mai presus de puterea oricărui medic."



Asadar, usturoiul are urmatoarele proprietati:

A. UZ INTERN:
Antiseptic intestinal si pulmonar, bacteriostatic, bactericid, tonic, stimulent general al organelor digestive, hipotensor (vasodilatator al arterelor, al capilarelor), incetinitor al pulsului, antispasmodic, reechilibrant glandular, antisclerotic, diuretic, aperitiv, vermifug, preventiv al cancerului.

B. UZ EXTERN:
Vindeca ranile, antiparazitar, sedativ, calmant, resorbant, tonic general.



INDICATII:
A. UZ INTERN: Profilaxia si tratamentul bolilor infectioase, diaree, dizenterii, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, tuberculoza, gripa, guturai, astm, astenie, slabiciune generala, spasme intestinale, hipertensiune arteriala, oboseala cardiaca, anumite tahicardii, spasme vasculare, tulburari circulatorii, varice, hemoroizi, dezechilibrari glandulare, imbatranirea tesuturilor, reumatism, guta, artirite, litiaza urinara, blenoragie, lipsa poftei de mancare, flatulenta, blenoragie, hidroptizie, edemul gambelor, oligurie, hipercoagulabilitate sanguina, paraziti intrestinali, prevenirea cancerului.

B. UZ EXTERN: Bataturi, negi, plagi, ulcere, nevralgii reumatismale, intepaturi de insecte, chisturi, scabie, chelie, surditate reumatismala, abcese reci (fara inflamatie) tumori albe.

MOD DE FOLOSIRE:

A. UZ INTERN:
Crud, in salate. Se toaca marunt 2 catei de usturoi cu cateva fire de patrunjel, se adauga cateva picaturi de ulei de masline. Se fac tartine, de recomandat cu paine de secara. Tinctura de usturoi se prepara astfel: 50 gr. usturoi, se lasa la macerat cu 250 ml. alcool de 60 0 timp de 10 zile, agitand zilnic; se strecoara, se filtreaza. Se folosesc 10-15 picaturi de 2 ori pe zi, cateva zile. Suc din bulbul de usturoi, in combinatie cu alcool - 20-30 picaturi de 2 ori pe zi - pentru combaterea bronsitei, tusei convulsive, hipertensiunii.

Contra parazitilor intestinali - 2-4 catei de usturoi, trecuti prin razatoare, intr-un vas cu apa calda sau lapte; se lasa la macerat 24 ore. Se bea dimineata, pe stomacul gol, timp de 21 de zile. Contra teniei - o capatana de usturoi se trece prin razatoare, se amesteca cu apa clocotita sau lapte, timp de 20 minute. Se bea in fiecare dimineata, pe nemincate, pana la expulzarea teniei. Pentru neutralizarea mirosului neplacut de usturoi din gura, se mesteca cateva boabe de cafea sau anason, sau chimion, un mar, sau fire de patrunjel.

B. UZ EXTERN:
Usturoi pisat, in amestec cu grasime, ulei, da un unguent numit "mustarul diavolului" - resorbant al tumorilor albe. Pentru dezinfectia plagilor, ulceratiilor - sucul de usturoi 10% cu alcool 1-2 % , sau comprese cu otet de usturoi (30 gr. usturoi ras, macerat 10 zile in 1//2 litru otet). In caz de slabiciune generala, astenie, reumatism - amestec cu doua parti de ulei camforat cu una de usturoi - se aplica prin frectie in lungul coloanei vertebrale.

O parte usturoi si doua parti ulei camforat, se aplica prin frecare pe chelie. Se pot face spalari cu 6 catei de usturoi la 1 litru de apa. Contra surditatii de origine reumatismala, se introduce in ureche, seara, un tampon imbibat cu suc de usturoi amestecat cu ulei. Bataturi, negi - se piseaza usturoi, se aplica cataplasma pe rana. Se mai poate folosi usturoi copt in cuptor, se aplica pe plaga. La intepaturi de insecte se aplica o bucata de usturoi pe locul intepaturii, prin frecare. La fel se face cu ceapa, praz, salvie.

Contraindicatii:

Nu se aplica bolnavilor de dermatoze, pecingine, cu iritatii ale stomacului, ale intestinelor, la femeile care alapteaza, in congestii pulmonare, tuse cu sange, friguri. Dupa o veche datina, usturoiul curatat de coaja, pus intr-un saculet la gatul sau pe abdomenul unei persoane, face miracole in cazul viermilor intestinali, oxiurilor. Se poate folosi ca supozitor pentru a intari copiii. La bolnavii de febra tifoida se aplica pe picioare cataplasme cu usturoi pisat in amestec cu ceapa si urzici pisate.

Tratamente naturiste cu usturoi

TINCTURA DE USTUROI CU MIERE Se prepara din 250 gr. usturoi, 100 ml. spirt rafinat, 100 gr. miere, la fel ca mai sus, cu aceleasi efecte.

DECOCT DE USTUROI CU MIERE Cateii de la o capatana de usturoi, pisati, se amesteca cu 200 ml. de apa, 2 linguri de miere, se fierb la foc mic pana scade la jumatate, se strecoara, se raceste, se poate pastra 2-3 zile la temperatura camerei, sau 7 zile in frigider. Se administreaza ca mai sus.

TINCTURA DE USTUROI CU INFUZIE DE MENTA Se amesteca 40 gr. usturoi, 100 ml. spirt rafinat, se lasa la macerat 7 zile intr-o sticla, se strecoara lichidul , se adauga infuzie de menta dupa gust. Se iau cate 10-15 picaturi de 2-3 ori pe zi, la 1 ora dupa mese. Se foloseste in caz de ameteli, slabiciune , tensiune arteriala marita.

INFUZIA DE USTUROI CU ALTE PLANTE 1 Se amesteca 50 gr. catei de usturoi, 50 gr. seminte de chimen, 30 gr. flori de musetel, 20 gr. rizomi de valeriana. Se pune o lingura din amestecul de mai sus la 1 pahar de apa clocotita, se acopera vasul 15 minute, se strecoara. Se bea 1 pahar dimineata si seara.

INFUZIA DE USTUROI CU ALTE PLANTE 2 Compozitia: 30 gr. catei de usturoi, 10 gr. flori de arnica, 30 gr. frunze de coada calului, 30 gr. frunze de paducel, 30 gr. frunze de vasc, 40 gr. flori de coada soricelului, toate se maruntesc, se amesteca cu 200 ml. de apa clocotita, se lasa acoperit 15 minute, se strecoara, se bea 1 pahar pe zi.

INFUZIA DE USTUROI CU ALTE PLANTE 3 Compozitia: 15 gr. catei de usturoi, 5 gr. flori de arnica, 15 gr. flori de paducel, 25 gr. frunze de coada calului, 25 gr. frunze de menta, se maruntesc, se amesteca. Se ia 1 lingura din amestec la 1 pahar de apa, timp de 120 de minute, se da in clocot, se acopera, se lasa timp de 15 minute, se strecoara. Se beau 2 pahare pe zi, pentru prevenirea arterosclerozei.

BAUTURA DE USTUROI, VODCA, MIERE Se amesteca 250 gr. usturoi, 250 gr. vodca, 250 gr. miere, se lasa la loc rece, intunecat 7 zile, se strecoara, se foloseste imediat, sau se poate pastra la rece 1 luna. In prima zi se ia o picatura, apoi se adauga o picatura in fiecare zi, astfel ca in a 10-a zi se iau de 3 ori pe zi cate 10 picaturi, se mentine acest numar inca 10 zile, dupa care se scade cate o picatura pana in a 30-a zi, cand se ia de 3 ori pe zi o picatura. Este tonic al sistemului nervos, indicat in insomnii, astenie nervoasa, tonifierea sistemului cardiovascular.

SUCUL DE USTUROI O capatana de usturoi se piseaza, se stoarce, obtinand sucul. Se ia de 3 ori pe zi cate 10-15 picaturi intr-un pahar de apa, sau in mancare.

MACERATUL DE USTUROI CU LAMAIE O capatana de usturoi, 1 lamaie, 1 litru de apa clocotita, se acopera, se lasa la macerat 2 zile. Se ia 1 lingura de 3 ori pe zi.

SUPA DE USTUROI Se ia cate un catel de usturoi pentru fiecare persoana, se pun in cratita cu putina apa, sare si piper, se fierb la foc domol. Cand sunt fierti, se strivesc. Se ia cate un ou pentru doua persoane, se sparg, se bat cu putina apa. Se adauga cate putin pireul de usturoi si se aseaza pe foc peste restul de supa, adaugandu-se o cantitate suficienta de apa calda. Se acopera vasul si se lasa la fiert la foc domol. Se pun crutoane de paine prajite in unt pe farfurii, iar peste ele se toarna supa strecurata. Este un tonic vascular si al sistemului nervos. Este indicata iarna impotriva afectiunilor respiratorii (astm, bronsita, guturai etc.).



Alte leacuri cu usturoi:

Musdeiul se bea adeseori pe nemancate ori se trageau bolnavii cu el si in acest scop se prepara mai mult cu apa si otet. Diareea grava- se ungea corpul cu usturoi pisat, sau se inghiteau 3 catei de usturoi si 3 fire de piper.
Se folosea contra durerilor de masele, durerilor de urechi si nevralgiilor.
De obicei se introducea un catel in urechea din partea dureroasa.
Cand cineva avea unghii stricate sau amigdalite, le ungea in fiecare seara cu usturoi pisat.
Contra bataturilor. Se tineau picioarele in lesie tare de ciucalai de porumb si apoi se legau cu usturoi pisat.
Bulbul copt in cuptor se aplica pe furuncule.

De tuse se ungeau talpile picioarelor cu usturoi pisat si se incalzeau la foc inainte de culcare.
Se punea mai mult in mancarea celor bolnavi de piept si de hipertensiune. Musdeiul se dadea pe nemancate ca vermifug.
In Dobrogea se pisau 5 catei de usturoi, se amestecau cu o lingura de hrean ras si se dau pe nemancate ca vermifug.
In alte parti se fierbea usturoiul cu iarba limbricilor(Astragalus glycyphyllos) si se dadea copiilor sa bea.


Preparare:

-25 g suc de usturoi se pun in 200 ml lapte si se consuma zilnic, in afectiunile interne.

Tinctura de usturoi se iau cateva picaturi in cura. Este bine sa se faca in felul urmator: la 50 g de usturoi curatat si pisat se va pune 250 ml alcool alimentar preferabil de 96?. Se tine timp de 15 zile, apoi se strecoara.
Peste aceasta tinctura dupa strecurare ca sa fie mai eficienta se mai poate pune 2 sticlute de tinctura de propolis de la Apicola. Se vor agita bine inainte de intrebuintare. Se iau cu picatura dupa urmatorul grafic. Este bine sa fie puse in lapte.

Numarul zilei

dimineata amiaz Seara
Ziua 2-a 1 1 2
Ziua 3-a 1 2 2
Ziua 4-a 2 2 2
Ziua5-a 2 2 3

Copii vor putea sa se opreasca aici si sa inceapa sa scada tot cate o picatura pe zi pana vor ajunge la o singura picatura. Adultii si cei care doresc pot sa continue cu acest mod de administrare pana vor ajunge la 15-20 de picaturi de 3 ori pe zi, dupa care vor scadea tot cate o picatura pe zi, pana vor ajunge din nou la 1 picatura. Se poate face de 2 ori pe an aceasta cura.

-In cazul durerilor de urechi se poate introduce un catel de usturoi seara in ureche si tinut peste noapte.
-Usturoi in otet este bun pentru disparitia bataturilor. Se va pune sub pansament.-2 catei de usturoi se vor pune in 250 ml lapte si se consuma daca aveti probleme digestive.
-Zilnic se mananca 3 catei de usturoi pentru refacerea organismului si chiar intinerire.
-20 g de bulbi maruntiti se vor fierbe la 500 ml apa timp de 15 minute. Se strecoara si se fac clisme in paraziti intestinali cateva zile la rand.
Exista foarte multe retete cu usturoi (cateva sute asa ca nu voi scrie aici alte retete fiind convins ca si dv cunoasteti cateva.
-1-2 catei de usturoi consumati zilnic, dimineata.

-20-30 picaturi de tinctura de 2 ori pe zi in tuse, hipertensiune, etc.
-Contra teniei- se zdrobesc cateii de la o capatana mareapoi se clocotesc pentru 20 minute in 200 ml lapte. Se va bea in fiecare dimineata, pe nemancate pana la disparitia teniei.
-usturoiul pisat cu grasime si ulei da un unguent numit mustarul dracului, resorbant al tumorilor albe.
-dezinfectia plagilor: solutia sucului de usturoi 10% cu 1-2% alcool sau comprese cu otet de usturoi (30 g de usturoi ras, macerat 10 zile la 500 ml otet.

-Slabiciune generala si astenie: amestec cu 2 parti de ulei camforat si o parte de usturoi.

Sau frectii de-a lungul coloanei vertebrale (paralizii, reumatism).
-Dureri de urechi- un tampon de vata imbibat in suc de usturoi cu ulei, este bun si contra surditatii.





Bolile de inima si cancerul: este usturoiul raspunsul?

Un proiect de cercetare finantat de UE se afla acum in desfasurare si isi propune sa exploreze impactul asupra aterosclerozei si cancerului colorectal al compusilor bio-activi continand sulf, gasiti in usturoi.
Usturoiul este bine cunoscut pentru rolul sau terapeutic in prevenirea cancerului si bolilor cardiovasculare. Aceste boli sunt de departe principala cauza a mortii in UE. Cresterea consumului de usturoi si cresterea continutului de substante bioactive in usturoi continand sulf, pot preveni aceste boli.
Studiile clinice au sugerat faptul ca usturoiul produce reduceri semnificative a nivelelor de colesterol si trigliceride in ser, reduce presiunea sangelui (tensiunea arteriala) si mareste activitatea fibrinolitica (spre exemplu aceasta afecteaza coagularea sangelui). Studiile epidemiologice si pe animale au sugerat de asemeni potentialul antitumoral al usturoiului. Oricum, in ciuda acestor efecte terapeutice recunoscute, studii stiintifice asupra mecanismelor, cu preparate din usturoi bine definite si compusi caracterizati, inca lipsesc.


Noul proiect are 2 obiective stiintifice primare:

-De a intelege si imbunatati producerea de compusi bioactivi din usturoi prin tehnici de ameliorare sofisticate;
-De a imbunatati intelegerea rolului usturoiului in dieta si ca agent terapeutic in promovarea si sustinerea starii de sanatate, in special potentialul lui de a preveni cancerul si bolile cardiovasculare cum ar fi ateroscleroza.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt de a identifica mecanismele prin care usturoiul interactioneaza cu procesele inflamatorii ale aterosclerozelor si dezvoltarea cancerului in celule la animale si oameni.
Proiectul va asigura de asemeni o analiza din interior a sintezei compusilor benefici din usturoi si mecanismele lor de actiune. Viitoare detalii despre acest proiect si rezultatele lui sunt disponibile la coordonator sau prin vizitarea site-ului proiectului.


Medicamentul numit "usturoi" si efectul lui protector asupra bolilor de inima

Potrivit lui Karen Collins, de la American Institute for Cancer Research, cu ocazia unei conferinte stiintifice recente, s-au oferit noi dovezi privind efectul protector al usturoiului asupra cancerului si bolilor de inima. Specialistii au confirmat descoperirile anterioare care aratau ca modul de preparare al usturoiului in hrana sau suplimente - ii modifica efectele.
Dr. John Milner de la Universitatea statului Pennsylvania din SUA a prezentat o sinteza a studiilor de laborator care evidentiaza efectul usturoiului de modificare a activitatii mai multor enzime, blocind formarea unor compusi cancerigeni si efectele lor daunatoare asupra ADN-ului celular. Usturoiul pare capabil sa stimuleze capacitatea organismului de a detoxifia alti carcinogeni si de a inhiba cresterea celulelor canceroase.


Potrivit altor comunicari prezentate cu ocazia aceleiasi conferinte, cercetatorii au remarcat ca studiile atesta existenta unei legaturi intre consumul de usturoi si reducerea riscului de cancer de stomac si colorectal. In ce priveste cancerele pulmonar, mamar si de prostata, exista prea putine studii umane pentru a putea trage concluzii definitive. Specialistii de la Universitatea din Carolina de Nord au analizat 5 studii populationale in care s-au folosit suplimente de usturoi si au ajuns la concluzia ca acestea, spre deosebire de usturoiul consumat ca atare in hrana, nu par sa aiba efect protector impotriva cancerului. Modul de preparare al usturoiului pare sa joace un rol important in ce priveste eficienta lui. Atunci cind usturoiul crud estre zdrobit sau maruntit, componentii sai sint transformati in ingredientele active, cu efect protector. Dr. Milner ne sfatuieste sa maruntim usturoiul si sa-l lasam sa stea cel putin 10 minute inainte de a-l consuma pentru a permite activarea compusilor protectori inainte ca prepararea termica sa stopeze acest proces.


De cat usturoi este nevoie pentru a beneficia de protectia impotriva cancerului?

Studii recente nu au evidentiat nici o legatura directa intre riscul de cancer si cantitatea de usturoi consumata; mai mult, expertii considera ca nu este nevoie sa consumam usturoi in fiecare zi pentru a ne bucura de proprietatile sale anticanceroase. In general, protectia se obtine cu un consum de 5-18 g de usturoi crud sau gatit pe saptamina. Consumarea unei cantitati de peste 20 g (6 catei) pe zi poate creste riscul de hemoragie gastrica. o Usturoiul este foarte studiat si pentru posibilele sale efecte benefice asupra inimii. Unele studii arata ca el poate scadea colesterolul cu 5-10% si pare sa inhibe reactiile care transforma LDL-ul colesterolul in forma sa cea mai daunatoare. S-a mai constatat ca usturoiul scade tendinta celulelor sangvine de a forma cheaguri nedorite.


Unele studii populationale care arata ca cei care consuma mai mult usturoi sufera mai putin de cancer si boli de inima nu au ajustat rezultatele si in functie de efectele consumului de verdeturi de catre subiectii studiati. Specialistii de la Institutul american de cercetare a cancerului subliniaza ca unul din cei mai importanti pasi pe care ii putem face pentru a ne reduce riscul de cancer este sa adoptam o dieta bazata pe alimente vegetale, care sa includa o varietate cit mai mare de verdeturi.

Usturoiul contine potasiu, fosfor, o cantitate impresionanta de vitamina B si C, precum si calciu si proteine. In Europa este considerat un medicament valoros. In tarile fostei Uniuni Sovietice este denumit "penicilina ruseasca". In America el este complet ignorat. In ciuda slabei lui raspandiri pe continentul nord-american, usturoiul are anumite calitati cu totul surprinzatoare.

Se pare ca el poate reduce tensiunea arteriala prin doua mecanisme posibile: prin neutralizarea substantelor toxice din intestine, ori actionand asemenea unui vasodilatator.

F.G. Piotrousky de la Universitatea din Viena a remarcat faptul ca un procent de 40% din pacientii sai hipertensivi au inregistrat scaderea tensiunii arteriale dupa ce li s-a dat sa manance usturoi. S-a demonstrat de asemenea ca usturoiul este eficient in reducerea nivelului de colesterol si a excesului de glucoza din sange (zaharul sangvin rivalizeaza cu colesterolul in calitate de factor cauzator al arterosclerozei si infarctului).



Nici nu este nevoie sa mergem in piata sau la supermarket si sa cumparam o funie de usturoi!

Putem folosi capsule care contin extract natural concentrate de usturoi.
In loc sa mancam un catel de usturoi, luam o capsula cu extract de usturoi.

Efectul este acelasi!


GarlicCaps este un preparat comercializat de CaliVita care contine extract de usturoi chinezesc si patrunjel.


 Un flacon de Garlic Caps are 100 de capsule si costa 40,70 lei
(cel mai mic pret de distributie).


O capsula contine:

- Extract inodor de usturoi (Allium sativum)
- Extract de patrunjel (Petroselium crispus)
350 mg
250 mg


Mai multe detalii despre acest produs 100% natural gasiti aici:

Firma Calivita

Autor : Dan Paunescu
avatar
Memphis

Numarul mesajelor : 181
Puncte : 25422
Data de inscriere : 24/08/2011

Revenir en haut Aller en bas

Partager cet article sur : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum