Acupuncture et homéopathie
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Derniers sujets
» Thyroïdite - traitement homéopathique
Aujourd'hui à 4:01 pm par Perseu

» Diabéte neurogéne
Sam Aoû 05, 2017 1:51 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Narcissisme traitement homéopathique
Ven Aoû 04, 2017 12:01 am par Jescard Michael

» L'action d'acupuncture
Sam Juil 29, 2017 5:11 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Coma discussions
Ven Juil 21, 2017 8:09 am par Dr.Ioan Dumitrescu

» Agaricus blazei
Mer Juil 05, 2017 11:47 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

» Trousse d'urgence homéopathique
Mer Juil 05, 2017 9:54 pm par Dr.Ioan Dumitrescu

»  Hernie discale apres la chirurgie
Lun Juil 03, 2017 10:54 am par Dr.Ioan Dumitrescu

-

Add to netvibes

-

301 Redirect Code Generator Tool

Get our toolbar!
[Valid RSS]
Flux RSS


Yahoo! 
MSN 



La date/heure actuelle est Lun Aoû 21, 2017 4:03 pm

Ecologie alimentara

  • Sujets
  • 18032011
    Autoritățile depistează în laboratoarele românești aproape 350 de substanțe toxice care apar în alimente. În realitate, toxinele pe care le consumăm vrând-nevrând în fiecare zi sunt de ordinul sutelor de mii...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 287
  • 04032011
    apa pe care o băuseră era infestată cu bacterii fecale, bacterii coliforme și clor rezidual. Medicii veterinari spun că o astfel de contaminare este extrem de periculoasă pentru organismul uman, mai ales pe fondul unor alte afecțiuni. „Am luat legătura cu producătorul și se va efectua încă o serie de analize, pe apă din același lot. Dacă analizele vor avea aceleași rezultate se va dispune retragerea de pe piață a lotului incriminat“, a explicat Dorin Enache, directorul DSV Brașov.
    Sursa adevarul.ro/locale/brasov
    Link sters
    Admin

    Asta e ceea ce bem si platim...

    par vstgx - Commentaires: 2 - Vues: 950
  • 27022011
    Pe posturile TV se spune despre modul de coacere a bananelor cu etilena, dar nu se spune nimic despre cum ajung bananele verzi in Romania dupa 2-3 sapatamani de transport, depozitare in port Constanta, vama, etc .

    Ce se stie despre praful de clorura mercurica cu care sunt stropite bananele, portocalele ca sa ramana verzi in cele 2-3 saptamani ?

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 413
  • 21022011
    Am gasit aici informatii care cred ca sunt utile
    plicarea legislatiei privitoare la produsele naturale si suplimente NU inseamna interzicerea acestora sau conditionarea comercializarii si/sau achizitionarii lor prin retete medicale.

    2. Respectivele prevederi inseamna, mai ales, ca aceste produse nu mai pot fi etichetate, (si comercializate), drept produse care au efecte benefice pentru sanatate sau care trateaza boli. Exemplu: ceaiul de musetel, sa zicem, va fi comercializat in continuare, insa conform legislatiei europene si interpretarilor ce i s-au dat pana acum, nu este cert...

    par vstgx - Commentaires: 7 - Vues: 425
  • 21022011
    Marca celebra de orez Wuchang a fost si ea contrafacuta in spatele usilor printr-un amestec ce continea foarte putin din orezul celebru. Acest orez avand o aroma specifica, falsificatorii au folosit esenta cu care se stropea preparatul lor. Desi se cultiva anual echivalentul pentru 800.000 pachete orez Wuchang, anual sunt ambalate si scoase la vanzare 10 milioane de pachete purtand marca Wuchang.
    Insa de data asta s-a mers si mai departe...Un oficial de la o asociatie chineza pentru restaurante a spus ca mancand 3 castroane din acest orez echivaleaza cu mancatul unei pungi de plastic.

    par vstgx - Commentaires: 3 - Vues: 312
  • 19022011
    Ce nu trebuie să combini la aceeași masă:
    1. Cartofi cu carne (carne roșie, carne de pasăre, pește)
    Carnea produce sucuri gastrice acide pentru a fi digerată și acest lucru se întâmplă foarte lent. În schimb, cartofii produc sucuri gastrice alcaline, sunt digerați repede și necesită enzime diferite. "Dacă veți consuma aceste alimente împreună veți provoca o lupta digestivă între enzime concurente. Rezultatul este că mâncarea nu va fi digerată cum trebuie și de aici gazele, balonarea, arsurile stomacale, durerile de stomac, malabsorbția, indigestia și lipsa energiei", aflăm de la nutriționistul...

    par vstgx - Commentaires: 3 - Vues: 388
  • 15022011
    Emisiune pe TVR 3
    Claudiu Luca- moderator
    Link sters
    Admin

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 258
  • 03022011
    Galben de chinolină - E 104 este des întâlnit în sucuri de grapefruit roșu. Acesta trebuie consumat cu moderație, mai ales de copii, deoarece este responsabil de apariția ADHD -ului. Și persoanele astmatice trebuie să evite galbenul de chinolină .

     Dioxidul de sulf - E 220 este întâlnit în bere și vin. Potrivit medicului Mencinicopschi, acest aditiv alimentar provoacă dureri de cap, apariția senzației de amețeală și afecțiuni intestinale.

     Aspartamul - E 951 este un îndulcitor tot mai des folosit în industria alimentară, deoarece acesta oferă alimentelor un gust aparte,...

    par vstgx - Commentaires: 1 - Vues: 335
  • 28122009
    Leguma banala in zilele noastre, sfecla rosie are un trecut glorios. Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Assiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe, unde a devenit si marfa pentru export. Caravanele negustorilor plecau la drum lung spre Grecia antica si Roma, cu desagii incarcati cu marfuri, dar si cu sfecla. O parte se consuma pe drum, iar cantitatea ramasa se vindea cu succes. In Grecia, sfecla simboliza starea de conflict. Cand se certau sotii, deasupra usilor de la intrare...

    par Cernev - Commentaires: 34 - Vues: 3638
  • 25012011
    Crescatorii de porci atrag atentia ca este posibil ca in Romania sa fi ajuns carne de porc din Germania contaminata cu dioxina, un produs cancerigen, si cer interzicerea importurilor, potrivit lui Gheorghe Caruz, presedintele patronatului din domeniu, informeaza Mediafax.ro, sursa : Stiri.ROL.ro.

    Autoritatile sanitar veterinare ale statului au obligatia sa verifice aceste produse .
    Ce fac, dorm ?

    par vstgx - Commentaires: 3 - Vues: 267
  • 24012011
    Cerealele integrale reduc radicalii liberi toxici si impiedica caderea parului .
    Alimentul este bogat în nutrienți cu proprietăți antioxidante, precum vitamina E și seleniu, care se găsesc în germenul bobului de grâu .
    Informatie preluata din Gandul.info

    par Mihai - Commentaires: 1 - Vues: 253
  • 07012011
    Comisia Europeană a cerut marți autorităților germane să comunice amploarea contaminării cu dioxină descoperită în crescătorii de păsări și porci din țară și să informeze despre eventuale exporturi efectuate, relatează portalul 7sur7.be, citat de NewsIn.
    Autoritățile germane au anunțat marți suspendarea livrărilor de ouă și carne de la 1.000 de crescătorii de pui, curci și porci în urma depistării unei contaminări cu dioxină.

    Cumva importam si noi porci, pasari, oua din Germania ?

    par vstgx - Commentaires: 2 - Vues: 222
  • 07012011
    Germania, Olanda, Anglia
    Produse sunt vizate: maioneza, produse de patiserie, sampoane etc

    Sursa stiri.rol

    Nu tot ce vine din afara e bun .
    Atentie si la produsele bio .

    par vstgx - Commentaires: 3 - Vues: 276
  • 25092010
    Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate.. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.

    "De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international...

    par Rely - Commentaires: 16 - Vues: 1304
  • 04012011
    Britanicii vor fi incurajați să ducă un stil de viață mai sănătos, printr-o inițiativă guvernamentală sponsorizată de mari companii ce vor distribui tichete de reduceri la produse alimentare, echipamente sportive sau cluburi de gimnastică și piscine. Cele cinci milioane de tichete de cate 50 de lire sterline, cu o valoare totală de 250 milioane de lire, vor oferi reduceri la alimente, precum iaurturi cu conținut scăzut de grăsime, orez integral, legume congelate, fructe, bere fără alcool. Tichetele vor da dreptul la reduceri la produsele alimentare ale unor companii precum Kellogg, Unilever, Nestle,...

    par vstgx - Commentaires: 6 - Vues: 294
  • 28122010
    Ce alimente sunt utile in osteoporoza ?

    par Stroe - Commentaires: 0 - Vues: 421
  • 20122010
    Luptă pe toate fronturile: „Codex Alimentarius“ a pus pe jar medicina alternativă, prin încercarea de a restrânge disponibilitatea produselor naturale pe piața românească. Armenean Mircea Viorel, bioterapeut bistrițean, înscris în asociața internațională de profil, a depus a 17.800-a petiție la Guvernul României pentru ca acest proiect să nu fie aplicat. Unul din cei mai mari producători de produse naturale, regăsite și în magazinele de profil bistrițene s-a alăturat „protestului“ de a nu lăsa „mafia“ chimicalelor să înăbușe tradiția românească

    Consumatorii...

    par vstgx - Commentaires: 2 - Vues: 287
  • 07122010
     
    Romanii in postura de cobai-testarea fungicidului initium
    "Suntem cobaii lumii! Spune chiar ministrul agriculturii: vom încerca pe pielea noastră strugurii otrăviți cu substanța toxică "initium", iar dacă se dovedește periculos, fungicidul va fi retras de pe piață peste trei ani!A mai apărut o știre bombă, la scandalul legat de experimentarea unui nou produs chimic în agricultură, deosebit de periculos.România urmează să utilizeze un fungicid care conține initium, împotriva dăunătorilor culturilor de cartofi, roșii, castraveți, ceapă și ai strugurilor.
    Substanța este deosebit de periculoasă, spun medicii, întrucât se elimină greu din organism.Produsul...

    par vnegraia - Commentaires: 1 - Vues: 314
  • 07122010
    Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se înțelege orice substanță care, în mod normal, nu este consumată ca aliment în sine și care nu este ingredient alimentar caracteristic având sau nu o valoare nutritivă și prin a
    cărui adăugare intenționată la produsele alimentare în scopuri tehnologice, în decursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament și ambalare a unor asemenea produse alimentare devine o componentă a lor.
    In listele internaționale (ca și în cea națională), aditivii sunt clasificați în 25 de categorii și numerotați specific:
    coloranți - pentru...

    par vstgx - Commentaires: 20 - Vues: 857
  • 25092010
    Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaje atunci când cumpărați produse alimentare! Dacă vă uitați doar la tipul raionului din supermarket, vă puteți alege cu un adevărat cocktail chimic în loc de produse lactate sau de produse din carne. Deși legea interzice vânzarea înlocuitorilor de produse alimentare de origine animală în spațiile pentru produse lactate, comercianții țin la grămadă brânza și „specialități“ tip brânză. Astfel, cei care nu sunt atenți pot cumpăra în loc de brânză o specialitate pe bază de uleiuri vegetale cu cazeină și diverse arome.
    Controalele au scos în...

    par Rely - Commentaires: 2 - Vues: 369
  • 29112010
    Salamul ardelenesc Agra’s este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutrițional, cu un exces de lipide de origine animală cu efect aterogen, atenționează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Mai mult, valoarea biologică a produsului analizat este scăzută de prezența aditivilor alimentari. Polifosfații E452i și E452ii dezechilibrează balanța calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului în oase. În timp, în urma unui consum ridicat poate apărea osteoporoza. Monoglutamatul de sodiu induce sindromul bucătăriei chinezești, care se manifestă...

    par vstgx - Commentaires: 2 - Vues: 433
  • 14122010
    Gheorghe Mencinicopschi, profesor doctor, spune ca in prezenta alcoolului aditivii alimentari devin si mai nocivi. De asemenea, alcoolul este greu metabolizat de catre ficat, o cantitate echivalenta a circa 50 g alcool este metabolizata de catre acesta in mai mult de 48 de ore.
    Dupa efectuarea analizei de pe eticheta berii „Klerus Brau” a rezultat ca aceasta nu este recomandata copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza (datorita conservantului pe baza de sulf), cardiovascularilor, celor cu afectiuni hepatice, hipertensivilor, persoanelor cu maladii renale, bolnavilor neuropsihici,...

    par vstgx - Commentaires: 5 - Vues: 434
  • 18122010
    Danone a fost de acord să renunțe la pretențiile potrivit cărora Activia ajută la eliminarea iregularităților digestive și că produsul său de băut zilnic DanActive (Actimel) îmbunătățește sistemul imunitar, potrivit unui acord încheiat cu agenția americană de protecție a consumatorului, Comisia Federală de Comerț și procurorii generali din 39 de state.
    Sursa realitatea.net

    Link sters
    Admin

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 305
  • 14122010
    Material primit pe e-mail

    MINI-COMPENDIU despre condimente si mirodenii

    Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor. Condimentele
    sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare
    mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii
    realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si
    bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba
    dezvoltatea bolilor degenerative.

    Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat
    de antioxidanti in comparatie cu fructele si...

    par Dr.Ioan Dumitrescu - Commentaires: 2 - Vues: 354
  • 13122010
    Inspectorii Autorității Naționale pentru protecția consumatorului au retras de la vânzare numeroase produse bio, pentru care românii plătesc mai mult tocmai pentru că ar fi lipsite de aditivi.

    "Pe etichetă e trecut un anumit ingredient, dar sunt uitate alte igrediente. E vorba și de produse românești și din afară", spune Constantin Cerbulescu, președinte ANPC.
    Sursa Realitatea net.actual

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 288
  • 08122010
    Rompan va propune Ministerului Agriculturii un proiect de lege a pâinii, care să-i oblige pe producători să fabrice pâine doar în condiții de maximă igienă și fără coloranți alimentari, scrie Realitatea.net.

    FARA COLORANTI ALIMENTARI . FARA ADITIVI CRIMINALI .

    O masura excelenta .

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 342
  • 08122010
    Alertă în vămile din România, care fac legătura cu Serbia, din cauza unui focar de pestă porcină cu care vecinii noștri se confruntă. De câteva zile, în Serbia a apărut un focar de pestă porcină, fiind înregistrate cazuri de animale bolnave.
    Sursa Gazeta de Sud

    par vstgx - Commentaires: 4 - Vues: 264
  • 29112010
    Guvernul SUA a anunțat recent că a descoperit o nouă amenințare la adresa sănătății și securității americanilor. Potrivit site-ului wowOwow.com, nu este vorba despre vreo națiune agresivă sau de o organizație teroristă. Vorbim de o clasă de substanțe chimice, responsabilăpentru”îngrășarea” americanilor. Se numesc “substanțe care distrug sistemul endocrin”, EDC-uri, și toată lumea le mănâncă, inclusiv românii.
    Sursa .ecomagazin.ro

    Link sters
    Admin

    par vstgx - Commentaires: 1 - Vues: 247
  • 29112010
    Valoarea biologică a produsului analizat este scăzută și de prezența aditivilor alimentari, atrage atenția profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Astfel, glicerina, consumată în cantități mari, poate provoca dureri de cap, greață, sete, hiperglicemie. Propilenglicolul poate produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic și cardiotoxic. Sorbatul de potasiu poate duce la apariția dermatitelor, alergiilor și distruge vitamina B12. Din cauza compoziției, napolitana are o valoare energetică foarte ridicată. În urma analizei...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 272
  • 29112010
    Pe lângă apa și aroma obținute în laborator, concentratul citric Cio are în compoziție și trei E-uri. Acidul citric și acidul ascorbic sunt considerate inofensive. Conservantul E211 este unul dintre cei mai controversați aditivi alimentari, fiind inclus de majoritatea specialiștilor în categoria celor periculoși. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi spune că produsul analizat nu aduce beneficiile consumului de lămâie în stare naturală. Mai mult, din cauza benzoatului de sodiu nu este recomandat bolnavilor, copiilor, femeilor însărcinate și care alăptează.

    Ingrediente
    Apă filtrată și...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 254
  • 29112010
    La o lectură atentă a etichetei, se remarcă un ingredient cu potențial cancerigen, conservantul nitrit de sodiu E251. Profesorul doctor Gheor ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimen tare, se arată nedumerit de pre zența acestui aditiv alimentar, mai ales că prin procesul de fabricație se asigură un termen de valabilitate lung. Nitri tul de sodiu se mai folosește și pentru a da produselor culoarea roz, iar în acest caz nu era ne voie de un astfel de ar tificiu. Utilizarea lui E251 este cu atât mai curioasă, cu cât are o serie de efecte adverse, unul dintre cele mai periculoase...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 268
  • 29112010
    Pentru ca produsul analizat să aibă o consistență potrivită, au fost folosiți doi gelifianți – guma xanthan și guma guar. E415 poate interfera cu absorbția lipidelor și a sărurilor minerale, iar E412 poate provoca balonări, greață, crampe, astm, alergii și eczeme. De asemenea, a fost folosit un conservant periculos pentru sănătate, care poate produce mutații la nivelul ADN-ului, după cum au arătat studii recente. E316 nu a fost încă evaluat complet, de aceea nu este recomandat pentru consum.
    Cititi si: Prietenii sistemului imunitar
    Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 252
  • 29112010
    Bolile rare fac tot mai multe victime în județul Timiș. Deși se numesc boli rare acestea sunt destul de frecvente în ultima perioadă, dovadă și faptul că aproape 50.000 de persoane suferă de astfel de afecțiuni. Cazurile apărute în ultimii ani, care i-au lăsat lăsat cu gura căscată chiar și pe medici, sunt produse, în general, de factorii poluanți și de chimicalele din alimente. “Pentru medicii de familie este mai greu de depistat și de diagnosticat o astfel de boală, pentru că nu au mai avut contact cu așa ceva. Din cauza factorilor de mediu nocivi apar diverse malformații, greu de stabilit...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 240
  • 29112010
    Magazinele sunt pline de produse care conțin glutamat monosodic, un aditiv periculos.
    Spitalele din Romania sunt pline de tineri și de copii cu boli grave, incurabile. Tot felul de forme de cancer ne macină viețile și ne întrebăm de unde aceste maladii. Hai să ne uităm pe etichetele alimentelor și o să înțelegem ce ne bagă în pământ înainte de vreme…
    Reporterii Libertății au dat o tură printr-un hipermarket din Capitală, în căutarea uneia dintre cele mai nocive substanțe care se găsește în alimente și despre care se tot vorbește în ultimele zile în presă. Este vorba de E 621 –...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 261
  • 29112010
    Ministerul Sanatatii a publicat marti lista alimentelor interzise in scoli - masura prevazuta de Legea 123/2008 -, in aceeasi zi in care Romalimenta, patronatul din industria alimentara, a facut o conferinta de presa in care a subliniat ca aceasta masura nu este suficienta. Potrivit Romalimenta, ministerul ar trebui sa completeze lista respectiva cu una care sa contina produsele recomandate, dar si cu ore de educatie alimentara in care sa li se explice de ce nu este sanatos sa manance anumite alimente.

    Prajiturile, bomboanele, acadelele, pizza, hamburgerii, cartofii prajiti, maioneza,...

    par vstgx - Commentaires: 0 - Vues: 358
  • 10102010
    Marea majoritate a oamenilor din SUA nu doresc alimente modificate genetic .

    Vom realiza eliminarea de OMG-uri în SUA.

    Octombrie este non-OMG Luna, și ați primit o mulțime de informații importante despre alimente modificate genetic în această săptămână.

    Maine, 10 octombrie (10/10/10) este non-OMG Day, așa că eu sunt bucuros pentru a aduce înapoi Jeffrey Smith, liderul reale din spatele acestei mișcări de a elimina alimentele modificate genetic de pe piața americană, pentru un alt interviu.

    În această lună, organizația lui Jeffrey, Institutul pentru Responsabil...

    par vstgx - Commentaires: 4 - Vues: 312
  • 01102010
    Motivul: nu ar exista destule date științifice care să arate cât de nocive sau cât de bune sunt aceste plante și cum afectează ele mediul înconjurător. "Autorizarea de către Uniunea Europeană a porumbului modificat genetic (MON 810) s-a efectuat în 1998 fără a evalua riscurile pentru regiunile biogeografice specifice României. În momentul în care s-a derulat procedura de notificare, România nu era stat-membru al UE și, prin urmare, nu a avut posibilitatea de a solicita informații, de a prezenta observații sau de a ridica obiecții în procesul de monitorizare a MON 810. (...) În prezent, există...

    par vstgx - Commentaires: 6 - Vues: 223
  • 01102010
    După aderarea la Uniunea Europeană, în România a fost interzisă cultivarea organismelor modificate genetic. Însă, în 2007 a fost aprobată cultivarea porumbului modificat genetic MON810 la nivel european, creat de compania Monsanto, înainte de efectuarea unor studii de impact asupra mediului. Franța (2008) și Germania (2009) au interzis cultura MON810. Alături de ele se regăsesc Ungaria, Luxemburg, Grecia, Austria și Polonia.

    Studiile privind impactul OMG asupra organismului uman și a ecosistemului sunt puține și se bazează pe date culese într-un interval redus de timp. Conform unor...

    par Marta - Commentaires: 0 - Vues: 246
  • 25092010
    Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, face dezvăluiri șocante: mulți producători nu respectă rețeta de fabricație a produselor alimentare și... falsifică mâncarea. În ultima sa carte “Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm?”, specialistul dezvăluie “șiretlicurile” folosite frecvent în industria alimentară și care ne pun în pericol sănătatea.

    Laptele poate fi falsificat prin adăugarea de apă, prin extragerea grăsimilor, prin amestecarea celui de vacă cu cel de oaie sau prin adăugarea de conservanți.

    Carnea...

    par Rely - Commentaires: 1 - Vues: 266
  • 25082010
    Singurul lucru care ar putea justifica o asemenea logică a comportamentului ar putea fi o dovadă indirectă a impactului pe care îl are cumulul de acele substanțe dăunătoare, pe care noi le-am găsit constant în loturile de vin moldovenesc, asupra sănătății ...
    Sursa Realitatea.net/extern

    Adica rusii au grija de sanatatea populatiei lor spre deosebire de altii .

    par Korsakov - Commentaires: 12 - Vues: 398
  • 22082010
    Autor: IOANA DAIAN
    CAPSUNE CONTRA CANCERULUI
    Datorita bogatiei de antioxidanti, capsunele ne feresc de boli cardiovasculare, cancere sau probleme care apar din cauza batranetii. Asta ca sa nu mai vorbim de deliciile provocate de unele dintre cele mai rafinate deserturi care se realizeaza din ele.
    Polifenolii si flavonoidele sunt armele cu care capsunele lupta cu unele dintre cele mai grave boli, ajutand organismul sa-si mobilizeze resursele interioare de aparare.
    CONTINUT
    Capsunele reprezinta o excelenta sursa de vitamina C. O portie de 125 g (7 capsune mari) furnizeaza...

    par vstgx - Commentaires: 4 - Vues: 407
  • 07082010
    Studii de caz din SUA

    Exista cinci pasii cheie pentru prelungirea perioadei de valabilitate a carnii de porc, potrivit lui John Brook, Director al Federatiei Americane de Export pentru Europa, Rusia si Orientul Mijlociu. "Pastrarea la o temperatura scazuta, igiena, eliminarea oxigenului din pachet, prevenirea patrunderii din nou a oxigenului in pachet si - la nivel de retail - asigurarea unui mediu care contine cel putin 25% dioxid de carbon".
    Sursa : revista PROGRESIV

    par vstgx - Commentaires: 1 - Vues: 236
  • 02082010
    [Vous devez être inscrit et connecté pour voir ce lien]

    par Dr.Ionescu Sterian - Commentaires: 0 - Vues: 282
  • 27072010
    Nerespectarea conditiilor igenice de preparare a produselor pe baza de lapte favorizeaza dezvoltarea florei microbiene in aceste produse si imbolnavirea consumatorilor .
    In Galati 16 persoane ce au cumparat si consumat branza de la particulari s-au imbolnavit prezentand varsaturi, dureri abdominale si stari de lesin .
    Informatii furnizate de directorul DSP Galați, dr. Valentin Boldea.

    ATENTIE DE UNDE CUMPARATI PRODUSELE LACTATE !


    par Cernev - Commentaires: 1 - Vues: 298
  • 26072010
    Pe pachetele de pâine Titan scrie deja că pâinea este fabricată cf Codex Alimentarius. Am citit cu ochii mei. România va experimenta pe populație produsul cancerigen initium
    13 January, 2010 15:05 PM
    Experimentul "Codex Alimentarius" începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea "Codexului", alături de alte 165 de state semnatare (95% din populația planetei).
    "Codex Alimentarius" este un pachet de norme după care se vor alimenta populațiile țărilor semnatare. Acesta pornește de la principiul că Terra...

    par Cernev - Commentaires: 1 - Vues: 386
  • 17072010
    Legea nr. 568/2002 obliga producerea si comercializarea numai a sarii iodate pe teritoriul Romaniei. Guvernul iodeaza obligatoriu 20 de miloane de oameni, insa doar aproximativ 8000 de oameni au nevoie de supliment de iod.
    "Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387", declara profesorul dr. Pavel Chirila.
    Toate produsele alimentare procesate din Romania contin sare iodata: painea, paterurile, produsele de patiserie, mezelurile etc. - astfel ca aportul de iod in alimentatia...

    par dr Teodor Axinte - Commentaires: 1 - Vues: 3634
  • 19052010
    Carnea de porc contine numeroase substante toxice pentru organismul uman, numite Sutoxine .
    Consumul current de carne de porc devine astfel un factor de intoxicatie prin aceste substante .
    Dintre Sutoxine, Dr Reckewag mentioneaza : colesterolul, histamina, imidazolul, hormonii de crestere,acizi grasi, substante cu continut crescut in Sulf ( glucozamine, hexozamine ), agenti oncogeni si accidental virusul gripei .
    Nu este o noutate ca populatia consumatoare de carne de porc este expusa riscului obezitatii, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, hipercolesterolemiei, dar si proceselor...

    par Dr.Ioan Dumitrescu - Commentaires: 9 - Vues: 768
  • 24032010
    Suspecte:
    E 125, E 141,
    E 150, E 171,
    E 172, E 173,
    E 240, E 241,
    E 477;
    Periculoase:

    E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroidã);
    Toxice:

    E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338,
    E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465,
    E 466 (afecteazã tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprimã vitamina B12); E 320,
    E 321 - antioxidanti din margarinã...

    par Cernev - Commentaires: 3 - Vues: 370
  • 22032010
    Subiect scris de user biolife20
    De ce Bio?

    Sa fii eco, sa mananci bio si sa te ingrijesti cu produse organice este la moda. O moda pe care unii ar cataloga-o scumpa, dar despre care noi spunem ca este binevenita si mai ales necesara.

    Bio = natural in adevaratul sens al cuvantului. Produsele certificate organic nu contin ingrediente pe baza de petrol sau alte chimicale sintetice. De asemenea, produsele bio pentru ingrijire nu sunt modificate sau dezvoltate genetic cu ajutorul pesticidelor, erbicidelor si a fertilizatorilor sintetici. Cu alte cuvinte, mai...

    par Admin - Commentaires: 7 - Vues: 394
  • 05032010
    Stiati ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pana la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele este trimis la fabrica si pasteurizat din nou.
    Cand cumperi lapte la cutii, uitati-va pe fundul cutiei.Daca vrei sa cumperi lapte nereprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5.
    Initial am avut tendinta sa ignor acest e-mail, dar aseara in Carrefour, cand din curiozitate m-am uitat pe fundul cutiilor de lapte, am constatat ca majoriatatea aveau inscriptionate cifrele...

    par Dr.Ioan Dumitrescu - Commentaires: 2 - Vues: 386
 

Utilisateurs parcourant actuellement ce forum: Aucun
Modérateurs

Aucun

Permission de ce forum:

Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum

Légende
  • Nouveaux messages Nouveaux messages
  • Nouveaux messages [ Populaire ] Nouveaux messages [ Populaire ]
  • Nouveaux messages [ Verrouillé ] Nouveaux messages [ Verrouillé ]
  • Pas de nouveaux messages Pas de nouveaux messages
  • Pas de nouveaux messages [ Populaire ] Pas de nouveaux messages [ Populaire ]
  • Pas de nouveaux messages [ Verrouillé ] Pas de nouveaux messages [ Verrouillé ]
  • Annonce Annonce
  • Note Note
  • Annonce globale Annonce globale